Sve sto niste znali o GMO

Стиже нам Codex Alimentarius

Како би мултинационалне компаније остваривале велике профите и биле фаворизоване на светском тржишту обарају се све досадашње контролне норме у области производње хране, адитива и осталих додатака храни. Али да би се угушила конкуренција доноси се и велики сет прописи који ће ових дана у Србију донети монструозни Codex Alimentarius

Вероватно већина нас није чула за Codex Alimentarius, зар не? Ако нисте чули за њега, то значи да је елита постигла свој циљ, јер им управо то највише одговара. Када бисте знали шта је Codex, њихов опстанак би био угрожен. Управо то желимо постићи овим блогом, јер Codex долази. Биће стављен у употребу 31. децембра ове године. Можда вам у овом тренутку то ништа не значи, али пошто вам сад образложим у чему се Codex састоји, биће вам јасно. Ако после тога почнете да размишљате о њему, мој циљ је постигнут.

Шта је заправо Codex?

Codex Alimentarius је скуп правила за регулацију пољопривреде и потпуну контролу хране од семена до коначног производа. Покушаћу на што једноставнији начин написати шта значи његова примјена:

•Под Codex-ом више није потребно обележавати животиње које су генетски модификоване, што је до сада било обавезно. На тај начин ће се животиње укрштати и тиме ће се уништити природни потенцијал постојећих раса, што је и циљ Codex-а.

Сво поврће и семе ће бити изложено зрачењу. Тренутно се то ради само код семења и поврћа које је дуго у транспорту, како би остало свеже што дуже. Под Codex- ом ће то бити обавезно за сво поврће, семе, животиње и месо.

Увођењем Codex-а ће све животиње, које се узгајају за храну или млеко, морати да добију Monsanto хормон раста и Monsanto антибиотике. Иначе, компанија Monsanto је највећи произвођач генетски модификованих животиња на Свету. Врло подла, једна од најподлијих компанија на Свету.

Људи ће обољевати због употребе генетски модификоване хране. Када се догоди ту ускаче фармација, која ће им нудити помоћ у облику својих лекова. Готово сви природни лекови ће бити забрањени и означени као опасни, а дозвољени ће бити само фармацеутски производи. Па нека ми неко каже да је хемија здравија од природних производа, како хране тако лекова. Природни лекови су конкуренција фармацији, па их зато желе укинути. Витамински додаци ће моћи да се добију само на рецепт. Codex у основи спречава и укида природно органско ратарство.

П. С.

******

Ствари које треба истаћи…

Codea Alimentarijus је од 31.12. 2009 обавезујући за све земље потписнице Светске Трговинске Организације, ми тренутно још преговарамо да уђемо у ту организацију, дај Боже да никад не уђемо, јер ћемо се обвезати да се трујемо.

Веома моћан и бескрупулозан амерички лоби, врши притисак на ЕУ која је већ прихватила неке одреднице кодекса, док се неке земље још увек опиру томе, попут Чешке, Аустрије, Мађарске, Луксембурга. Ове земље се противе узгоју генетски модификованих семена пољопривреднх производа и разним другим стварима које прописују одреднице кодекса.

Амерички потпредседник је веома забринут, говори Никола Алексић, нашим тренутно важећим законом који забрањује узгој и промет генетски модификованих организама. Како на то реагује наш тренутни минстар пољопривреде Саша Драгин, чућемо лично од Николе.

Никола Алексић:

„А наш послушни министар пољопривреде господин Саша Драгин, иначе стипендиста Монсанта који је годину дана био на специјализацији на биоинжињерингу у Америци, где је дизајнирао животиње намењене људској исхрании. Дозволите само да се оградим, да неко не мисли да измшљам, све ово што говорим, он је написао у својој биографији када је конкурисао за помоћника секретара за заштиту животне средине у А.П Војводина, а када је био изабрана за министра пољопривреде Србије, онда му је неко сугерисао ‘избаци ово, незгодно би било да шира јавност зна да си био стипендиста Монсанта’…“

……

„… Он је спремно изјаво да ће Србија врло брзо донети закон, који ће поништити овај закон о забрани узгоја и промета генетски модификованих организама, и да ће се на мала врата Codex Alimentarijus усвојити….“

Наш министар пољопривреде брзо напредује, са дизајнирања животиња, прешао је на дизајнирање људи. Једна од најбитнјих ствари да се сагледа да је ово са кодексом подла игра је то, да Копенхашка и Ротердамска међународна конвенција, које забрањују неке одреднице кодекса, имају већу снагу од било ког закона, било које земље понаособ које су потписнице тих конвенција! Србија је потписница обе конвенције, али наши верно послушни политичари, не само да се не либе да крше наше законе, већ и међународне конвенције и тиме показују да смо ми за њих најобичнија руља, стока, јер имају законске међународне модалитете да се супротставе светским моћницима.

