Gedeon
Veoma poznat
- Poruka
- 10.255
"Deda Stojan" piše a ti "Gedo". Manje piti alkoholagedo, ne's biti jezuta, providan si bre, usro si motku ko zilot na nauci
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"Deda Stojan" piše a ti "Gedo". Manje piti alkoholagedo, ne's biti jezuta, providan si bre, usro si motku ko zilot na nauci
Šta ti izmišljaš i pišeš bajke. Pitaj jereja Zorana Đurovića da li pričešćuje rimokatolike. Pitaj ga i da li je služio misu kod katolika (išao u ispomoć da menja sveštenika). I šta mu je bilo zbog toga? Ništa.Опет измишљаш.
Бајке су ти лепе али не разумем што их делиш са нама.
Не може неко да је ујутру против папе а поподне за.
Зато свештеници и не причешћују римокатолике.
Ако неко пређе у православље то је нешто друго.
А да је на обе стране, то нема логике.
Јел ово по сећању ?Šta ti izmišljaš i pišeš bajke. Pitaj jereja Zorana Đurovića da li pričešćuje rimokatolike.
Пробај да схватиш једну ствар, ни један православни свештеник нема везе са мисом.Pitaj ga i da li je služio misu kod katolika (išao u ispomoć da menja sveštenika). I šta mu je bilo zbog toga? Ništa.
Ајде узми најгоре могуће примере психичких болесника од алкохолизма, па од њих прави себи алиби за још луђа ревнивања у десно, нпр бичевањима ко Лојолини хелиоцентраши...Šta ti izmišljaš i pišeš bajke. Pitaj jereja Zorana Đurovića da li pričešćuje rimokatolike. Pitaj ga i da li je služio misu kod katolika (išao u ispomoć da menja sveštenika). I šta mu je bilo zbog toga? Ništa.
Ključeve ima, ali su zaboravili ispravnu šifru, treba još i šifra.Rimska crkva ima kljuceve tajnih i ne treba biti ljubomoran na njih.
Nisu blagodatne, ne mogu jereticke "tajne" da budu blagodatne.To je praksa srpske crkve što piše iguman. A i normalno da se priznaju svete tajne kad su blagodatne.
Sveštenik SPC mr Zoran Đurović je služio po Italiji rimokatoličke svete mise (liturgije) po rimokatoličkim hramovima, menja rimokatoličke sveštenike. Javno. Hvalio se time. Slušao sam. Šta tu ima sad da ti glumiš, praviš se nevešten, a? U Antiohijskoj patrijaršiji normalno pričešćuju. U Americi još 80-ih jedan sveštenik SPC normalno pričešćivao rimokatolike koji su dolazili na svetu liturgiju. To što ja znam. A kao da toga nema.Јел ово по сећању ?
Пробај да схватиш једну ствар, ни један православни свештеник нема везе са мисом.
Шта си ти то схватио у својој глави то је нешто друго.
Миса је миса, Литургија је Литургија.
И ово исто по сећању ?
Лепо те питам за званични документ али од званичних докумената нема ничега.
Ту си танак, не вреди ти да се склањаш иза било ког свештеника.
Не може ти то ништа помоћи.
Пошто докумената нема, онда то што ти причаш нема сврхе.
Taj treba da bude izopsten iz Crkve i svaki normalan pravoslavac ne bi imao nista sa njim.Šta ti izmišljaš i pišeš bajke. Pitaj jereja Zorana Đurovića da li pričešćuje rimokatolike. Pitaj ga i da li je služio misu kod katolika (išao u ispomoć da menja sveštenika). I šta mu je bilo zbog toga? Ništa.
Лупета..Nisu blagodatne, ne mogu jereticke "tajne" da budu blagodatne.
Ти час у фантастични ултра-зилотизам, час у језуитизам и снисхођење до за на ломачу... Ко Ђуровић луди....U Beogradu normalno pričešćuju rimokatolike. Patrijarh srpski gospodin Porfirije takođe ne odbija rimokatolicima da se pričeste. U SPC čak i hunduiste pričešćuju, eno Đoković je dobar primer. Javno se pričešćuje. Pa on uopšte nije hrišćanin. Rimokatolici su hrišćani. Sve koji su kršteni u ime Svete Trojice treba pričestiti. Tako rade anglikanci i tako i treba.
Zato što je u pitanju klasični provokator.Ти час у фантастични ултра-зилотизам, час у језуитизам и снисхођење до за на ломачу... Ко Ђуровић луди....
Навуко си биполарију...
Није провокатор, Геда је искрени ноулајфер и погубљеник, као и већина нас на форуму...Zato što je u pitanju klasični provokator.
