Svedočanstvo kojeg se Jehovini svedoci najviše boje

Taj redak je problematičan za dokazivanje Džehoudistima:
16 (Novi SP) Nesumnjivo, tajna pobožnosti je velika: "On se pojavi u telu, Duhom se pokaza pravednim, anđeli ga videše, narodima bi propovedan. Ljudi u njega poverovaše, i u slavu bi uznet."
U nekim manuskriptima umesto On stoji Bog. Ne svima.
Ajde Gedeone samo malo promisli kojeg smisla ima da tu stoji "On". Kakva je tajna pobožnosti u izjavi "On Se pojavi u tijelu"?

Ево још мала мозгалица за наше ЈС:
"Ови ће с Јагњетом заратити и Јагње ће их побиједити, јер је *Господар над господарима и Цар над царевима; и они који су с Њим, позвани и изабрани и вјерни." (Откривење 17:14).

"Јер је Господ Бог ваш Бог над боговима и господар над господарима, Бог велики, силни и страшни, који не гледа ко је ко, нити прима поклона;" (5 Мојсијева 10:17).

Јагње Се назива господарем над господарима а тако Се назива и Господ Бог, што би ЈС рекли Јехова Бог. Закључак је јасан да је Јагње тј. Христос Јехова јер не могу бити два господара над господарима. Та титула у самој себи имплицира једнину.

Kažu BOG Se javi u tijelu.
Džehouini svedoci, već su vam data dva jasna dokaza da je Isus Bog. Jedan sam dao na početku, a jedan kasnije Maki iz Otkrivenja. Valjda vam je sad jasno da je Isus Bog. Sad već i treći (Bog se javi u telu).
Evo kako Apostoli najbliži Hristovi učenici uče...

Djela apostolska 2,22Ljudi Izrailjci! poslušajte riječi ove: Isusa Nazarećanina, čovjeka od Boga potvrđena među vama silama i čudesima i znacima koje učini Bog preko njega među vama, kao što i sami znate,

Da li je sada malo jasnije ko je Bog u telu?
Je li to Hrist ili neko drugi?
Hrist nije...jasno piše...

SILA kojom Hrist čini čuda nije njegova. Sam kaže...''Sve što imam Otac meni dade''...
Apostoli su svedoci da Bog preko Hrista čini čuda...a ne Hrist...

NAUKA, REČ ili ISTINA koju Hrist donosi, ponovo nije njegova. Opet sam Hrist kaže...''On mi dade zapovest šta ću govoriti''...

Više je nego jasno da to nije Hristova Sila i Hristova nauka, sasvim je lako poput Apostola zaključiti da je to Nauka i Sila Oca Jehove, koji Hrista šalje i po čijoj volji Hrist živi...
Dakle, Bog koji se rečju i silom javio u telu je Otac Jehova...Apostoli jasno rekli...

Ево још мала мозгалица за наше ЈС:
"Ови ће с Јагњетом заратити и Јагње ће их побиједити, јер је *Господар над господарима и Цар над царевима; и они који су с Њим, позвани и изабрани и вјерни." (Откривење 17:14).

"Јер је Господ Бог ваш Бог над боговима и господар над господарима, Бог велики, силни и страшни, који не гледа ко је ко, нити прима поклона;" (5 Мојсијева 10:17).

Јагње Се назива господарем над господарима а тако Се назива и Господ Бог, што би ЈС рекли Јехова Бог. Закључак је јасан да је Јагње тј. Христос Јехова јер не могу бити два господара над господарима. Та титула у самој себи имплицира једнину.
Mani se rebusa, nije to za tebe.

Hrist je reko da je SVE primio od Oca...nema ništa što ima a da od Oca nije dobio...pa I gospodarstvo...

Glupo je i pomisliti da Svevišnjem Bogu neko nešto daje...a pogotovo vlast...ko da je već nema...
Ne blamirajte se više bezveze...

Mani se rebusa, nije to za tebe.

Hrist je reko da je SVE primio od Oca...nema ništa što ima a da od Oca nije dobio...pa I gospodarstvo...

