Sve tokove novca u Srbiji vec vise od 5 godina kontrolise Boris Tadic!

Тихи

Starosedelac
Poruka
162.263
Tadić kontroliše pare, a ne Dinkić
Izvor: Beta

Beograd -- Stranka G17 plus saopštila je da Demokratska stranka kontroliše sve finansije u Srbiji već pet godina, a ne predsednik G17 plus Mlađan Dinkić.


3537459464d5817b58a5be414791044_640x360.jpg


Potpredsednik DS-a Bojan Pajtić izjavio je za list Pres da "nije korektno da potpredsednik vlade (Mlađan Dinkić) koji tri godine kontroliše većinu finansijskih resursa te Vlade počinje da je kritikuje u medijima u predizbornoj godini".

G17 Plus je reagujući na ovu izjavu saopštio da upravo DS već pet godina kontroliše sve finansijske tokove u zemlji i upravlja republičkim, pokrajinskim i najvećim brojem opštinskih budžeta.

"DS postavlja ministra finansija već dve vlade za redom. Guverner NBS je takođe kadar ove stranke. Mlađan Dinkić, kao ministar ekonomije, odgovara za politiku industrijskog razvoja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Dinkić kao resorni ministar uspeo da inicira potpuni preokret u toj oblasti i dovede više od 150 ozbiljnih investitora koji su izgradili ili trenutno grade nove fabrike, poput Fijata, Panasonika, Jure, Benetona, Falkea, Gorenja i drugih velikih imena svetske industrije.

"Podsećamo Bojana Pajtića da Dinkićevi programi imaju najveće zasluge za snažan rast srpskog izvoza od čak 24 odsto, što je inače najbolji rezultat naše ekonomije u prošloj godini", navodi se u saopštenju G17 plus.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=02&dd=13&nav_id=492595

Toooo Dinkicu rokaj Tadica :super: :super: :klap:

Ovde je dinkic zaista u pravu

Guverner (DS), Ministar finansija (DS), Premijer (DS), Predsednik (DS) a finansije "kontroliše" G17?!

Rusenje vlade je izgleda NEMINOVNO AAAAAAAAAAAAA :super:
 
Poslednja izmena:
Banda i jedni i drugi , Dinkic je zaboravio da su njegovi kadrovi ko krpelji zaposeli Agenciju za privatizaciju , Poresku upravu ,APR, Carinu , SIEPA-u , Upravu javnih prihoda , NBS , Agenciju za hartije od vrednosti ....a sto se tice ovih u vladi DS-ovci su ubedljivo najvece stetocine tu nema spora .

tacno je to za dinkica ali sve glavne funkcije finansija i tokova novca ipak kontrolise Boris Tadic.

na primer dinkic ne moze da deli 10.000 evra za radno mesto dok mu to ne odobri premijer i ministar finansija po tadicevom nalogu .

Kasa i sve pare u drzavi su u Tadicevim rukama.

Sto se tice agencije za privatizaciju , tu suvereno vlada Demokratska Stranka jos od 2000te godine. Prvo je bio predsednik te agencije onaj Vlahovic lopurda , pa zatim Mirko Cvetkovic a i sad tamo vedri i oblaci kadar DS-a. Dinkicevi kadrovi kontrolisu mnogo drugih funkcija no ipak najveci broj funkcija i najvaznije zauzima DS. Tu je dinkic u pravu .
 
Највећу контролу новца спроводи тај секташ Динкић - И НАЈВИШЕ МОНЕТАРНОГ И ФИНАНСИЈСКОГ ЗЛА ЈЕ НАНЕО СРБИЈИ, ОД УНИШТАВАЊА БАНКАРСКОГ СЕКТОРА ПА НА ДАЉЕ. Довољно је знати да Србија више нема ни једну своју банку и да смо у канџама лихвара, о томе су више пута писали стручњаци.
 