Никола Алексић каже и ово:

“ Codex Alimentarijus је један монструозни збир одредница који регулише производњу и промет пољопривредних производа, односно прехрамбених намирница, преко 4000 одредница, односно стандарда, они су увели до најситнијег детаља, међу њима и оне најмонструозније, јер су планери Codexa Alimentarijusa предвидели да око 3 милијарде људи са Планете Земље нестане! Једна милијарда од непосредних последица примене Codexa, одредница Codexa Alimentarijusa, а 2 милијарде људи због пада имуног система због неисхрањености, због болести које би се иначе могле лечити природним лековитим средствима, као што се и до сада то радило…“

Србија ће нестати са географске карте применом одредница Codexa Alimentarijusa. Уништиће нам пољопривреду као и земљиште на којем се узгајају генетски модификовани призводи попут соје, пшенице, кукуруза итд… Уместо да производњом здраве органске хране нахранимо све грађане Србије….

„… Сваку нашу реч која се вечерас у студију изговори молм вас проверите, све ове тврдње, све ове оцене од највећих стручњака. ОСАМСТО ОСАМДЕСЕТ И ДВА стручњака из целог света, потписали су једно упозорење-апел свим владама света. Може се такође наћи тај апел на сајту, и наша влада га је добила. У Енглеској милион ипо потписа је сакупљено, „Грин Пис„(Greanpeace) је сакупио милион ипо потписа против Codexa Alimentarijusa и генетски модификованих организама…“

……

„… Хербициди који су били забрањени за употребу, јер су малигни, враћени су употребу…“

……

„… нису исптивали никакве последииице на будућа покољења која ће се генетски преносити конзумирањем ГМО хране….“

……

„… А поред тога, децидно је утврђено, 65 најтеже болести су узрок употребе генетски модификованих организама: стерилност, импотенција, шећерна болест, атрофија мозга, алцхајмерова болест…“

Кад узмете ГМО семе од Монсанта, оно у себу има одређен самоуништавајући ген у смислу да то ГМО семе даје само један род, ГМО семе је способно само за један род, морате га поново наредне године купити од Монсанта. Осим тога, на том земљишту где сте гајили неку културу са ГМО семеном, не можете више ништа друго да гајите, ако одустанете од ГМО усева, рецимо желите да се вратите органској пољопривреди, земља неће више ништа да вам рађа! О томе је доста причао чувену Др Пустаи, био је случај у Индији, где су сељаци вршили самоубиства. Узгајали су чини ми се ГМО памук, узели кредите, сваке године су морали да купују ново семе од Монсанта, камате су се гомилале, када су хтели да одустано од тога, да гаје нешто друго, земља није хтела да им рађа никакву органску пољопривредну културу. Јадници су ушли у догове, и икад су видели да су обманути и презадужени, неки су због огромног стреса извршили самоубиство! Ово нека буде наук српским пољопривреднцима, шта их чека ако их насамаре да узгајају пољопривредне културе са ГМО семеном!

Индијска влада је тражила одштету од Монсанта, Монсанто није хтео то да плати, и бил су протерани из Индије. Ето ко је Монсанто!
То исто прети и Србији са ГМО семенима, биће то тотално уништење наша пољопривреде!

Седам савезних држава Америке тражи званично да се суди представницима Монсанта, јер не могу да докажу ништа што причају о ГМО, као и због криминалног пословања.као

И бивша министарка пољопривреде, Ивана Дулић Марковић, је кршила закон о забрани увоза генетски модификованих организама. Ево шта о томе говори Никола Алексић:

„… Ивана Дулић Марковић, стипендиста Монсанта, она је мимо закона, увезла 60.000 тона сачме од генетски модификоване соје. Где је то завршило? Да ли је неко пратио да ли је то завршило као храна стоке, или за уље, не знам зашто то нико није реко. Ми можемо тек да очекујемо последице од њеног монструозног понашања као министарке. То исто ради и овај министар… „

Још о Монсанту…
Никола Алексић:

„Монстанто је мимо закона, показао сам вам мало пре у студију, режији… расписао конкурс за запошљавање наших људи који ће добити аутомобил, лаптоп, и на нивоу српских сељака продавати генетски модификовано семе и њихове хербициде, а закон о забрани узгоја и промета генетски модифкованих организама у Србији је још увек на снази! О чему се ту ради! Значи има одобрење, да ли владе или министра, пасивност, ћутање јавног тужиоца! Ово је школски пример организованог криминала! Ја овде у вашем студију, са вашом дозволом, прозивам јавног тужиоца Србије, зашто не радите свој посао! Да ли треба да помремо да би неко од вас из јавног тужилаштва нешто написао! Скините са сајта њихов конкурс. Прочитајте ако не верујете мени и овом тексту који сам донео овде у студију да покажем“.
 
