Svekrve...neicrpna tema

Evo mene opet da podelim nesto sa vama.... Da, da, ja sam ona sto je svekrvi fino otvorila vrata i zamolila je da izadje.... Bas sam bila naivna sto sam mislila da ce to resiti sve moje probleme... hehehhe
Isla je kod moje mame i ogovarala me tamo, govorila mojim roditeljima da treba da me urazume, kako ona meni ne zeli nista lose itd... Ja sam sve to izignorisala, racunam procice je pa ce me ostaviti na miru. Ali..... evo nje jednog jutra na vratima. Znala je da MM nije tu, da radi, kao posle na pijacu pa svratila, pravi se kao da nista nije bilo.
E vala ja ne mogu da se pravim! Pitam je da li je nesto htela da razgovara sa mnom, objasnim da ja ne mogu da se pravim kao da nista nije bilo, ponovo pitam da li ima nesto da mi kaze.... Ona se smeska, pravi se luda, pita zar necu da joj skuvam kafu. Skuvam tu kafu, sednem, ona bi caskala, ja cutim, opet pitam da li je dosla da razgovaramo, kad ona poce da urla na mene. Ona je dosla da mi oprosti, ja se nisam opametila, ona hoce da zaboravi sve a ja bih i dalje da se svadjam, zbog mene ona ne moze da kaze da ima srecnu porodicu!!!!!!!!!!!
Ovog puta sam uspela da ostanem smirenija nego prosli put, ali na ovo zadnje nisam izdrzala i pocela sam da se smejem. Njena porodica je sve, samo nije srecna, ali to savrseno nema veze sa mnom. Prilicno se razbesnela kad je videla da sam se nasmejala (stvarno nisam mogla da izdrzim) i pocela da sikce na mene, cak mi je rekla da bi mi bas opalila samarcinu. Zamahnula je rukom, vise onako da pokaze kako bi me udarila nego sto je stvarno posla da me udari, ali tu mi se smrklo. Rekla sam joj da izadje ili cu pozvati miliciju. Urlala je jos neko vreme, bilo bi stvarno neukusno da navodim njene reci, u svakom slucaju nedostojne za zenu njenih godina i izasla, zalupila vratima, rekla da joj vise nikad necu preci prag.... i tako te neke gadosti.
Muzu sam ispricala mnogo blazu verziju jer je ionako sludjen njenim ponasanjem, (zato mi je lakse da se ovako nekom virtuelno ispovedim) ali iskreno mislim da je zena bolesna. Cekam da se malo slegne frka u toj njihovoj srecnoj porodici pa da nekako predlozim muzu da je ipak mozda odvedu da je neko pregleda. Jer po meni je ovo ili opasna bolest ili opaaaasaaaan bezobrazluk.
Wish me luck.....

Svekrve su zaista neiscrpna tema! Kad vidim kakvih sve slučajeva ima ova "moja" i nije loša! Rekla bih "daleko joj lepa kuća" da u toj kući ne živim i ja sa mužem i sinom. Nažalost, nismo finansijski obezbeđeni da možemo da živimo sami pa eto stavili smo brak na kocku, jer dosta brakova se rasturi upravo zabog svekrva.Na sreću imam muža koji zna da postavi mamu gde joj je mesto i da joj da do znanja da se oženio sa mnom a ne sa njom, inače, ne znam šta bi bilo sa nama. I pored toga, ona i dalje rovi na svoj perfidni i podmukao način, i ja sa takvim igračem ne znam da igram. Ja sam navikla iskreno, ako treba i da se izvređamo(iako je nikad nisam izvređala) ali gledajući se u oči. Ona tako ne ume. Žali se mužu na mene, a kad ja dođem sve je OK, ponaša se kao da ništa nije bilo. To me užasno nervira! Kad neko sa strane gleda, stiče utisak da je ona jedna dobrica a da smo mi razmaženi i nezahvalni. Sa njom čovek treba da živi 24h pa da je posle 5 godina upozna! Krivo mi je samo što sam muža uvukla u tu priču, jer smo na moje insistiranje počeli da živimo u zajednici, tada smo imali para i mogli smo da živimo sami. Ali, ja sam mislila da je ona tiha, mirna i da sa njom nećemo imati problema. Međutim, on je znao kakvu majku ima, ali zbog mene je pristao na to.A ona tiha i mirna život nam je preokrenula! Takve su najgore! Zato ljudi, volite se i venčavajte, ali ne učite se kao ja na svojim greškama! Poslušajte savet nekoga ko je skupo platio sopstveno iskustvo. NIKAD, ali NIKAD ne živite u zajednici koloko god vam to primamljivo zvučalo!