Највећу контролу новца спроводи тај секташ Динкић - И НАЈВИШЕ МОНЕТАРНОГ И ФИНАНСИЈСКОГ ЗЛА ЈЕ НАНЕО СРБИЈИ, ОД УНИШТАВАЊА БАНКАРСКОГ СЕКТОРА ПА НА ДАЉЕ. Довољно је знати да Србија више нема ни једну своју банку и да смо у канџама лихвара, о томе су више пута писали стручњаци.

ma jok mito nisi u pravu ovde .

tokove novca kontrolisu glavne sledece 3 funkcije - premijer , ministar finansija i guverner NBS . A sve ove tri funkcije su sada u rukama DS.
 

ОД УНИШТАВАЊА БАНКАРСКОГ СЕКТОРА
Ма то је Карић у пропалој СРЈ имао неке инсолвентне банке, па их је Динкић затворио да не бисте поново изводили Југоскандик преваре. Потпуно исправан потез за очување система.

Данас су банке стабилне и грађани могу штедети као сав свет у банкама, а не морају у сламарици
 
ma jok mito nisi u pravu ovde .

tokove novca kontrolisu glavne sledece 3 funkcije - premijer , ministar finansija i guverner NBS . A sve ove tri funkcije su sada u rukama DS.

Ех, Тихи, ПА ДИНКИЋ СЕКТАШ ПО ТРЕЋИ ПУТ ИЗВОДИ ИСТИ СЦЕНАРИО - И ТИ ОПЕТ НАСЕДАШ... не могу да верујем.
 
Ех, Тихи, ПА ДИНКИЋ СЕКТАШ ПО ТРЕЋИ ПУТ ИЗВОДИ ИСТИ СЦЕНАРИО - И ТИ ОПЕТ НАСЕДАШ... не могу да верујем.

koji scenario ? pa nama odgovara da se ova raspala vlada srusi.

to je sad najbitnije da vlada padne i da imamo nove izbore.

a zbog cega su se oni podzapali to je manje bitno.
 

Pa ko se to iz DS-a obogatio, ne vidim da imaju neke vajde od te vlasti.
Top multimilioner na političkoj sceni je osoba iz Koštunicine stranke
Dulic,Vlahovic,Djelic, Saper,Djilas,Krle ,Dule 10% Petrovic...da ne idemo na nize funkcionere ...
И једни и други су тешка багра......

али мислим да неће бити ништа од рушења владе.........ово је више почетак предизборне кампање Г17.

Pa tako nesto , posto Mladja od svih strana u vladi ima ubedljivo najgori rejting i posto DS-u vise ne pada na pamet da ga stavi na svoju listu logicno je da ce on morati da vodi najduzu i najagresivniju kampanju ako misli da predje cenzus , a i po prirodi je tako drcan i alav , ima tek da nam skacu po glavi do sledece godine .
 

Pa ko se to iz DS-a obogatio, ne vidim da imaju neke vajde od te vlasti.
Top multimilioner na političkoj sceni je osoba iz Koštunicine stranke

Е...Ај не се.ри матере ти...
Иди бар данас нешто увати...само не кенјај овде...
Пун ми је и Коштунице и вас што причате о њему...
КАКО БИ ОПРАВДАЛИ ЛОПОВЕ КОЈИ НАС СВАКОДНЕВНО ПЉАЧКАЈУ...
Набијем и тебе и Коштуницу...
:per: :per: :per:
 
Danas prva aukcija obveznica na 15 godina
Tanjug | 14. 02. 2011. - 07:15h | Komentara: 2

Prva aukcija petnaestogodišnjih kuponskih obveznica u ukupnoj vrednosti od 200 miliona evra, sa godišnjom kamatnom stopom od 5,85 odsto i polugodišnjom isplatom biće održana danas.

Kako je najavilo Ministarstvo finansija, nominalna vrednost jedne obveznice iznosi 1.000 evra i po toj ceni će se biti prodavane na aukciji.



Prikupljena sredstva biće korišćena za finansiranje budžetskog deficita Srbije i refinansiranje obaveza države koje dospevaju ove godine.



Iako su cena i kuponska stopa unapred fiksirane, učesnici će unositi traženu količinu prema važećim pravilima, a aukcija će se obavljati po uobičajenom vremenskom planu.



U fazi predotvaranja važi ograničenje obima emisije od 30 odsto, koju može da kupi jedan investitor.

