Sveštenstvo i svete tajne Rimske crkve

Gedeon

Veoma poznat
Poruka
10.255
Poznavanje crkve ili obredoslovlje iz 1895. Autor je iguman hadži Teofilo Stevanović. Štampano u Beogradu kao udžbenik. Ima pdf na internetu.
Screenshot_20241025_184813_ReadEra.jpg

Screenshot_20241025_184748_ReadEra.jpg

Screenshot_20241025_184753_ReadEra.jpg

To jeste tačno.
Није... То је лично тумачење тог лудог игумана...

Неканонска је то књига, јер свети Сава све лепо у Законоправилу записао о латнској јереси...

Не користи се никакво руско ''обредословље'' унијата у Србској Цркви, већ Законоправило светог Саве...

Šta piše: "pravoslavna crkva priznaje sve tajne rimske crkve."
Пише и на твом аватару да си Гедеон, па ниси...

Да се свете тајне јеретика рачунају, не би било литургијског оглашења, доделе кума и свега осталог, пто код нас сваки мирјанин пролази у цркви...

А знаш ваљда да прво постанеш мирјанин, па тек онда свештеник... очигледно ти ретроградни поцеси пријеми јеретика не улазе у главу...

Не постоји никакав документ нити било шта што обавезује неког да призна било какав обред извршен од стране римокатолика.
Ne mogu da verujem. Ti si ko i Đed (mitropolit Amfilohije), što je priznavao po potrebi. Krstio je jednog rimokatolika koji je zatražio prelazak na pravoslavlje. Ovako mu je rekao: Izaberi hoćeš li da te krstim ili nećeš. Može i bez krštenja."

To je praksa srpske crkve što piše iguman. A i normalno da se priznaju svete tajne kad su blagodatne.
Ми не признајемо папу, а ти ако га толико волиш то задржи за себе.
Бискупи могу да раде шта хоће али док им не одобри папа, ништа од њиховог посла.

Ne mogu da verujem. Ti si ko i Đed (mitropolit Amfilohije), što je priznavao po potrebi. Krstio je jednog rimokatolika koji je zatražio prelazak na pravoslavlje. Ovako mu je rekao: Izaberi hoćeš li da te krstim ili nećeš. Može i bez krštenja."
Ти што волиш папу, не измишљај свашта, не морамо и ми да га волимо.
Do juče ekumenista, sada zilot. Glava dobra za sve kape.
Кад понестану аргументи, јесу вас овако учили на течају из Библије да поентирате ?
Ја ти пишем да ти измишљаш и да износиш неистину.
То што се теби то не свиђа и што овде твоје лажи не пролазе...
Ко губи има право да се љути.

Ти што волиш папу, не измишљај свашта, не морамо и ми да га волимо.

Кад понестану аргументи, јесу вас овако учили на течају из Библије да поентирате ?
Ја ти пишем да ти измишљаш и да износиш неистину.
То што се теби то не свиђа и што овде твоје лажи не пролазе...
Ко губи има право да се љути.
Ovog papu jako cenim jer radi za pravoslavlje.

To je praksa srpske crkve što piše iguman. A i normalno da se priznaju svete tajne kad su blagodatne.
Па што га Црква прекрштава, оглашава, даје му кума и све остало од почетка, ако им признаје свештенство, које долази после тога...?

И у Законоправилу пише да се опет рукополажу јеретици... То обредословље је небитна шкработина, која противречи Законоправилу...

Ти опет по сећању пишеш а доказа нигде ?

Што лажеш Гедо ?
Znaš ti jako dobro, samo se praviš Englez. Sporazum u Balamandu: I. „Католици и Православни…поново откривају једни друге у својству Сестринских Цркава (чл. 12) и „признају једни друге као Сестринске Цркве (чл. 14)“.

Znaš ti jako dobro, samo se praviš Englez. Sporazum u Balamandu: I. „Католици и Православни…поново откривају једни друге у својству Сестринских Цркава (чл. 12) и „признају једни друге као Сестринске Цркве (чл. 14)“.
Шта пише о светим тајнама Гедо ? Јел ти опет по сећању ?

Back