preko telefona...
svekrva:"gde si, laura"
ja:"bebo reci cao baba ljilji"
svekrva:"laura daj poljubac tvojoj baki"
ja:"ajde salji poljubac babi"
laura:"cmok"
svekrva:"ljubi te baka"
ja:"baba"
:lol: :lol: :lol: :lol: namerno,malo da je nerviram

hanibaI77:
preko telefona...
svekrva:"gde si, laura"
ja:"bebo reci cao baba ljilji"
svekrva:"laura daj poljubac tvojoj baki"
ja:"ajde salji poljubac babi"
laura:"cmok"
svekrva:"ljubi te baka"
ja:"baba"
:lol: :lol: :lol: :lol: namerno,malo da je nerviram

A onda je baba/baka Ljilja zavrsila razgovor, spustila slusalicu i pomislila:
"Gospode, hvala ti sto imam moju unucicu, sto se moj zivot i zivot mog sina produzavaju u njoj, sto ima roditelje koji je vole i paze. Neka mi raste srecna, i neko joj je srecna i njena zlobna mama, mlada je, naucice..."

hanibaI77:
:lol: jes vaistinu,ti je znas?a sto je zlobno reci baba?

Pa, sama si napisala u prethodnom postu da si to "namerno,malo da je nerviram". Iz altruizma?
Zatim, ne poznajem baka-Ljilju, ali... nesto mi je prirodnije i lepse da prvo pomislim da je dobra baka.
Pretpostavljam da joj nije lako da se izlaze zlobi i povodom tako banalnih sitnica da li je "baka" ili "baba" koja ljubi svoju unucicu... Ali, to je vec moje domisljanje. Mislim, MENI bi bilo tuzno da izrazavajuci ljubav svojoj unici dobijam pakosne packe od njene majke, ali bih, sigurno, zbog te iste ljubavi precutala.

hanibaI77:
pa ti si savrsena,podrazumeva se da bi tako reagovala.imas bas tezak zadatak da me pratis i komentarises moje mane,a? :cry: muke tvoje,ces da mi drzis neki kurs dobrote?i pozitivnosti uopste?

Vidis, znala sam da upustajuci se uopste u polemiku sa tobom rizikujem da budem zalivena tom istom netolancijom i nemogucnoscu da primetis i nesto dobronamerno u postovima oponenta.
Da li je tebe neko nekada strasno povredio pa si sada stalno u gardu, ili je po sredi karakterna osobina, ne znam, ali forum je zbog toga zanimljiviji. Hocu reci, vernije oslikava kakvo sve cvece raste u bozijoj basti.

zorab:
Vidis, znala sam da upustajuci se uopste u polemiku sa tobom rizikujem da budem zalivena tom istom netolancijom i nemogucnoscu da primetis i nesto dobronamerno u postovima oponenta.
Da li je tebe neko nekada strasno povredio pa si sada stalno u gardu, ili je po sredi karakterna osobina, ne znam, ali forum je zbog toga zanimljiviji. Hocu reci, vernije oslikava kakvo sve cvece raste u bozijoj basti.
stani stani...ne okreci na drugu temu nego lepo reci sta kazuje o tebi to sto me pecas okolo i citiras i pokusavas da se pokazes u dobrom svetlu time sto mene kritikujes?jesam li ja to ikada uradila?ne.cak te i ne primecujem.a sta tebi(za tvoje zdravlje)znaci da ides okolo i citiras,kakis,pametujes???i jos pokusavas neku amatersku psihoanalizu da mi nabacis:roll:
je l se ti sama osecas bolje?ili ima nesto drugo?

hanibaI77:
stani stani...ne okreci na drugu temu nego lepo reci sta kazuje o tebi to sto me pecas okolo i citiras i pokusavas da se pokazes u dobrom svetlu time sto mene kritikujes?jesam li ja to ikada uradila?ne.cak te i ne primecujem.a sta tebi(za tvoje zdravlje)znaci da ides okolo i citiras,kakis,pametujes???i jos pokusavas neku amatersku psihoanalizu da mi nabacis:roll:
je l se ti sama osecas bolje?ili ima nesto drugo?

:) :)
Sama sam kriva, ko me je terao da UGAZIM u "razgovor" sa tobom :)...

gurmanci:
To sto si gostoljubiva i ljubazna JESTE dovoljno. Preterana bliskost je uvek rizik da pokvarite taj odnos, a ovako ce to uvek biti jedna fina komunikacija.

