Svedočanstvo kojeg se Jehovini svedoci najviše boje

Sram te bilo,zasto nastupas kao neki fashista iz ww2 ?
...toliki verski genocid zelis prikazati kao "desitinu spaljenih" ?
...isto kao sto su fashisti pobili desetinu jevreja u par malih logora !??
Jos jednom SRAM TE BILO !!!!!!!!!!!!!!!!
Kako je moguće da imamo podatke o desetinama ako ne i stotinama jeretičkih grupa koje su isto ponekad bile proganjane a nemamo nijedan podatak o tim tvojim fantomskim subotarima? Baš od svih oni nekako ispod radara prošli.

Dao sam ti Hristovo obecanje kao vrhunski dokaz u prilog kontinuiteta Bozjeg naroda u vreme NZ-ta dok sam ti puno puta pre toga dao jasnih i preciznih dokaza u prilog istovetnosti hriscanske vere danasnjic e i one iz Svetog Pisma ,sta bi vis eod ovog,da tgi ispevam neku pesmu mozda ?
I zato bi trebao da vidiš koja vjerska zajednica ima neprekinuti kontinuitet do apostolskog doba. Ali kontinuitet zasnovan na jasnim dokazima a ne maštanjima.

Има је ако је рођен има све што је створено осим Бога.
То да ли се обраћа Исусу је ад хоминем! Нема у Библији и тако нећу да причам! Нарочито кад немо зуне без задршке "претпостављам , мислим" то је за мене већ жути картон за неозбиљност или непоштовање саговорника!
Јасам православац али овде не представљам православље већ Библију!
U čemu je razlika?

Ja sam te pitao konkretno...bez generalizovanja...

Kada se konkretno gleda praktičan život jednog JS i Pravoslavca recimo...hajde da vidimo ko je bliži izvoru...onako kako su Apostoli u praksi radili...
Bez pristrasnosti...
Ја не знам ништа о животу ЈС оно што видим код сваког од вас АД Хоминем тумачење Библије одсамог себе! Нешто што не пише што је неко претпостсвио закуцано као догма као Божијих 10. Е то приметим код сваког од вас.

Kako je moguće da imamo podatke o desetinama ako ne i stotinama jeretičkih grupa koje su isto ponekad bile proganjane a nemamo nijedan podatak o tim tvojim fantomskim subotarima? Baš od svih oni nekako ispod radara prošli.
To pitaj Hrista ne mene,On je obecao da ce zauvek biti sa subotarima ili jos preciznije - sa Njegovim ucenicima.
I zato bi trebao da vidiš koja vjerska zajednica ima neprekinuti kontinuitet do apostolskog doba.
To je hriscanska definitivno jer sve ostalo jeste klasicno paganstvo VAN SVETOG PISMA i ovo sam ti jasno i precizno dokazivao puno puta na ovom forumu !
Ali kontinuitet zasnovan na jasnim dokazima a ne maštanjima.
Tako je,iskljucivo zasnivan na argumentima koje sam vec dao ...e sad ako li Hristovo obecanje smatras mastanjem onda nek ti sluzi na cast.

Gde piše da je Hrist sve stvorio?
Za mene je dovoljno sto pise da je sve stvoreno KROZ HRISTA sto ce reci da se to stvaranje desavalo od strane Bozjeg prestola sto ce reci u okvirima vrhunskog nebeskog Autoriteta koji jedini ima mogucnost da stvara zivot !
Eto tako ćemo najlakše...
Eto,ja ti odmah olaksao i sad mi molim te ili ospori tvrdnju ili priznaj da je osnovana !

Ја не знам ништа о животу ЈС оно што видим код сваког од вас АД Хоминем тумачење Библије одсамог себе! Нешто што не пише што је неко претпостсвио закуцано као догма као Божијих 10. Е то приметим код сваког од вас.
Zato što ne znaš, zato tako i pričaš...

JS ne rade ništa što Apostoli nisu radili, a sa druge strane, rade sve što Apostoli rade...

Za mene je dovoljno sto pise da je sve stvoreno KROZ HRISTA sto ce reci da se to stvaranje desavalo od strane Bozjeg prestola sto ce reci u okvirima vrhunskog nebeskog Autoriteta koji jedini ima mogucnost da stvara zivot !

