Nisu samo Svedjani takvi.
Moja kcerka se u srednjoj skoli druzila sa jednom klinkom, inace rodjenom belom Kanadjankom, otac joj bio Irac poreklom a majka Portugalka takodje poreklom ( njihovi pretci su dosli pre 3 do 5 generacija na ovaj kontinent tako da se moze reci da su pre Kanadjani nego Evropljani ). Klinke se bas poprilicno druzile, zajedno ucile, sedele jedna drugoj u kuci, isle zajedno na casove, na izlete itd. Moja cerka slavi rodjendan, izvede tu drugaricu i jos jednu-dve u bioskop, posle toga u White Spot (nesto slicno mekicu), naravno da po nasem obicaju ona casti na tim mestima. Moja kcerka izadje sa tom drugaricom na drugaricin rodjendan ali ona sama mora da plati svoju ulaznicu za bioskop, svoj obrok u restoranu. Prvi put se mi "ispalili", poslali klinku od 13 godina bez novca, imala ona svojih 15-20$ u dzepu ali to nije bilo dovoljno ni za ulaznicu u bioskop, jedva mogla kokice i kokisku da uzme. Platila majka te devojcice i ulaznicu i restoran ali poslala po mojoj kcerki nama racun. OK rekosmo, deca se druze pa nema veze.
Kad su bile u 16-toj godini trebalo je da idu na neki letnji kamp, njih dve naravno zajedno, uplatimo mi to. No, nedelju-dve pred kamp njih dve se pokace, zesce, nece ni da cuju jedna za drugu. I odustane moja kcerka od kampa, OK, pukli smo pare, nije prevelika kinta i pregrmimo nekako njihov rastanak. Posle 10-tak dana stize pismo na nasu adresu, pise majka te devojcice, trazi od nas da joj se nadoknadi uplata za kamp njenoj kcerci, ona je platila taj kamp a zbog moje kcerke nije otisla na taj kamp pa smo mi, jelte, duzni da im to nadoknadimo. Ja tu ispi.zdim, ko je bre branio tvoj kcerki da ode na kamp, nije joj moja kcerka ukinula to, uplatila je za sebe a ne za njih dve i posaljem takav odgovor toj zeni. No, posle par dana nas zove covek, predstavi se kao njen advokat, bla-bla, bla, u sustini bolje je da njoj platimo racun i njegove troskove nego da idemo dalje. Jbg, platim ja to da se ne bi zay.ebavao sa tuzbama i advokatima iako sam siguran da ne bih morao da snosim troskove neodlaska na kamp.