Sveštenstvo i svete tajne Rimske crkve

Опет измишљаш.
Бајке су ти лепе али не разумем што их делиш са нама.

Не може неко да је ујутру против папе а поподне за.
Зато свештеници и не причешћују римокатолике.
Ако неко пређе у православље то је нешто друго.
А да је на обе стране, то нема логике.
Šta ti izmišljaš i pišeš bajke. Pitaj jereja Zorana Đurovića da li pričešćuje rimokatolike. Pitaj ga i da li je služio misu kod katolika (išao u ispomoć da menja sveštenika). I šta mu je bilo zbog toga? Ništa.

Šta ti izmišljaš i pišeš bajke. Pitaj jereja Zorana Đurovića da li pričešćuje rimokatolike.
Јел ово по сећању ?
Pitaj ga i da li je služio misu kod katolika (išao u ispomoć da menja sveštenika). I šta mu je bilo zbog toga? Ništa.
Пробај да схватиш једну ствар, ни један православни свештеник нема везе са мисом.
Шта си ти то схватио у својој глави то је нешто друго.
Миса је миса, Литургија је Литургија.
И ово исто по сећању ?
Лепо те питам за званични документ али од званичних докумената нема ничега.
Ту си танак, не вреди ти да се склањаш иза било ког свештеника.
Не може ти то ништа помоћи.
Пошто докумената нема, онда то што ти причаш нема сврхе.

Šta ti izmišljaš i pišeš bajke. Pitaj jereja Zorana Đurovića da li pričešćuje rimokatolike. Pitaj ga i da li je služio misu kod katolika (išao u ispomoć da menja sveštenika). I šta mu je bilo zbog toga? Ništa.
Ајде узми најгоре могуће примере психичких болесника од алкохолизма, па од њих прави себи алиби за још луђа ревнивања у десно, нпр бичевањима ко Лојолини хелиоцентраши...

Јел ово по сећању ?

Пробај да схватиш једну ствар, ни један православни свештеник нема везе са мисом.
Шта си ти то схватио у својој глави то је нешто друго.
Миса је миса, Литургија је Литургија.
И ово исто по сећању ?
Лепо те питам за званични документ али од званичних докумената нема ничега.
Ту си танак, не вреди ти да се склањаш иза било ког свештеника.
Не може ти то ништа помоћи.
Пошто докумената нема, онда то што ти причаш нема сврхе.
Sveštenik SPC mr Zoran Đurović je služio po Italiji rimokatoličke svete mise (liturgije) po rimokatoličkim hramovima, menja rimokatoličke sveštenike. Javno. Hvalio se time. Slušao sam. Šta tu ima sad da ti glumiš, praviš se nevešten, a? U Antiohijskoj patrijaršiji normalno pričešćuju. U Americi još 80-ih jedan sveštenik SPC normalno pričešćivao rimokatolike koji su dolazili na svetu liturgiju. To što ja znam. A kao da toga nema.

U Beogradu normalno pričešćuju rimokatolike. Patrijarh srpski gospodin Porfirije takođe ne odbija rimokatolicima da se pričeste. U SPC čak i hunduiste pričešćuju, eno Đoković je dobar primer. Javno se pričešćuje. Pa on uopšte nije hrišćanin. Rimokatolici su hrišćani. Sve koji su kršteni u ime Svete Trojice treba pričestiti. Tako rade anglikanci i tako i treba.

Nisu blagodatne, ne mogu jereticke "tajne" da budu blagodatne.
Лупета..

Геда не види прекрштење литургијским оглашењем отпадника и доделом кума, а млати о накнадном светим тајнама... Он ни не зна те посебне службе да се ђакон, па свештеник, па архијереј посебно и додатно моли за те отпаднике да их Бог врати Себи...

Иначе то примање јеретика без Рукоположења су Руси за своје личне потребе користили у 17 и 19том веку, кад је око 6 милиона унијата после прве Брест-Литовске уније повраћено у Православље...