Nemam drugog objašnjenja za njegove ogromne promjene stavova na maltene dnevnoj bazi.Није провокатор, Геда је искрени ноулајфер и погубљеник, као и већина нас на форуму...
Све се да поправити ако имаш више разумевања од њега, батали завереништво
То си у праву, али не треба онда и ти иста суманута ума да будеш...Sveštenik SPC mr Zoran Đurović je služio po Italiji rimokatoličke svete mise (liturgije) po rimokatoličkim hramovima, menja rimokatoličke sveštenike. Javno. Hvalio se time. Slušao sam. Šta tu ima sad da ti glumiš, praviš se nevešten, a? U Antiohijskoj patrijaršiji normalno pričešćuju. U Americi još 80-ih jedan sveštenik SPC normalno pričešćivao rimokatolike koji su dolazili na svetu liturgiju. To što ja znam. A kao da toga nema.
Не треба да дајеш дијагнозе, него науке да извлачиш...Nemam drugog objašnjenja za njegove ogromne promjene stavova na maltene dnevnoj bazi.
Nisam nikakav provokator. Zbunjuje me taj haos u SPC. Kod jednog episkopa jedna priča, drugog druga, kod patrijarha treća a svi opšte, svi u zajedništvu. Tako i od sveštenika do sveštenika, jadan služi ovako, drugi onako, krate liturgiju, izbacuju, prekrajaju kako ko hoće. I u jednoj pomesnih crkvi pričešćuju katolike i ostale, a u drugoj ne. I opet svi opšte. Živi haos. Kakvo pravoslavlje=ortodoksija=pravoverje. Očito nema jedinstvene vere.Nemam drugog objašnjenja za njegove ogromne promjene stavova na maltene dnevnoj bazi.
Прецењујеш кадрове и стање у СПЦ, још је горе него што мислиш.То си у праву, али не треба онда и ти иста суманута ума да будеш...
Нађи неки нормалан и угледан пример, с не пијану будалу коју су шутнули у Рим, да му овде неко не би разбио луда уста...
Знам да је горе, лично их познаје многе...Прецењујеш кадрове и стање у СПЦ, још је горе него што мислиш.
Ајмо од почетка.Sveštenik SPC mr Zoran Đurović je služio po Italiji rimokatoličke svete mise (liturgije) po rimokatoličkim hramovima, menja rimokatoličke sveštenike. Javno. Hvalio se time. Slušao sam. Šta tu ima sad da ti glumiš, praviš se nevešten, a?
Ако ћемо тако, ава Јустин је превео Свету Литургију на српски пре много деценија.U Americi još 80-ih jedan sveštenik SPC normalno pričešćivao rimokatolike koji su dolazili na svetu liturgiju. To što ja znam. A kao da toga nema.
Нису промене ставова проблем него један дан једно други дан друго, нешто се човек понекад погуби кад чита његове поруке.Nemam drugog objašnjenja za njegove ogromne promjene stavova na maltene dnevnoj bazi.
Pišem otvoreno i navodim konkretne primere, a ti pišeš sa namerom da zamagliš stvari i realnu situaciju. U veri nema politike i dimnih zavesa, diplomatije i sl.Ајмо од почетка.
Наводио си неки документ који везе са СПЦ нема и говорио да то има везе са светим тајнама.
Али шта сад, то ти није довољан аргумент јер тамо не пише ништа о томе ?
Сад ти је Ђуровић главни аргумент.
Одлучи се, шта ти је онда главни аргумент.
Одустао си од докумената који не постоје.
Ђуровић је потпуно небитан у целој причи.
Не постоји нигде никакав документ нити може било какав православни свештеник да причешћује римокатолике.
Ако ћемо тако, ава Јустин је превео Свету Литургију на српски пре много деценија.
Тако како је он написао да треба да се служи нико данас не служи.
Или прецизније речено кад би свештеник говорио то што тамо пише, одмах би га неко оптужио да "квари Литургију".
Па кад Авин превод није данас ни закога обавезујући, ти сад наводиш појединачне примере.
То нема никакве везе јер то не обавезује апсолутно никог да ради тако.
Погледај како примају из римокатоличке Цркве када се прелази у православље.
Неки крштавају поново.
Неки не.
Шта могу ја сад да кажем да је крштење обавезно када неко долази из римокатолика јер ћу ти наћи једног човека који тако ради ?
Нису промене ставова проблем него један дан једно други дан друго, нешто се човек понекад погуби кад чита његове поруке.
Ја те питам јасно и конкретно.Pišem otvoreno i navodim konkretne primere, a ti pišeš sa namerom da zamagliš stvari i realnu situaciju. U veri nema politike i dimnih zavesa, diplomatije i sl.