svecenik/pop/hodza...hobista...ima i anketa : )))

religija kao iskljucivo neprofitabilna djelatnost/aktivnost

• da,odlicna ideja; pravi "evolutivni skok" u razvoju religije...

• ne,grozna ideja; mlogo bi ljudi ostalo bez posla...

• ne znam...ne interesuje me religija u zivotu...pogrijesio sam pdf

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ja cu postaviti samo jedno pitanje.."sta je uzrok?"
nikakav problem se nece resiti napadanjem posledica i njihovim saniranjem vec se samo trosi energija koja samo povecava ukupan haos u sistemu..i kad toj hidri otkinemo jednu glavu izrastu na njeno mesto dve..znaci hidru mora u srce :junacko":mrgreen:..tj naci odgovor na pitanje "sta hidru cini zivom?"..
a mi je cinimo zivom..
prosecno inteligentan covek proizvede dnevno oko 80 000 misli..cak 85% tih misli imaju negativnu konotaciju..nose negativnu energiju..jer svaka misao bila ona izgovorena napisana ili ne..poseduje..stvarnost i kao takva ima moc..da oblikuje i utice na dogadaje..na splet okolnosti..iliti zasto kockarnice uvek dobijaju a kockari propadaju?

ja cu postaviti samo jedno pitanje.."sta je uzrok?"
nikakav problem se nece resiti napadanjem posledica i njihovim saniranjem vec se samo trosi energija koja samo povecava ukupan haos u sistemu..i kad toj hidri otkinemo jednu glavu izrastu na njeno mesto dve..znaci hidru mora u srce :junacko":mrgreen:..tj naci odgovor na pitanje "sta hidru cini zivom?"..
a mi je cinimo zivom..
prosecno inteligentan covek proizvede dnevno oko 80 000 misli..cak 85% tih misli imaju negativnu konotaciju..nose negativnu energiju..jer svaka misao bila ona izgovorena napisana ili ne..poseduje..stvarnost i kao takva ima moc..da oblikuje i utice na dogadaje..na splet okolnosti..iliti zasto kockarnice uvek dobijaju a kockari propadaju?

e, jasno je meni o cemu ti...ne brini, al pusti to sad...
mislim, partija se igra potez po potez...+ me ta "teorija" sad uopce ne zanima
tj. zanima me tek toliko da te pitam slijedece;
npr. da li je golo ljudsko tijelo nesto...lose...nemoralno?
zasto jeste ili nije?

i prestani da mi miniras temu...odi na filozofiju i otvori vlastitu :heart:

Poslednja izmena:
Realno, ni jednoj od tih organizacija ne trebaju ta...materijalna dobra kako bi svoj..."posao"
besprijekorno obavljala...zar ne?
Takodjer, tu bas i nema toliko posla da bi vam za npr. svecenicki/popovski/... poziv
trebalo puno radno vrijeme...te penzija...."mercedes" da ne pominjem...apstrahirajmo ga...?

E, sad...recimo da se djelovanje predstavnika vjerskih zajednica...ili kako se
vec zovu...odvija u domenu...mirnog i vise manje...osobnog...hobija;
znaci, neplatjeno, nakon bavljenja primarnom profesijom...od koje se zivi, na cisto
dobrovoljnoj bazi...+ se u svrhu okupljanja koriste vec postojece
prostorije..predvidjene za slicna...druzenja tipa
cetvrtkom sastanak Lijecenih alkoholicara, petkom...misa...

Iskreno, po onom sto u svim "svetim knjigama" koje sam u zivotu
procitala...nijedan Bog ne bi imao nista protiv...a vi;
da li bi vam ovo smetalo ili to mozda, poput mene, vidite
kao korak vise...ka istinskoj... ljubavi, iskrenosti, predanosti i/u sluzenju "svom" Bogu?

Evo je i anketa...sa tri opcije. Faja. :)
U istoriji je već bilo sličnih pokušaja. I Isus je kritikovao stari jevrejski sveštenički red zbog zbiranja bogatstava i jako se naljutio što se od hrama napravila čitava tržnica.
A onda je kao rezultat toga nastala Crkva, pa se ista podelila, ali i među katolicima i među pravoslavnima običaj je da sveštenici lepo i bogato žive, a po crkvama i manastirima se prodaje sve i svašta.

Onda se pojavio Luter kritikujući takve običaje, pa smo dobili protestante raznih boja koji (gle čuda) nakon nekoliko stotina godina postadoše isti (ako ne i gori) kao oni koje su kritikovali....

I idemo dalje...

U istoriji je već bilo sličnih pokušaja. I Isus je kritikovao stari jevrejski sveštenički red zbog zbiranja bogatstava i jako se naljutio što se od hrama napravila čitava tržnica.
A onda je kao rezultat toga nastala Crkva, pa se ista podelila, ali i među katolicima i među pravoslavnima običaj je da sveštenici lepo i bogato žive, a po crkvama i manastirima se prodaje sve i svašta.

Onda se pojavio Luter kritikujući takve običaje, pa smo dobili protestante raznih boja koji (gle čuda) nakon nekoliko stotina godina postadoše isti (ako ne i gori) kao oni koje su kritikovali....

I idemo dalje...

zapravo..i otisli smo dalje...
npr. komunizam...tj. socijalizam u istocnom bloku je pokusao
"ukinuti" svecenstvo...crkve...
ne fercera to niti treba fercerati
medjutim, transformacija u potpuno neprofitabilnu djelatnost tj. svojevrstan hobi bi itekako funkcionirala...samim tim sto je u duhu svih tih ucenja
ako nije onda su ona...lazna...tj. licemjerna do srzi
i problem je...evidentan :)

Back