Poslednja izmena:
38931.jpg
 
@LILYTH

Nemoj da se plasis, daleko je po svet opsnija KONZUMACIJA SVAKAKVIH LEKOVA, ZRACENJE KOMPJUTERA, SREDSTVA ZA PRANJE SUDJA I VESA i jos mnogo kojesta od GMO proizvoda....

To je ona filozofija: "NA VUKA POVIKA, A LISICE MESO JEDU...!"
 
Ne, nije.

Ovde je rec o POBOLJSANIM BILJKAMA ubacivanjem odgovarajuceg gena razlicitih vrsta i rodova.
Taj zakon koji taj čovek u intervju-u pominje doveo bi i do toga da se ZABRANI uzgajanje lekovitog bilja, čime bi se automatski punili budžeti farmako industrije, a koja po tom novom zakonu uopšte nije obavezna da nam da pravo da znamo od čega se to što nam oni nude zapravo sastoji
Odslušaj...
Teratogen je tvar ili supstanca koja može dovesti do oštećenja ploda (nerođenog djeteta).
[/QUOTE]
 
Ne, nije.

Ovde je rec o POBOLJSANIM BILJKAMA ubacivanjem odgovarajuceg gena razlicitih vrsta i rodova.

Ај' марш, бре више СА ГЛУПОСТИМА, ПРЕКИНИ ВИШЕ ДА МЕ НЕРВИРАШ... ШТА СЕ ТИ ТУ ПРАВИШ ПАМЕТАН ПОРЕД ОНОЛИКО СТРУЧЊАКА КОЈИ ГОВОРЕ ПОТПУНО СУПРОТНО... мора да очекујеш ОД ОВОГ ОРГАНИЗОВАНОГ МАСОВНОГ УБИСТВА НЕКИ КЕШ...
 
Ај' марш, бре више СА ГЛУПОСТИМА, ПРЕКИНИ ВИШЕ ДА МЕ НЕРВИРАШ... ШТА СЕ ТИ ТУ ПРАВИШ ПАМЕТАН ПОРЕД ОНОЛИКО СТРУЧЊАКА КОЈИ ГОВОРЕ ПОТПУНО СУПРОТНО... мора да очекујеш ОД ОВОГ ОРГАНИЗОВАНОГ МАСОВНОГ УБИСТВА НЕКИ КЕШ...

:hahaha:

Pa ti nemoj odjednom da se nerviras! :lol:
 
Ne, nije.

Ovde je rec o POBOLJSANIM BILJKAMA ubacivanjem odgovarajuceg gena razlicitih vrsta i rodova.

Taj zakon koji taj čovek u intervju-u pominje doveo bi i do toga da se ZABRANI uzgajanje lekovitog bilja, čime bi se automatski punili budžeti farmako industrije, a koja po tom novom zakonu uopšte nije obavezna da nam da pravo da znamo od čega se to što nam oni nude zapravo sastoji

http://www.causes.com/causes/529778...-are-the-only-ones-who-can-stop-this/about?m=

As of 1 April 2011—less than seven months from now—virtually all medicinal herbs will become unobtainable, or available only through prescription, in the European Union. It's not a done-deal, at least, not quite. If you value your access to herbs, or if you care about access to vitamins and other supplements, please take action. Even if these issues seem meaningless to you, consider the people who do care. Should they be denied the right to the medical treatment and health maintenance of their choice? It's up to us—each and every one of us—to take action.

If you live in Europe, please, sign the Stop the Traditional Herbal Medicinal Products Directive: http://www.gopetition.com/petition/39...

Consider sending a letter or message to your Member of European Parliament. Go to this page: (http://www.europarl.europa.eu/members... to find out who your MEP is and the contact information. Then, send a letter that states, in no uncertain terms, that you strongly support the ANH's actions in trying to suspend the implementation of THMPD and that you hope they will also take a stand in support of the people's right to choose herbal treatments.

If you find it difficult to write such a letter, use this link http://gaia-health.com/articles301/00... for a sample (in the universal .rtf format) suggested by ANH. Feel free to use it.

Try to imagine facing your children or grandchildren when they ask why you didn't. How will you tell them that you really weren't that interested in their welfare? How will you tell them that it was more important to watch the latest fake reality show on television than to take the time to sign a petition or write a simple letter?
 

Back
Top