Sve što naučimo postaje naše

Edmund

Domaćin
Poruka
4.504
Citiraću deo teksta Sonje Atanasijević

Slažem se sa citiranim

Lepa misao koja povezuje sve ljude, rekao bih

1000019880.jpg

Naravno, to je osnova modernog drustva, ekonomije i kapitalizma, da nastavim da kenjam u mom stilu.

Ali, to je tacno.

Upravo zbog toga je komunizam bulja, postoji cak i posebni trigeri na kojima se komunisti i neo-Kejns tipovi trigeruju kada neko pominje humani kapital.

Radeci za kapitalistu radnik stice humani kapital, koji mu kapitalista nikad i nigde ne moze uzeti.

On taj humani kapital kasnije koristi na trzistu rada, kao svoju komparativnu prednost.

I to je to.

Tema je odlicna, ali na Krsti nece zaziveti, jer su ovde glavne teme neka bulaznjenja o Drzavama i nacijama, eventualno o eksploataciji radnika.

Znanje se deljenjem množi (umnožava).

Jedan sam od pobornika da znanje treba da bude besplatno, i kada sam sebe posaljem u penziju, jedna od stvari kojom cu se volonterski baviti (ako me zdravlje bude sluzilo) je poducavanje.

Znanje je i preduslov za napredak ljudskog drustva.

Kako vi mislite?
Slažete li se?
Šta je u stvari učenje?
Тачно је да све што научимо постаје наше. Међутим, то није одговор на питање које је поставио дечак. То је само знак да учитељица предаје оно што јој је речено да предаје без разумевања зашто је неопходно да се то предаје. А да не би испала незналица, и на тај начин ослабила свој ауторитет, мора да лупа глупости. И ово је пример те глупости. Али шта њу брига, битно да она прима новац :cool: Како то што ради заиста утиче на њене ученике, то њу не занима.

Treba razlikovati znanje i saznanje. Znanje je ono što je tuđe, a što si na ovaj ili onaj način uzeo i prisvojio. A saznanje je nešto što je vrhunsko i najsvetije. Ali nažalost to "prosvetljenje" zvano saznanje se retko događa i kada se dogodi to je ono što je samo tvoje.

Back