Kako to mislis imaju samo njega? Ne razumem zasto bi zbog toga trebalo da budete bliskiji.

Gurmanci, nekako mi bude greota...ne vidimo se po dva meseca a zivimo u istom gradu, tj. ipak su zasluzili da ih obidjemo, mada kad je vidim i provedem sa njom 2-3 sata to mi bude dovoljno za duzi period. Nisam se dala od pocetka da me cuca kako ona hoce, tako da nije ni ona zadovoljna sa mnom, ali imam srece sto se ne mesa u nas zivot, i moj dragi je takav da ne bi ni dozvolio. Ona samo voli da *****, da popuje, pa joj krivo kad vidi da ne moze. Onda ogovara sina kod mene, pa nas kod moje mame i sestre, ali svuda je nasla na yatvoreba vrata po tom pitanju. Svekar je ok, cerka im je umrla pre deset godina, pa mi je ybog toga najstrasnije zato kazem da imaju samo njega.

gurmanci:
Imas li ti ujaka? Je li taj covek odrasla osoba ili se ujna udala za babu? Ovo je grozno, ali ako ovo traje godinama onda mi je tu nesto sumnjivo. Ako pored svega ovoga oni i dalje zive zajedno onda ili nekome te situacija odgovara ili neko nema hrabrosti da sa tim prekine.

I ja se nadam da se tvoj sin nece ozeniti nekom rospijom (i ja imam sina i bicu nadam se necija svekrva jednog dana) ali on ce birati tu zenu, on ce biti ravnopravan clan tog braka a ne neki nezasticen i jadan muz koji se nista ne pita nego podnosi situaciju kakva god da je.

Pozdrav buducoj svekrvi od buduce svekrve! :P

Uh! Mislim da sam napisala da je moj ujak ispao mlakonja, da ne kažem s*e*r*o*nj*a... Mislim da je nekad davno i pokušao nešto da uradi po tom pitanju, ali nije uspeo pa se pomirio sa sudbinom valjda... Nemam pojma. Što se tiče moje babe, ona nema gde da ode...

E, baš su svekrve neiscrpna tema... Ja sam baš imala žestok razgovor sa mojom malo pre... :lol:

milentisha:
Uh! Mislim da sam napisala da je moj ujak ispao mlakonja, da ne kažem s*e*r*o*nj*a... Mislim da je nekad davno i pokušao nešto da uradi po tom pitanju, ali nije uspeo pa se pomirio sa sudbinom valjda... Nemam pojma. Što se tiče moje babe, ona nema gde da ode...

E, baš su svekrve neiscrpna tema... Ja sam baš imala žestok razgovor sa mojom malo pre... :lol:

Pishi, pishi shta ste LEPO pricale...

baki 75:
Pishi, pishi shta ste LEPO pricale...

Ja imam mali problem. Slabo pamtim kad se neke stvari izgovaraju u afektu:) Bilo je preko telefona. Sve u svemu krenulo je sa nekim njenim, da kažem, kritikama na račun mm i mene, a završilo se njenom pretnjom da će sve da nas postroji i da nam kaže šta ima. Ja se slažem sa njom u potpunosti, treba da nam kaže sve što je muči a tiče se nas :) . Trpala mi je neke reči u usta, ali pošto je i ona sve izgovorila u afektu mislim da se neće sećati baš svega...
Verovatno vam se dešavalo da vam tek nakon neke rasprave dođe iz d u glavu šta je trebalo da kažete. Ja se nisam mnogo iznervirala, ali ona jeste... U stvari je pogodilo to kakvo mišljenje sin ima o njima i kakav odnos želi da ima sa njima... Ali ja sam imam neke obaveze, a i nije bog-zna kakva priča... tako da moje dame, doviđence za danas! ;)

Iskreno, bar za sada nemam nikakvih problema sa roditeljima mog dragog. Stavise, njegova majka zove mene telefonom umesto njega :) , iscaskamo se kao drugarice, poklanja mi stalno neke sitnice i uvek mi prica kako je oduvek zelela da ima i cerku. Tako je za sada...videcemo kako ce biti kasnije :) Jedina majka sa kojom sam imala stvarno horor iskustvo je bila majka prethodnog partnera (cak sam je u mnogim stvarima iz onog poduzeg teksta koji je postavila jedna od clanica prepoznala) ali sa njom je svaka njegova devojka imala problem, nadam se da se bar sada malo smirila, jer taj lik stvarno zasluzuje srecu a ne njeno mesanje u svaku mogucu vezu.

Back