Sveta Trojica u Bibliji

anajade

Elita
Poruka
17.372
Rec Trojica se ne moze naci u Bibliji, ali istina o njoj moze. Dok postoji samo jedan Bog, Bozanstvo se sastoji od tri razlicite osobe Oca,Sina i Svetoga Duha. Svi su podjednako sveznajuci, svemocni, sveprisutni,i i nepromjenjivi, ali svaki od njih ima jedinstvene funkcije.
U ovom stihu, Isus nam govori da se krstimo u ime sve tri osobe SveteTrojice.

Jeste li razmisljali o znacaju koji svaka osoba Bozanstva ima u pogledu krstenja i naseg spasenja?

Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име Оца и Сина и Светог Духа.Matej 28.

Rec Trojica se ne moze naci u Bibliji, ali istina o njoj moze. Dok postoji samo jedan Bog, Bozanstvo se sastoji od tri razlicite osobe Oca,Sina i Svetoga Duha. Svi su podjednako sveznajuci, svemocni, sveprisutni,i i nepromjenjivi, ali svaki od njih ima jedinstvene funkcije.

Jeste li razmisljali o znacaju koji svaka osoba Bozanstva ima u pogledu krstenja i naseg spasenja?

Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име Оца и Сина и Светог Духа.Matej 28.
I još da si dodala naredni stih, gde Hrist daje zapovest da se držimo njegovih reči...

Tako da za prave Hristove sledbenike trojstvo ne predstavlja ništa...jer sam Hrist o njemu nikad ništa nije govorio...

Ako nas On uči drugačije ne može...

Nisam pitala to
Koja je uloga svakog od njih u krstenje
Uloga krštenja je uloga spasenja...a u spasenju sve troje na svoj način ima svoju veliku ulogu...

To treba da znaš i da priznaš, pa onda da se krstiš...
A kako znaš?
Tako što slušaš Hrista...ako ga ne slušaš...džaba krštenje...

Zato kažem, razmisli u šta veruješ i ko te uči...

Ja sam otvoren za sve...osim onog što ide preko Hristovih reči...

Isus je fulao mnogo stvari tako da nije sveznajući a za ostalu dvojicu ne znamo nema materijala.

Isus je fulao mnogo stvari tako da nije sveznajući a za ostalu dvojicu ne znamo nema materijala.
Ne...Isus (kao i Staljin) nikada nije grešio, a ono što nam se čini da je fulao namerno je radio, ali na način da svima bude jasno da on to zna, a samim tim što se pravi da greši, potvrđuje da zna, jer on sve zna, a Bibliju treba čitati sa predubeđenjem razumevanjem...tako nekako. :D :D

Naravno da se ne moze naci jer to nije ucenje Boga.

Bas skromno od Isusa. Sebe, kazes, izjednacio sa bogom. :D
Nekako mi se cini, citajuci ostatak biblije, da nijje to tako. U celoj bibliji nedvosmisleno se vidi da Isus sebe smatra samo sinom i izrazava veliko postovanje prema bogu.
Tacno tako.
Isus nije nikada sebe gradio Bogom.
Za svog Ocaq Boga je rekao
" Moj je Otac veci od mene" Jovan 14:28

Čuli ste da sam vam rekao: ’Odlazim i vratiću se kod vas.‘ Ako me volite, radovaćete se što odlazim kod Oca,
jer Otac je veći od mene

Pa
...
jer Otac je veći od mene
Mislio je na korpulentnost.
Ovde se vidi da je Isus sitniji od svog ćaleta, bez obzira što je ovaj matorac.

jesus-god-e1578479270191.jpg

Back