Sve vise naucnika shvata da Bog postoji

Pazi, ja ako verujem ili ne verujem u nesto, onda to radim sopstvenom percepcijom pogleda na svet, ljudi koji prate "trend" i veruju samo u ono u sta neko bez adekvatnih dokaza "veruje" ili "ne veruje" samo zato sto je "naucnik" i zato sto je poznat po svojoj intelektualnoj superiornosti kako bi bili u "trendu" su za mene obicne socioloske ovce koje nemaju sopstveno "ja" .

Identicno kao i sa teorijom velikikog praska, postoje ljudi koji veruju u takvu teoriju dosavsi do takvog ubedjenja samostalnom analizom, i ljudi koji veruju u njega zato sto tako "neko" kaze. :dash:

Poslednja izmena:
Evo, sada znamo da bog nije stvorio samo zivotinje i ljude, vec se podabrano trudio da dizajnira sve postojece otkrivene i neotrkivene bakterije, mikrobe i viruse, cak im je i odredjivao velicenu s namerom da zezne ceveka da nikada ne sazna da je on stvarao i paralelni nevidljivi svet. Medjutim, cova ga je nadmudio pa je, zahvaljujuci svojim prirodnim zakonima, pronasao mikroskop i otkrio tu strogo cuvanu mracnu, tj. nevidljivu stranu bozijeg stvaralastva. Na taj nacin resena je misterija stvaranja Univerzuma, suncevog sistema i zivota na Zemlji. Bog je dizajnirao i vidljiv i neviljiv svet, dosli su do zakljucka neki filozofi i naucnici. Sada je na nama da otrkijemo jos jedan prirodni zakon i da utvrdimo da li neko od tih nevidljivih bica ima dovoljno mozga da u borbi za opstanak uvek nadmudruje coveka.

Postavljac teme se verovatno nece sloziti sa odredjenim stavovima i ocekujem da ce nam detaljnije obrazloziti njegovo vidjenje ovog vido prikaza.

Pazi, ja ako verujem ili ne verujem u nesto, onda to radim sopstvenom percepcijom pogleda na svet, ljudi koji prate "trend" i veruju samo u ono u sta neko bez adekvatnih dokaza "veruje" ili "ne veruje" samo zato sto je "naucnik" i zato sto je poznat po svojoj intelektualnoj superiornosti kako bi bili u "trendu" su za mene obicne socioloske ovce koje nemaju sopstveno "ja" .

Identicno kao i sa teorijom velikikog praska, postoje ljudi koji veruju u takvu teoriju dosavsi do takvog ubedjenja samostalnom analizom, i ljudi koji veruju u njega zato sto tako "neko" kaze. :dash:
Ako ja ne znam kako se pilotira avionom (i verovatno nemam ni vremena ni želje da naučim) to ne znači da ću odbiti da sednem u njega. Postoje ljudi koji znaju i koji su stekli kredibilitet i autoritet. Ništa gore nego kad piljarica i autolimar krenu da ''samostalno analiziraju'' kvantnu fiziku.

Ako ja ne znam kako se pilotira avionom (i verovatno nemam ni vremena ni želje da naučim) to ne znači da ću odbiti da sednem u njega. Postoje ljudi koji znaju i koji su stekli kredibilitet i autoritet. Ništa gore nego kad piljarica i autolimar krenu da ''samostalno analiziraju'' kvantnu fiziku.

Ako je za tebe pilotiranje avionom "teorija" onda je to vec drugi problem.

Poslednja izmena:
Nisam ja bas mudriji od ljude iz klipa a oni su sve lepo objasnili.
A, sta si ti sve tako lepo razumeo od ljudi koji su mudriji od tebe?
Postaviti vedeo klip kao tezu bez ikakvog uvoda, komentara, navodjenja poente je, priznaces, malo uvrnuto. Tema se postavi, a kao dokaz da su navodi u temi tecni, prilaze se video klipa ili slika, moze i foto montaza. Naravno, oni ce, naucnici, verovatno, biti pozvani u Oslo da prime Nobelovu nagradu jer su pronasli dokaze o postojanju nepostojeceg. Mora se priznati, vrhunsko naucno otkrice.

Stvarno jesu lepo objasnili neke stvari, ali su zato neke stvari prećitali, dok neke jednostavno nisu istina.
To sto su lepo objasnili je uvod da u docnijim "naucnim otkricima" nadju dokaze da je Darvin i te kako omanuo. Jer priroda nije bog niti mocna da stvori tako raznolik i koplikovano dizjaniran zivi svet.

