- Poruka
- 33.624
Tema je mozda nebitna, ali ono sto bih naglasio je ovo: kada nesto citate, vi obicno verujete bezuslovno onome sto je procitano, sto je veoma lose, iako je olaksavajuca okolnost da vi to ne mozete proveriti. Ja licno imam ceste polemike sa jednim drugom koji mi kaze nesto sto je cuo na TV i onda se kune da je to tako. Kada ga pitam kako zna, on jednostavno kaze, bilo na TV. To sto mu ja objasnjavam da je i taj koji je to rekao obican covek koji moze pogresiti, moze imati pogresno informaciju, namere mu mozda nisu objektivno informisanje i sl. obicno ne menja njegovo misljenje. Poenta je da se svaka vest mora uzeti sa nekom dozom rezerve, mozda novinar laze ili nema tacne informacije, mozda je tekst narucen i sl. Normalno da ovo ne vazi za svaku vest.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/228078/Braca-Murici-svedoci-u-slucaju-Haradinaj-ipak-zivi
Istraga pred Haškim tribunalom
Braća Murići, svedoci u slučaju Haradinaj, ipak živi
Tanjug | 08. 01. 2011. - 10:24h | Komentara: 0
Braća Ramiz i Sadik Murići iz Peći, koje je izvestilac Saveta Evrope Žan-Šarl Gardeto u izveštaju o zaštiti svedoka naveo kao ubijene svedoke u optužnici protiv Ramuša Haradinaja pred Haškim tribunalom, pojavili su se sinoć pred prištinskim medijima, izvestio je Radio Slobodna Evropa.
U intervjuu za "Kohavižn" (KTV) Murići su istakli da su "nemalo iznenađeni i izbezumljeni lažima" koje su iznesene izveštaju, ističući da su živi i da nemaju nikakve veze sa procesom protiv Haradinaja, da nisu svedoci u tom procesu i da bez ikakvih problema žive u Peći.
Najavili su da će zlog zloupotrebe njihovih imena za, kako su rekli, laži i klevete protiv Kosova, tražiti zadovoljenje putem pravde tako što će tužiti autora tog izveštaja.
Prištinski mediji su ranije javili da će se na zimskom zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope 25. i 26. januara, pored izveštaja izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu, na dnevnom redu naći i izveštaj o zaštiti svedoka u zemljama bivše Jugoslavije, uključujući i Kosovo, u kojem Gardeto konstatuje da na Kosovu ubijaju svedoke koji se "osmele da svedoče o ratnim zločinima na Kosovu".
U izveštaju pod naslovom "Zaštita svedoka kao kamen temeljac pravde i pomirenja na Balkanu", Gardeto vidi Kosovo kao "crnu rupu" po tom pitanju.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/228078/Braca-Murici-svedoci-u-slucaju-Haradinaj-ipak-zivi