Света гора тресе ли се тресе

Gedeon

Poznat
Poruka
7.073
Свету Гору две недеље потреса серија сеизмичких потреса

Светигорци кажу да је ово први пут да се такав феномен догодио на Светој Гори.

На Светој Гори су у протекле две недеље забележени бројни земљотреси. Како преноси сајт ekathimerini, у четвртак увече, 8. августа, догодила су се два земљотреса у монашкој заједници Атос у североисточној Грчкој.

Магнитуда првог је била 3,5, а неколико секунди касније уследио је други земљотрес магнитуде 3,7.

Како је саопштила сеизмолошка станица Универзитета у Солуну, епицентар земљотреса се налазио између Каријеса и Уранополиса, у истој жаришној зони која је била извор сеизмичке активности последњих десет дана. Дубина оба земљотреса процењена је на 10 километара.

Извори СПЖ-а на Светој Гори известили су да се земљотреси осећају практично сваког дана већ две недеље. Светогорци кажу да је ово први пут да је уочена таква појава.

Како је писао СПЖ, грчке власти намеравају да очисте манастир Св. Пантелејмона на Светој Гори.

Извор: https://spzh.live/ru/news/81514-afo...el-sotrjasaet-chereda-sejsmicheskikh-tolchkov

СПЖ - "Савез православних новинара", украјински православни новинари који припадају Украјинској православној цркви коју украјинске власти хоће да забране.

Шта би ово могло да буде? Сигурно нека Божја опомена: Есфигмен, Украјина (најављена забрана УПЦ и отимање храмова, грчко признавање и општење са ПЦУ, руска и украјинска братоубилачка кланица) или најављено црквено општење са непокајаним римским папом. Или нешто сасвим друго. Постоји и пророчанство да ће Света гора под воду.

Poslednja izmena:
pa to je ta najveća prevara religije ne možeš da budeš siguran dok ne svisneš a do tada mi manipulišemo i govorimo ti šta i kako te čeka kao da je neko od tih koji su sklepali ta sranja već bio mrtav i zna o čemu govori
Непознато има своју чар. Како каже Господ: "Блажени они који (ме) не видеше, а повероваше (у мене)" (Јован 20:29), па Тертулијан: Credo, quia absurdum = Верујем јер је апсурдно. А и свети апостол Павле каже у 1. Коринћанима 2. глава: Телесни човек, пак, не прихвата истине које долазе од Божијег Духа. За њега су оне лудост, те их не може разумети, јер о тим истинама треба расуђивати уз помоћ Божијег Духа. 15 А онај који је примио Божијег Духа расуђује о свему, а сам не подлеже суду других. 16 „Јер, ко је упознао ум Господњи да би га саветовао?“ А ми имамо ум Христов.

Непознато има своју чар. Како каже Господ: "Блажени они који (ме) не видеше, а повероваше (у мене)" (Јован 20:29), па Тертулијан: Credo, quia absurdum = Верујем јер је апсурдно. А и свети апостол Павле каже у 1. Коринћанима 2. глава: Телесни човек, пак, не прихвата истине које долазе од Божијег Духа. За њега су оне лудост, те их не може разумети, јер о тим истинама треба расуђивати уз помоћ Божијег Духа. 15 А онај који је примио Божијег Духа расуђује о свему, а сам не подлеже суду других. 16 „Јер, ко је упознао ум Господњи да би га саветовао?“ А ми имамо ум Христов.
dušu dalo za manipulaciju prdni pa uvati style

dušu dalo za manipulaciju prdni pa uvati style
Религијске манипулације и могу да буду опасне. Зато је најбоље се клонити сваког фанатизма, нарочито оног који позива на убијање другачијих у име религије.
А друго су финесе, нека верује како ко хоће и проповеда шта хоће... Само без убијања другачијих.

Poslednja izmena:

Back