Пошто хиљаде унијатских свештеника је било неизводљиво да се по канону рукополажу опет како и треба, примали су их овом иконом, која уопште није правило (тј. Акривија), намиче попуштање на правило ко суманут...

U Beogradu normalno pričešćuju rimokatolike. Patrijarh srpski gospodin Porfirije takođe ne odbija rimokatolicima da se pričeste. U SPC čak i hunduiste pričešćuju, eno Đoković je dobar primer. Javno se pričešćuje. Pa on uopšte nije hrišćanin. Rimokatolici su hrišćani. Sve koji su kršteni u ime Svete Trojice treba pričestiti. Tako rade anglikanci i tako i treba.
Ти час у фантастични ултра-зилотизам, час у језуитизам и снисхођење до за на ломачу... Ко Ђуровић луди....

Навуко си биполарију...

Zato što je u pitanju klasični provokator.
Није провокатор, Геда је искрени ноулајфер и погубљеник, као и већина нас на форуму...

Све се да поправити ако имаш више разумевања од њега, батали завереништво

Није провокатор, Геда је искрени ноулајфер и погубљеник, као и већина нас на форуму...

Све се да поправити ако имаш више разумевања од њега, батали завереништво
Nemam drugog objašnjenja za njegove ogromne promjene stavova na maltene dnevnoj bazi.

Sveštenik SPC mr Zoran Đurović je služio po Italiji rimokatoličke svete mise (liturgije) po rimokatoličkim hramovima, menja rimokatoličke sveštenike. Javno. Hvalio se time. Slušao sam. Šta tu ima sad da ti glumiš, praviš se nevešten, a? U Antiohijskoj patrijaršiji normalno pričešćuju. U Americi još 80-ih jedan sveštenik SPC normalno pričešćivao rimokatolike koji su dolazili na svetu liturgiju. To što ja znam. A kao da toga nema.
То си у праву, али не треба онда и ти иста суманута ума да будеш...

Нађи неки нормалан и угледан пример, с не пијану будалу коју су шутнули у Рим, да му овде неко не би разбио луда уста...

Nemam drugog objašnjenja za njegove ogromne promjene stavova na maltene dnevnoj bazi.
Nisam nikakav provokator. Zbunjuje me taj haos u SPC. Kod jednog episkopa jedna priča, drugog druga, kod patrijarha treća a svi opšte, svi u zajedništvu. Tako i od sveštenika do sveštenika, jadan služi ovako, drugi onako, krate liturgiju, izbacuju, prekrajaju kako ko hoće. I u jednoj pomesnih crkvi pričešćuju katolike i ostale, a u drugoj ne. I opet svi opšte. Živi haos. Kakvo pravoslavlje=ortodoksija=pravoverje. Očito nema jedinstvene vere.

Ovakvog haosa kakav je sada u pomesnim pravoslavnim crkvama nikada nije bilo, da svaki episkop ispoveda svoju veru, a preko njega i vernici, s svi opšte. Smisao pravoslavlja je u očuvanju dogmata a ne kao u Anglikanskoj crkvi da postoji visoka crkva, srednja, uža, šira kakva sve ne, i svako svoje veruje i služi po svome.
U Rimokatoličkoj crkvi se sveštenici bune i sve više dižu svoj glas protiv opšteg smera i ovakvo pravoslavlje, zbunjeno, u haosu i raskolima da im bude alternativa!

То си у праву, али не треба онда и ти иста суманута ума да будеш...

Нађи неки нормалан и угледан пример, с не пијану будалу коју су шутнули у Рим, да му овде неко не би разбио луда уста...
Прецењујеш кадрове и стање у СПЦ, још је горе него што мислиш.

