Sve više žena ne želi brak?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Брак више нема.

Он данас може да опстане једино ако се клањаш Светој Једнакости. У супротном ће жена подићи сидро и отпловити, заједно са децом.
Ne.
Mogu da svedočim upravo suprotno.
Ličnim primerom, a nemam nikakve koristi da lažem nepoznate ljude po internetu.

Verujem da je danas mnogo više onih koji neće da se postave kao oslonac svom izabranom drugu.

Više puta sam ponavljao da sam imao sreću da nam posle venčanja jedna starija rođaka priđe i uhvati za ruke.
Rekla nam je dve stvari.
Prvo da se svi vole kad je lepo.
Kad je teško, onda se vidi ko se stvarno voli.
Druga stvar je da smo mi sad kao dva konja rešena da se upregnu u jedna kola.
Nekada će jedan vući više od drugog, nekad će drugi vući i kola i onog prvog.

Važno je samo da vuku u istom smeru.
Ako vuče svaki na svoju stranu, pokidaće i kola i jedno drugo.

Ova tema je po mom mišljenju o tome da danas konji neće u zapregu.
Vuče svaki kud hoće.

Kad posustane, nema čijoj pomoći da se nada.
Nema ni obavezu da ikoga vuče.

Uvek?
Čak i ako pogreše u proceni?

Ако жена сматра да је мушкарац погрешио у процени, може да покуша да утиче на њега аргументима. Ако су добри, треба да је послуша. Ако су добри, али је ипак не послуша услед тога што је неразуман, жена може да покуша да утиче на њега преко трећих лица које овај поштује.

Ако жена сматра да је мушкарац погрешио у процени, може да покуша да утиче на њега аргументима. Ако су добри, треба да је послуша. Ако су добри, али је ипак не послуша услед тога што је неразуман, жена може да покуша да утиче на њега преко трећих лица које овај поштује.
Sa ovim se slažem. Ovo već ima smisla.

Ne.
Mogu da svedočim upravo suprotno.
Ličnim primerom, a nemam nikakve koristi da lažem nepoznate ljude po internetu.

Verujem da je danas mnogo više onih koji neće da se postave kao oslonac svom izabranom drugu.

Više puta sam ponavljao da sam imao sreću da nam posle venčanja jedna starija rođaka priđe i uhvati za ruke.
Rekla nam je dve stvari.
Prvo da se svi vole kad je lepo.
Kad je teško, onda se vidi ko se stvarno voli.
Druga stvar je da smo mi sad kao dva konja rešena da se upregnu u jedna kola.
Nekada će jedan vući više od drugog, nekad će drugi vući i kola i onog prvog.

Važno je samo da vuku u istom smeru.
Ako vuče svaki na svoju stranu, pokidaće i kola i jedno drugo.

Ova tema je po mom mišljenju o tome da danas konji neće u zapregu.
Vuče svaki kud hoće.

Kad posustane, nema čijoj pomoći da se nada.
Nema ni obavezu da ikoga vuče.

Све је то лепо, него реци нам шта треба да се ради када мушкарац и жена никако не могу да се усагласе око нечег животно важног.

Не питам за твој лични случај — јер можда сте ти и твоја жена изузетно редак пример једне душе у два тела, те до таквих спорова никада не долази — него за општи.

Чија ће тада бити последња?

Све је то лепо, него реци нам шта треба да се ради када мушкарац и жена никако не могу да се усагласе око нечег животно важног.

Не питам за твој лични случај — јер можда сте ти и твоја жена изузетно редак пример једне душе у два тела, те до таквих спорова никада не долази — него за општи.

Чија ће тада бити последња?
Da se razvedu ko ljudi.
Pruže ruku jedno drugom.
Pre toga da dobro odvagnu vredi li rušiti ili popravljati.

Kad dođe do toga da se ne može u istom smeru.

To je ionako nametnuta obaveza muškarcima, sad mogu i same šta će im brak. Naravno, za veliku većinu žena to je zajeb trend.
Najbolje kada od 39. počnu da love bilo šta za prvo za decu, a posle 40 i za brak, pa pristaju na sve i bez braka... a tek kada im deca porastu, a stasa nova generacija žena....užas. :)

Da se razvedu ko ljudi.
Pruže ruku jedno drugom.
Pre toga da dobro odvagnu vredi li rušiti ili popravljati.

Kad dođe do toga da se ne može u istom smeru.

Причаш као да мушкарци и жене углавном вуку у истом смеру, те да су они које погађа ово што сам навео ретки.

У стварности није тако.

То потврђује не само моје искуство, него и искуство многих других мушкараца. Уосталом, то потврђује и старија рођака из твоје анегдоте која вам је након венчања рекла да је кључна ствар да вучете у истом смеру, јер вам тако нешто никада не би рекла да се за живота није нагледала бракова који су пукли управо због тога што је свако вукао у различитом смеру.

Дакле, у питању је честа појава.

Стога је ово што си предложио можда добро решење ако се за циљ има срећа појединаца (у смислу да ће супружници након развода можда успети да нађу неког ко боље задовољава њихове потребе), али је зато сигурно лоше решење ако се за циљ има добробит друштва (у смислу да ће временом сигурно довести до огромног броја деце из растурених домова која ће расти без правог одгоја).

А сложићеш се да би мушкарац требало најпре да размишља о добробити друштва, с обзиром да је њим условљено све, па чак и срећа појединаца.

Причаш као да мушкарци и жене углавном вуку у истом смеру, те да су они које погађа ово што сам навео ретки.

У стварности није тако.

То потврђује не само моје искуство, него и искуство многих других мушкараца. Уосталом, то потврђује и старија рођака из твоје анегдоте која вам је након венчања рекла да је кључна ствар да вучете у истом смеру, јер вам тако нешто никада не би рекла да се за живота није нагледала бракова који су пукли управо због тога што је свако вукао у различитом смеру.

Дакле, у питању је честа појава.

Стога је ово што си предложио можда добро решење ако се за циљ има срећа појединаца (у смислу да ће супружници након развода можда успети да нађу неког ко боље задовољава њихове потребе), али је зато сигурно лоше решење ако се за циљ има добробит друштва (у смислу да ће временом сигурно довести до огромног броја деце из растурених домова која ће расти без правог одгоја).

А сложићеш се да би мушкарац требало најпре да размишља о добробити друштва, с обзиром да је њим условљено све, па чак и срећа појединаца.
Pričam kako bi trebalo da bude.
Kako Bog zapoveda.
To što je danas na terenu drugačije, ne menja osnovu onoga što brak jeste i što treba da bude.

Брак више нема.

Он данас може да опстане једино ако се клањаш Светој Једнакости. У супротном ће жена подићи сидро и отпловити, заједно са децом.
velika istina, samo je pitanje ko je hteo da bude jednakiji od [ne znam] koga...

Poslednja izmena:

Back