Poslednja izmena:
Sedaj ti u avion, a ako mislis da si mocan i prepametan, mozes da sednes i na njega, ali dozvoli da neko moze da ima svoje misljenje vezano za temu, tj. sadrzaj videoklipa. Ako je tvoje znanje na nivou piljarice, a i njih danas ima sa fakultetom, ili na nivou autolimara, a i medju njima ima inzenjera masinstva, to ne znaci da si kvalifikovan da na taj nacin negiras tudje mislje. Ako nemas svoj misljenje o temi, zasto se ukljucujes u raspravu. Morao bi da imas i neki ozbiljniji motiv, a ne da omalovazavas i vredjas one koji zele nesto da kazu, da iznesu svoje misljenje vezano za temu.

Ako je za tebe pilotiranje avionom "teorija" onda je to vec drugi problem.

Ti očigledno ne razlikuješ teoriju od hipoteze. A ni naučna hipoteza ne nastaje tako što neko popije litru vinjaka i krene da lupeta (videti sledeći citat).

Sedaj ti u avion, a ako mislis da si mocan i prepametan, mozes da sednes i na njega, ali dozvoli da neko moze da ima svoje misljenje vezano za temu, tj. sadrzaj videoklipa. Ako je tvoje znanje na nivou piljarice, a i njih danas ima sa fakultetom, ili na nivou autolimara, a i medju njima ima inzenjera masinstva, to ne znaci da si kvalifikovan da na taj nacin negiras tudje mislje. Ako nemas svoj misljenje o temi, zasto se ukljucujes u raspravu. Morao bi da imas i neki ozbiljniji motiv, a ne da omalovazavas i vredjas one koji zele nesto da kazu, da iznesu svoje misljenje vezano za temu.

Ti očigledno ne razlikuješ teoriju od hipoteze. A ni naučna hipoteza ne nastaje tako što neko popije litru vinjaka i krene da lupeta (videti sledeći citat).
To nije predmet rasprave. Oni koji nemaju sta da kazu o temi, zastranjuju na svakom koraku. Medjutim, to mu je sada "upalo" u sistem za spoznaju stvarnosti, pa mu se moze i oprosti sto zastranjuje.

A, sad malo o bogu kao prepodobnom dizajneru koji je stvorio svet pre samo sest do sedam milenijuma. Da li je stvarajuci ga imao na umu da ce u prasini, koju je koristio za oblikovanje Adama, biti na milijarde bakterija, mikroba, parazita, virusa, itd. Ili nije imao dovoljno prasine, pa je dodavao ova sicusna nevidljiva bica, za koja vernici veruju da je prasina. Ko zna, mozda nije imao dovoljno vode da zamesi blato, pa je koristio svoju izlucevinu? Ko bi ga znao, to ni jadnom Adamu nije bilo jasno. Uz to, nema razloga da ne slavimo njegovu genijalnost, on je, nas mili bogac, privi koji je klonirao vec zivog coveka. On je u svemu prvi, pa i u tome. Doduse nesto je bilo pogresno, pa se umesto kloniranog Adama, na Adamovu srecu, pojavila Eva koja nije bila stvorena po bozjem oblicju.

Toliko za ovu masine koja seda na avion iako ne zna da ga vozi.

Na temu nemam potrebu da odgovorim, jer ignorišem kreacionistička naklapanja. Naročito nemam sat vremena života na bacanje da bih pogledao ovaj klip.
Reagovao sam na koncept ''svako da uradi svoju 'naučnu' analizu'', koji, na kraju krajeva, i dovodi do tolike popularnosti budalaština.

A ti se, Hogare, sad već ozbiljno gubiš.

Naravno da ih u ovom slucaju ne razlikujem , jer ni hipoteza ni teorija nisu formalno dokazane. Poenta je u tome sto ti pravis razliku medju njima koja je u ovom slucaju irelevantna.

Reagovao sam na koncept ''svako da uradi svoju 'naučnu' analizu'', koji, na kraju krajeva, i dovodi do tolike popularnosti budalaština.

Kada bi svaki covek prestao da samostalno percipira odredjene podatke smatrajuci da je "akademski" nepodoban da iznosi sopstveno misljenje vec da mehanicki radi po onome kako mu je "podmetnuto" bez ikakvog prethodnog razmisljanja (cak iako je to razmisljanje pogresno), onda on ne bi bio covek, vec drustvena ovca. A sto se tice popularnnosti "budalastina" , te "budalastine" kako ih ti nazivas su produkt necijeg individualnog razmisljanja , i to se mora postovati, u suprotnom bi ljudska svest prestala sa daljom evolucijom, jer njih drustvo takodje obradjuje , sklapajuci ih u jednu smislenu celinu, iz cega je na kraju krajeva stvorena cela jedna nauka.

25atflt.jpg

...odoh da porazgovaram sa svojim papagajem; verovatno ću dobiti smisleniji feedback.

Back