Sveštenik SPC mr Zoran Đurović je služio po Italiji rimokatoličke svete mise (liturgije) po rimokatoličkim hramovima, menja rimokatoličke sveštenike. Javno. Hvalio se time. Slušao sam. Šta tu ima sad da ti glumiš, praviš se nevešten, a?
Ајмо од почетка.
Наводио си неки документ који везе са СПЦ нема и говорио да то има везе са светим тајнама.
Али шта сад, то ти није довољан аргумент јер тамо не пише ништа о томе ?
Сад ти је Ђуровић главни аргумент.
Одлучи се, шта ти је онда главни аргумент.
Одустао си од докумената који не постоје.
Ђуровић је потпуно небитан у целој причи.
Не постоји нигде никакав документ нити може било какав православни свештеник да причешћује римокатолике.

U Americi još 80-ih jedan sveštenik SPC normalno pričešćivao rimokatolike koji su dolazili na svetu liturgiju. To što ja znam. A kao da toga nema.
Ако ћемо тако, ава Јустин је превео Свету Литургију на српски пре много деценија.
Тако како је он написао да треба да се служи нико данас не служи.
Или прецизније речено кад би свештеник говорио то што тамо пише, одмах би га неко оптужио да "квари Литургију".
Па кад Авин превод није данас ни закога обавезујући, ти сад наводиш појединачне примере.
То нема никакве везе јер то не обавезује апсолутно никог да ради тако.

Погледај како примају из римокатоличке Цркве када се прелази у православље.
Неки крштавају поново.
Неки не.
Шта могу ја сад да кажем да је крштење обавезно када неко долази из римокатолика јер ћу ти наћи једног човека који тако ради ?

Нису промене ставова проблем него један дан једно други дан друго, нешто се човек понекад погуби кад чита његове поруке.

Ајмо од почетка.
Наводио си неки документ који везе са СПЦ нема и говорио да то има везе са светим тајнама.
Али шта сад, то ти није довољан аргумент јер тамо не пише ништа о томе ?
Сад ти је Ђуровић главни аргумент.
Одлучи се, шта ти је онда главни аргумент.
Одустао си од докумената који не постоје.
Ђуровић је потпуно небитан у целој причи.
Не постоји нигде никакав документ нити може било какав православни свештеник да причешћује римокатолике.

Ако ћемо тако, ава Јустин је превео Свету Литургију на српски пре много деценија.
Тако како је он написао да треба да се служи нико данас не служи.
Или прецизније речено кад би свештеник говорио то што тамо пише, одмах би га неко оптужио да "квари Литургију".
Па кад Авин превод није данас ни закога обавезујући, ти сад наводиш појединачне примере.
То нема никакве везе јер то не обавезује апсолутно никог да ради тако.

Погледај како примају из римокатоличке Цркве када се прелази у православље.
Неки крштавају поново.
Неки не.
Шта могу ја сад да кажем да је крштење обавезно када неко долази из римокатолика јер ћу ти наћи једног човека који тако ради ?

Нису промене ставова проблем него један дан једно други дан друго, нешто се човек понекад погуби кад чита његове поруке.
Pišem otvoreno i navodim konkretne primere, a ti pišeš sa namerom da zamagliš stvari i realnu situaciju. U veri nema politike i dimnih zavesa, diplomatije i sl.

Pišem otvoreno i navodim konkretne primere, a ti pišeš sa namerom da zamagliš stvari i realnu situaciju. U veri nema politike i dimnih zavesa, diplomatije i sl.
Ја те питам јасно и конкретно.
Шта ће ти Ђуровић ако постоји конкретан документ о вези СПЦ и римокатолика ?
Шта је важнији Ђуровић од документа ?
Видим да си га се тек сад сетио, толико о томе колико је и теби све то битно.
Дакле пошто си покушао да обманеш људе онда се љутиш.
А теби кад обмана не пролази онда ти је криво.
Шта да ти кажем, у лажи су кратке ноге.
Од твог документа о сарадњи очигледно ништа.

Какво је ово величање паписта и јеретика од теме?
Ми Православни Срби морамо да оснујемо Србску Свету Инквизицију кој би ловила паписте и јеретике по земљи!

Ово је већ превршило сваку меру!

Back