Gedeon
Veoma poznat
- Poruka
- 10.255
Poznavanje crkve ili obredoslovlje iz 1895. Autor je iguman hadži Teofilo Stevanović. Štampano u Beogradu kao udžbenik. Ima pdf na internetu.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To jeste tačno.Šta piše: "pravoslavna crkva priznaje sve tajne rimske crkve."
Није... То је лично тумачење тог лудог игумана...To jeste tačno.
Пише и на твом аватару да си Гедеон, па ниси...Šta piše: "pravoslavna crkva priznaje sve tajne rimske crkve."
To je praksa srpske crkve što piše iguman. A i normalno da se priznaju svete tajne kad su blagodatne.Пише и на твом аватару да се Гедеон, па ниси...
Не постоји никакав документ нити било шта што обавезује неког да призна било какав обред извршен од стране римокатолика.Šta piše: "pravoslavna crkva priznaje sve tajne rimske crkve."
Sad će Zilot da upotrebi zilotski šmajser.Gledajte da se ne istrebite što reče Sv Pavle
Ne mogu da verujem. Ti si ko i Đed (mitropolit Amfilohije), što je priznavao po potrebi. Krstio je jednog rimokatolika koji je zatražio prelazak na pravoslavlje. Ovako mu je rekao: Izaberi hoćeš li da te krstim ili nećeš. Može i bez krštenja."Не постоји никакав документ нити било шта што обавезује неког да призна било какав обред извршен од стране римокатолика.
Ми не признајемо папу, а ти ако га толико волиш то задржи за себе.To je praksa srpske crkve što piše iguman. A i normalno da se priznaju svete tajne kad su blagodatne.
Do juče ekumenista, sada zilot. Glava dobra za sve kape.Ми не признајемо папу, а ти ако га толико волиш то задржи за себе.
Бискупи могу да раде шта хоће али док им не одобри папа, ништа од њиховог посла.
Ти што волиш папу, не измишљај свашта, не морамо и ми да га волимо.Ne mogu da verujem. Ti si ko i Đed (mitropolit Amfilohije), što je priznavao po potrebi. Krstio je jednog rimokatolika koji je zatražio prelazak na pravoslavlje. Ovako mu je rekao: Izaberi hoćeš li da te krstim ili nećeš. Može i bez krštenja."
Кад понестану аргументи, јесу вас овако учили на течају из Библије да поентирате ?Do juče ekumenista, sada zilot. Glava dobra za sve kape.
Ovog papu jako cenim jer radi za pravoslavlje.Ти што волиш папу, не измишљај свашта, не морамо и ми да га волимо.
Кад понестану аргументи, јесу вас овако учили на течају из Библије да поентирате ?
Ја ти пишем да ти измишљаш и да износиш неистину.
То што се теби то не свиђа и што овде твоје лажи не пролазе...
Ко губи има право да се љути.
Hoces reci da PC ne priznaje RC kao sebi jednakopravovjernu?Не постоји никакав документ нити било шта што обавезује неког да призна било какав обред извршен од стране римокатолика.
Не мислим него знам.Hoces reci da PC ne priznaje RC kao sebi jednakopravovjernu?
Potpisani dokumenti te demantuju..Не мислим него знам.
Pitaj patrijarha pa ćeš čuti da su sve svete tajne kod rimokatolika valjane.Potpisani dokumenti te demantuju..
Ти опет по сећању пишеш а доказа нигде ?Potpisani dokumenti te demantuju..
Што лажеш Гедо ?Pitaj patrijarha pa ćeš čuti da su sve svete tajne kod rimokatolika valjane.
Па што га Црква прекрштава, оглашава, даје му кума и све остало од почетка, ако им признаје свештенство, које долази после тога...?To je praksa srpske crkve što piše iguman. A i normalno da se priznaju svete tajne kad su blagodatne.
Znaš ti jako dobro, samo se praviš Englez. Sporazum u Balamandu: I. „Католици и Православни…поново откривају једни друге у својству Сестринских Цркава (чл. 12) и „признају једни друге као Сестринске Цркве (чл. 14)“.Ти опет по сећању пишеш а доказа нигде ?
Што лажеш Гедо ?
Папа ласка свима чак и лџбт-ју, а ти ко сваки егоманијак жељан ласке се примио ко баба на пензију...Ovog papu jako cenim jer radi za pravoslavlje.
Шта пише о светим тајнама Гедо ? Јел ти опет по сећању ?Znaš ti jako dobro, samo se praviš Englez. Sporazum u Balamandu: I. „Католици и Православни…поново откривају једни друге у својству Сестринских Цркава (чл. 12) и „признају једни друге као Сестринске Цркве (чл. 14)“.