--------

evo ovo vam je dokaz da je vlast u Srbiji pukla i bankrotirala

Izdaju obveznice na 15 godina sa kamatom od fantasticnih 5.85% godisnje!

Mislim da se u 90% zemalja EU gradjani obicni zaduzuju po boljim uslovima

A ovakvu kamatu daju zato sto svi skoro potencijalni investitori znaju da je Srbija pukla finansijski
 


Ма то је Карић у пропалој СРЈ имао неке инсолвентне банке, па их је Динкић затворио да не бисте поново изводили Југоскандик преваре. Потпуно исправан потез за очување система.

Данас су банке стабилне и грађани могу штедети као сав свет у банкама, а не морају у сламарици

Не лупетај на празан стомак:

Kakve su konkretne posledice po privredu i po građane zato što smo domaće banke likvidirali, a prazan prostor prepustili stranim bankama?

- U prvi mah mnogima se učinilo da će koristi po naš finansijski sistem biti znatne. Loša iskustva sa domaćim bankama iz osamdesetih i devedesetih godina, problem stare devizne štednje i nedovoljan nivo kapitala u bankama, poslužili su kao alibi Dinkiću i ostalim nosiocima modela "ekonomije destrukcije" da gotovo najveći deo domaćeg bankarskog sektora nasilno likvidiraju a na tržištu otvore prostor za nove banke sa stranim kapitalom. Pri tom su stravični finansijski tereti ozdravljenja finansijskog sistema, stara devizna štednja i slično, prebačeni na poreske obveznike, dok su ogromne profite prigrabile strane banke. Ne zaboravite na ovacije kojima su u političkoj javnosti, pa nažalost i u ekonomskoj struci, dočekane ove promene. Ali oni koji su bili malo pismeniji, znali su da je to bio potez visokog rizika, sa mogućim katastrofalnim posledicama, koje su i usledile.

Da li bismo danas imali ovako visoke kamate na komercijalne kredite da je veće učešće domaćih banaka u finansijskom sektoru?

- U vreme destrukcije četiri velike banke javnost je bila uveravana da će međusobna konkurencija novih banaka sa stranim kapitalom obezbediti niske kamatne stope, kao i brz transfer kapitala i tehnologije iz razvijenih zemalja, što bi podiglo nivo konkurentnosti, izvoza i zaposlenost u domaćim kompanijama. To se, međutim, nije dogodilo iako se u Srbiju za nekoliko godina slilo četrdesetak milijardi evra. Možda baš ovako "reformisan" bankarski sektor snosi najveći deo odgovornosti za primenu monstruoznog modela "razvoja" u protekloj dekadi. Taj model se oslanjao na potrošnju, uvoz i prodaju domaćih privrednih resursa strancima. Posledice su dobro poznate - dezindustrijalizacije, nizak nivo konkurentnosti na svetskom tržištu, zastrašujući deficit u međunarodnoj razmeni roba i opšti pad zaposlenosti.

Zašto su krediti u Srbiji među najskupljima, ako ne i najskuplji u Evropi?

- Evroatlantski prijatelji lako su objasnili domaćim finansijskim ekspertima da je Srbija zemlja visokog rizika i da zato kamatne stope moraju biti znatno više nego u drugim državama. S druge strane, objasnili su im da su banke sa stranim kapitalom veoma pouzdane, pa kamate na depozite privrede i građana u tim bankama, moraju biti znatno niže od stope inflacije. Tako se otvorio prostor za ogromne bankarske profite. Srbija je postala raj za bankare, a uloga NBS se svela na to da izdaje propusnice politički podobnima za ulazak u taj raj.

Da li je rizik zaista tako veliki?

