Švedske metal legende Evergrey nakon 16 godina u Beogradu

Baudrillard

Zaslužan član
Moderator
Poruka
130.036
Evergrey


Nakon dugih 16 godina, legende progressive metal scene Evergrey vraćaju se u Beograd, tačnije, u Dorćol Platz. Ovom prilikom će promovisati svoj 14. studijski album, „Theories of Emptiness“ (Napalm Records) sa 11 novih pesama, koji će svetlo dana ugledati 7. juna.

Na turneji će im se pridružiti italijansko-američki progresivci Klogr, dok će ime poslednjeg benda koji će zaokružiti line-up biti objavljeno uskoro. Datum ove izuzetne metal svečanosti, koja se ne sme propustiti, je 3. decembar.

Early bird ulaznice po ceni od 2900 dinara mogu se kupiti putem GigsTix-a, dok će im pretprodajna cena biti 3500 dinara. Na ulazu će koštati 3900 dinara, a ulaznice će od iduće sedmice biti dostupne i u Comics and Manga Caffe-u Katakombe (Venizelosova 62).

Evergrey je nastao 1993. godine u verovatno najmetalskijem gradu na svetu, Geteborgu. Tri godine nakon osnivanja i nakon što su oformili stabilnu postavu, izdali su svoj prvi album „The Dark Discovery“ (1998, Gothenburg Noiseworks). U svom specifičnom, mračnijem progressive/power izrazu bave se temama kao što su paranoja, kultovi, zlostavljanje, otmice i slično, a albumi su im često konceptualnog karaktera. U decembru prošle godine su izdali kompilaciju „From Dark Discoveries to Heartless Portraits“ (Napalm Records) kojom su obeležili 30 godina rada.

Najnoviji album, koji će izaći za Napalm Records, producirali su osnivač benda Tom S. Englund i bivši bubnjar Jonas Ekdahl, miksao ga je Adam „Nolly“ Getgood (ex-Periphery), dok je za master zaslužan Thomas „Plec“ Johansson, poznat po radu sa bendovima kao što su Soilwork i Onslaught.
Kao gosta na pesmi „Cold Dreams“ svakako vredi istaknuti i gostovanje Jonasa Renksea, vokala iz Katatonia.

Klogr je četvoročlani bend nastao 2011. u italijanskom gradu Karpi. Njihov stil može se opisati kao alternativni metal sa progresivnim elementima, a ime benda je posveta Weber-Fechnerovom zakonu u oblasti osećajne psihologije i percepcij kojem je formula S=KlogR, što se čita kao „Key-Log-Are“.

Bili su na turnejama sa bendovima kao što su Prong, Infected Rain i Butcher Babies, a vredi istaknuti i njihovu saradnju sa ekološkom organizacijom Sea Shepherd, baš kao što to čine i njihovi kolege iz benda Gojira. Poznati su po ultra-energičnim i žestokim nastupima uživo, pa tu reputaciju svakako vredi proveriti 3. decembra u Dorćol Platzu.

Dan kasnije bendovi će nastupiti u zagrebačkoj Močvari, takođe u organizaciji Hengtajma.


balkanrock.com
 

Back
Top