Eto,ja ti odmah olaksao i sad mi molim te ili ospori tvrdnju ili priznaj da je osnovana !
Hrist je došao da ti pokaže Boga...Vrhovno Biće...kao što ti kažeš...e taj Bog stvara kroz Hrista...
Nigde ne piše da Hrist stvara...jasno piše da Bog stvara kroz ili preko Hrista...

Hrist je došao da ti pokaže Boga.
Taako je,dosao je U OBLICJU SLUGE ponizivsi se jer je pre toga bio U OBLICJU BOZJEMU !
.Vrhovno Biće...kao što ti kažeš...e taj Bog stvara kroz Hrista...
Nigde ne piše da Hrist stvara...jasno piše da Bog stvara kroz ili preko Hrista...
A to znaci da je Hristos u procesu stvaranja...STA KONKRETNO,jel mozda neki alat ,jel mozda vrhunski inzinjer,izvodjac poslova !?
Daj molim te preciziraj ali ujedno imaj u obzir da sto god izabrao od ovog direktno i nedvosmisljeno degradira Boga kao Stvoritelja !!!

Zato što ne znaš, zato tako i pričaš...

JS ne rade ništa što Apostoli nisu radili, a sa druge strane, rade sve što Apostoli rade...
Добро уђи у кавез с лавом па да видимо изгините као муве са његовим именом на устима па ћу рећи да је тако.Кад вас каменују и поубијају имена његовох ради онда би се некао мога поредити са апостолима.
Већ поређење религијске групе са Оцима хришћанства је тотално немам речи...........
После овога тек немам жељу ни да знам.
Дакле једино горе од овога би могло бити шта не радим што Бог ради? Шта нека религиска група не ради што Бог ради?
Да ли си реалан?

Добро уђи у кавез с лавом па да видимо изгините као муве са његовимименом на устима па ћу рећи да је тако.Кад вас каменују и поубијају имена његовох ради онда би се некао мога поредити са апостолима.
Већ поређење религијске групе са Оцима хришћанства је тотално немам речи...........
После овога тек немам жељу ни да знам.
Дакле једино горе од овога би могло бити шта бе радим што Бог ради? Шта нека религиска група не ради што Бог ради?
Да ли си реалан?
Što je najgore oni umiru zbog svoje vjere jer ne smiju primiti krv. Vraga mi oni likovi iz Vodećeg tijela odbili primiti krv ali dok je ovaca neće falit vune.

„Видех у утварама ноћним и гле, као Син Човечији иђаше са облацима небеским и дође до Старца и стаде пред Њим. И даде Му се власт и слава и царство да Му служе сви народи и племена и језици; власт је Његова власт вечна, која неће проћи и царство се Његово неће расути“. (Дан. 7:13-14)

Сад ово је једна од покретача раних рабинских расправа Two powers from haven.
Дакле ово потврђују и Енох и Јездра директно.

Јевреји су смислили нешто паметно или је то цинизам!

Judaizam oduvek odbacuje ideju da je Mesija Bog, bilo da on dolazi na oblacima ili ne. Talmud iznosi mišljenje da ukoliko Jevreji ikada to ,,zasluže”, njihov Mesija će im doći, trijumfalno, ,,sa oblacima nebeskim”; ali ukoliko to ne zasluže, on će doći ,,ponizno, jahajući magarca” (Sanhedrin 98a).
Зар се ово последње није већ десило?

Наиме постоји други опис Јахве коњаника ратника који предводи ратнике на Јерихон којег кад препозна Исус Навин почне му се клањати до земље.
Неколило пута у СЗ је Јахве у људском облику.

Ne znam šta bih ti rekao.
Kažeš: Interesantno...idem da proverim više o tome i zašto to govore i verujući biblisti.
Pa kad ukapiraš da je biblija kolekcija tekstova koje su pisali i editovali ljudi sa različitim teološkim perspektivama i da i to govore verujući biblisti pokušaš druge da spasiš da ne gube vreme. Ako spasiš jednog spasio si potencijalno milione u budućnosti.

Back