- Domaći eksperti nisu imali vremena ili volje da stranim prijateljima ukažu na podatak da klijenti u Srbiji veoma uredno vraćaju kredite. Kao i na činjenicu da kapitali banaka rastu meteorskom brzinom poslednjih 10 godina. Što dokazuje da Srbija nije zemlja visokog rizika za bankare. Ali su aktivne kamatne stope zato bile nepodnošljive za klijente. Strani bankari su se požalili domaćim prijateljima da ne mogu da plasiraju željene iznose po takvim kamatnim stopama. Ovi su, naravno, rekli: "Nema problema. Deo kamata platiće poreski obveznici, a ne korisnici kredita. Tako ćete i dalje moći da iz Srbije izvlačite ogromne profite, a poreski obveznici ionako nemaju pojma o čemu se radi. Štaviše, mi ćemo im objasniti da država pomaže njima, a ne vama! Ha, ha, ha!" Tako je država počela sa politikom subvencija kamata, što je javnost, opet, dočekala ovacijama.

Ako ustupimo strancima profite na tržištu finansijskog kapitala, na telekomunikacionim tehnologijama, a pri tom samo daleko od sveta kad je reč o računarskim tehnologijama, na čemu će Srbija planirati svoj razvoj?

- Gledajući zemlje čije su marionetske režime u periodu tranzicije ali i pre toga takođe formirali gospodari globusa, možemo naslutiti kako izgleda naša ekonomska budućnost. Pogledajte npr. Kosovo, to čedo evroatlantske brige, gde su se slile ogromne količine novca sa Zapada poslednjih dvadesetak godina. Taj novac je i tamo, kao i ovde, spiskan u potrošnju, u uvoz, u konsultantske i druge usluge evroatlantskih gospodara. Ogromne su socijalne napetosti, industrija je slaba, a kriminal i korupcija cvetaju. Cveta trgovina oružjem, ljudima, pa i njihovim organima, kao i droga, kocka, prostitucija... Ne kažem da su to najvažnije privredne grane, ali blizina NATO baza podstiče baš ovakve aktivnosti. Nije u svetu mali broj zemalja sa sličnom "strukturom" privrede. Plašim se da takvu sudbinu, u budućnosti, ne doživi i Srbija, koju kompradorska vlast svesno gura u tom smeru, licemerno se zaklanjajući parolama o tobožnjem "evropskom putu".

*********************************************
(одломак из интервјуа са Данијелом Цвјетичанином, КАКО СУ БАНКАРИ СМАЗАЛИ СРБИЈУ, 11.јануар 2011.)
 
ne moze ljudi registracija vozila narocito ne komercijalnog da kosta od 3 prosecne plate do cak 7 prosecnih plata u zemlji

ne moze ljudi jer to totalno unistava i zaustavlja privrednu aktivnost u zemlji

ne moze plata u javnom sektoru da bude veca nego u privatnom

ne moze da broj zaposlenih u javnom sektoru bude ovoliki koliki je sada

potrebne su nam KORENITE REFORME cele drzave i sistema

TOTALNA REINSTALACIJA SISTEMA

jer se samo reinstalacijom sistema moze eliminisati virus zvani DS
 
Kada si se vec ozderao,el zena sopinguje,,,:mrgreen:

Владо...
Ел те то Тома пустио мало на ваздух...да изађеш из пркна...? :per: :per: :per:
Ај нам сад причај мало, како си са радикалима и члановима 1389 организовао свакодневне протесте у Београду......
Ил да ја причам....
:hahaha: :hahaha: :hahaha:
 
tacno je to za dinkica ali sve glavne funkcije finansija i tokova novca ipak kontrolise Boris Tadic.

na primer dinkic ne moze da deli 10.000 evra za radno mesto dok mu to ne odobri premijer i ministar finansija po tadicevom nalogu .

Kasa i sve pare u drzavi su u Tadicevim rukama.

Sto se tice agencije za privatizaciju , tu suvereno vlada Demokratska Stranka jos od 2000te godine. Prvo je bio predsednik te agencije onaj Vlahovic lopurda , pa zatim Mirko Cvetkovic a i sad tamo vedri i oblaci kadar DS-a. Dinkicevi kadrovi kontrolisu mnogo drugih funkcija no ipak najveci broj funkcija i najvaznije zauzima DS. Tu je dinkic u pravu .

Odgovornost je podjednaka, platiće i prvi i drugi i treći i svi oni koji su na bilo koji način oštetili ovaj narod.
 

Back
Top