Izvještaj UN-a: Rusija je počinila brojne ratne zločine u Ukrajini​

https://www.slobodnaevropa.org/a/rusija-ukrajina-ratni-zlocini/32321711.html

То је евидентно,
али ме интересује истинитост Путинове приче
да су пре тога Украјинци спроводили нацистички терор над Русима у источној Украјини.

Има ли неки Украјинац да храбро иступи и призна да је то тако и било,
или да објасни да то нема везе ..?

Код нас у Србији усташе се хвале и поносе својим неделима,
тако да ако је иста ствар и у Украјини ... изволте !

Још једна Анзак парада у Аустралији уз присуство Срба савезника у оба рата.
FB_IMG_1714210008467.jpg

FB_IMG_1714210018996.jpg

FB_IMG_1714210027472.jpg

@Q. in perpetuum hibernum
Da li je Franačke anale napisao Ajnhard ili neki drugi franački hroničar?

Franačke anale pisao je celi niz ljudi.

Komparativnim pristupom utvrđeno je da značajnom dozom sigurnosti da je deo koji je od značaja za srpsku istoriju, 822. godina, napisao najverovatnije upravo on.

Kad se kaže da Srbi drže veliki dio Dalmacije, da li se misli na tadašnju vizantijsku temu Dalmaciju ili na nekadašnju rimsku provinciju?

Sasvim sigurno se ne odnosi na temu.

@АнаиванГорд
Kog Vukanovića navodno pominju mađarski ili poljski istraživači? To sam skoro od tebe čuo čini mi se.
Јан Лесни, али колико ми је позанато није писао директно о Вукановићима већ је у Стефану, брату Алмоша - Белоша ( уколико ме сећање добро служи) препознао Завиду.

На денешен ден 6 мај 1991 година падна и првата жртва во граѓанската братоубиствена војна во Југославија - Сашо Гешовски. Истиот ден се собра маса луѓе во Сплит, поттикната од повампирените усташки национал-шовинисти, под изговор дека го бранат Кијево (село, во кое веќе беа стационирани усташките паравојски пратени на обука во Загреб во мај претходната година). Беше нападната касарната на ЈНА во пристаништето Лора, околу која имаше распоредено оклопни борни возила на ЈНА. Дека ЈНА немала намера ниту наредба да пука докажува и тоа што таа не пукаше дури и кога едно младо војниче (Светланчо Наков) беше нападнато од оваа разуларена толпа и кого го фатија за врат, обидувајќи се да го задават. Сашко Гешовски е веројатно убиен со снајпер од некој вооружен припадник на ХДЗ-паравојската. Врв на лицемерје беше присуството на Владимир Шекс на погребот во Кавадарци.
183147740_10223111016859829_3620685562684997468_n.jpg

На денешен ден 6 мај 1991 година падна и првата жртва во граѓанската братоубиствена војна во Југославија - Сашо Гешовски. Истиот ден се собра маса луѓе во Сплит, поттикната од повампирените усташки национал-шовинисти, под изговор дека го бранат Кијево (село, во кое веќе беа стационирани усташките паравојски пратени на обука во Загреб во мај претходната година). Беше нападната касарната на ЈНА во пристаништето Лора, околу која имаше распоредено оклопни борни возила на ЈНА. Дека ЈНА немала намера ниту наредба да пука докажува и тоа што таа не пукаше дури и кога едно младо војниче (Светланчо Наков) беше нападнато од оваа разуларена толпа и кого го фатија за врат, обидувајќи се да го задават. Сашко Гешовски е веројатно убиен со снајпер од некој вооружен припадник на ХДЗ-паравојската. Врв на лицемерје беше присуството на Владимир Шекс на погребот во Кавадарци.
Pogledajte prilog 1543380
Прва жртва тога у Хрватској је био Македонац, момчићу од 18 година којем онај бркати кретен заврће главу на тенку. Том момчићу би Србија и Срби требали да памте име.

Sasvim sigurno se ne odnosi na temu.
Vidim da mnogi dokazuju kako su Srbi naselili sklaviniju Duklju služeći se citatom iz Anala, ali tada je Duklja bila u sastavu Prevalitane, a ne Dalmacije. Pa sam te zato pitao da li se pod Dalmacijom misle na Dalmaciju prije odvajanja Prevalitane krajem 3.vijeka.

Back