Glupo je i pomisliti da Svevišnjem Bogu neko nešto daje...a pogotovo vlast...ko da je već nema...
Ne blamirajte se više bezveze...
Pa čekaj evo za Hrista Se koristi božanska titula.

Za Jehovine svedoke Isus Hristos nije bog. Samo je Jehova bog, a Isusa je Bog usinovio još pre rođenja na Zemlji. Isus po dogmatici Jehovinih svedoka postaje Hristos krštenjem od strane Jovana Krstitelja. Evo biblijskog svedočanstva koje opovrgava dogmatiku Jehovinih svedoka i dokazuje da je Isus bog. Koristiću sam njihov prevod Novi svet (izdanje iz 2006. koje imam kod kuće): u 12. glavi stihovi 37-40. Jevanđelja po Jovanu stoji: Iako je pred njima učinio tolika čuda, oni nisu poverovali u njega, 38 tako da su se ispunile reči koje je rekao prorok Isaija: „Jehova, ko je poverovao u ono što smo čuli? Kome se otkrila Jehovina mišica?“ 39 A nisu mogli verovati jer je Isaija takođe rekao: 40 „Zaslepio im je oči i otvrdnuo im srca, da očima ne vide i srcima ne razumeju i da se ne obrate pa da ih izlečim.“ 41 Isaija je to rekao jer je video njegovu slavu (d) i govorio je o njemu.
U fusnoti pod slovom d upućuje se na Isaija 6:1. Da vidimo šta tamo piše:
U godini smrti kralja Ozije, video sam Jehovu kako sedi na visokom i uzvišenom prestolu, a skutovi njegove haljine ispunjavali su hram. 2 Iznad njega su stajali serafimi. Svaki je imao šest krila. Sa dva je pokrivao svoje lice, sa dva je pokrivao svoje noge, a sa dva je leteo. 3 I govorili su jedan drugom: „Svet, svet, svet je Jehova nad vojskama! Sva je zemlja puna njegove slave.“ 4 Pragovi na vratima zatresli su se od glasa onih koji su klicali, a dom se napunio dimom.
5 A ja sam rekao: „Teško meni! Poginuću, jer sam čovek nečistih usana i živim među narodom nečistih usana, a oči su moje videle Kralja, Jehovu nad vojskama!“
6 Tada je jedan od serafima doleteo do mene, držeći u ruci komad užarenog ugljevlja koji je kleštima uzeo sa oltara. 7 Zatim mi je dotakao usta i rekao: „Evo, ovo je dotaklo tvoje usne, pa je tvoj prestup uklonjen i tvoj greh je očišćen.“
8 I čuo sam Jehovin glas kako kaže: „Koga ću poslati? Ko će za nas ići?“ A ja sam odgovorio: „Evo mene, mene pošalji.“ 9 Na to je on rekao: „Idi, i reci tom narodu: ’Čujete ono što vam uvek iznova govorim, ali ne razumete, gledate ono što vam uvek iznova pokazujem, ali ništa ne shvatate.‘ 10 Učini da srce tog naroda bude neprijemčivo, da im uši budu neosetljive, zatvori im oči, da očima ne vide i ušima ne čuju, da srcem ne razumeju i da se ne obrate i ne ozdrave.“
+++
Zaključak: sv. apostol Jovan i sv. prorok Isaija svedoče da je Isus Hristos Jehova, Bog. Ovog biblijskog svedočanstva se Jehovini svedoci najviše boje i prećutkuju ga jer se uklapa u njihovu dogmatiku.
U bibliji imaš i za i protiv svatko uzme sto mu paše.
VIdi se da si tanak po razumjevanju sto jest biblija.

Praktičan život Apostola, opisan u poslanicama...

Gledaj njihov odnos prema Bogu Ocu i Gospodu Isusu Hristu...
Kome se mole, koga direktno Bogom zovu...itd...
Sve je to sa njihove strane odražavanje prve zapovesti...direktno pokazuju kome Ona ide..tj. obožavanje...
Apostoli su pobjegli dezertirali i zato vi jehovi svjedoci hvalite dezertere.

Back