Šveđanke koje su tužile Asanža nemaju veze sa zaverom

NE-ZGODAN

Poznat
Poruka
7.555
http://http://www.pressonline.rs/sr/vesti/SPECIJAL_Vikiliks/story/143373/%C5%A0ve%C4%91anke+koje+su+tu%C5%BEile+Asan%C5%BEa+nemaju+veze+sa+zaverom.html

STOKHOLM 08. 12. 2010
Tanjug
Šveđanke koje su tužile Asanža nemaju veze sa zaverom

Dve Šveđanke koje su optužile osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža za seksualno zlostavljane nisu umešane ni u kakvu politicku zaveru protiv njega, saopštio je danas njihov advokat
Advokat Klajs Borgstrom je rekao na konferenciji za novinare u Stokholmu da su navodi ove dve žene verodostojni.
Borgstrom takođe smatra da postoje velike šanse da Švedska podigne optužnicu protiv Asanža koji je juče uhapšen u Velikoj Britaniji, prenosi Rojters.
Na pitanje kolike su šanse za to, advokat je rekao "više od pola" i dodao "to nema nikakve veze sa Vikiliksom ili sa CIA".
Ministar spoljih poslova Švedske Karl Bilt izjavio je ranije danas u Beogradu da švedske i američke vlasti nisu imale kontakte u vezi sa mogućim izručenjem osnivača vebsajta "Vikiliks" Džulijana Asanža i da je švedsko pravosuđe potpuno nezavisno.
"Mi imamo nezavisno pravosuđe koje radi nezavisno u skladu sa zakonom i nema kontakte ni sa švedskim političkim vlastima, niti sa nekim drugim vlastima", istakao je Bilt na konferenciji za novinare, posle sastanka sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem.
Glavni čovek najpoznatijeg vebsajta na svetu, koji je prošle nedelje objavio veliki broj poverljivih dokumenata američkih diplomata, uhapšen je juče u Londonu, a prekršajni sud u Vestiminsteru odbio je njegov zahtev da bude oslobođen uz kauciju.
Švedsko tužilaštvo izdalo je nalog za hapšenje 39-godišnjeg Australijanca, koga vlasti u Švedskoj traže zbog sumnje da je u avgustu u toj zemlji silovao dve žene, što Asanž poriče, a u Britaniju je ranije stigla dopunjena poternica Interpola zbog sumnje da je počinio silovanje.
U Americi se istovremeno traga za pravnim osnovom za podizanje optužnice protiv njega.
Asanž će biti u pritvoru do 14. decembra kada će se odlučivati o njegovom izručenju Švedskoj.
Švedsko tužilaštvo je juče saopštilo da slučaj koji je protiv Asanža pokrenula Švedska nije ni u kakvoj vezi sa slučajem "Vikiliks", kao i da tužilaštvo nije ni pod kakvim pritiskom, a da su švedski tužioci nezavisni u donošenju odluka.

Daleko je dogurala ova EU demokratija kada su joj dve svedske droce jedini adut protiv Asanza...tragikomicno..:lol:
Sledece godine i tim drocama ima da dodele Nobelovu nagradu...za ...mri..kad moze Obama ,mogu i one...
 
Poslednja izmena:
Ajde neka neko od njih objasni kako će oni dokazati da on nije nosio kondom pri aktu , tj kako će on dokazati da je nosio kondom dok je ... , sem toga zašto je prošlo toliko vremena od akta pa do podizanja optužnice?

Trebalo im je vremena da se sete koji je bio po redu...pa dok su prebrojale upotrebljene kurtone..pa dok im je stigla uplata za lazno svedocenje...komplikovana procedura je kriva za sve...
 
Poslednja izmena:

Back
Top