Sve o statutu i statusu Vojvodine...

Šta je po tebi realno da se preduzme po pitanju Vojvodine?

• Ukupno glasova
    201
  • Anketa je zatvorena .
Чек бре па зар Бандика није Маџар?
austrobugarin :rtfm:
pa prvi ce jomini i al bundy da ti se izjasne po nacionalnosti kao vojvodjani

sta ti u toj dvojici vidis srpsko? oni cak i mrze sve sto je autenticno srpsko. izrodi.
bolje idi sveraj dok jos nije opalo svo lisce
Ма чему аутономија уопште, да би паре ишле у НС, а не у Бгд, и да би паразитски бирократски апарат сад био на другом месту?
Регионализација, децентрализација - апсолутно ДА, федерализација - категорички НЕ!
pa ovo nema veze sa federalizacijom ,ko god se i malo razume u ustavno pravo ili je bacio pogled na te dokumente , cak i laicki to moze da vidi
sa druge strane ono sto ti predlazes je isto dobra varijanta ,ali za to nazalost ne postoji volja , mozemo mi do sutra da matramo kako je decentralizacija neophodna , kako treba preneti nadleznosti na opstine kada se to ne desava i nema ni izdaleka naznaka da ce se desiti u buducnosti
to je se jasno pokazalo i ustavom iz 2006. koji su pisale i podrzale skoro sve stranke i gde nije bilo ni pomena decentralizacije , cak nisu ni vratili imovbinu opstinama koja im je uzeta za vreme Slobe
tako da ta prica iako je dobra jos se ne nadzire , a ovaj statut je realnost ,tako da je bolje za gradjane pokrajne da se makar to usvoji po sistemu -daj sta das , posto ce ukoliko se bude cekalo na beogradsku elitu da sprovede decentralizaciju svi istrunuti
zato bi bilo dobro da i ostatak Srbije dobije jos 3 pokrajne sa istim nadleznostima , pa ako ne bude funkcionisalo nek prave novo uredjenje i resenje ,a ako bude -jos bolje
lako je pljuvati kada nije vise mod... nisam primetio da si tako imao mooda da pljujes dok je bio na funkciji...
:lol: :lol: :lol:

vidi se da si radikal....:rotf:
nemoj tako junacina je to , jedino sto nije smeo da skenira vojnu knjizicu onomad :mrgreen:
al to je samo da ne bi dospeo u Hag zbog toga sto je bio ponosan srpski ratnik :rtfm:
Nije Madzar. On je iz sokacko-rusinskog braka, i ima i bunjevacke krvi po majci kao i zidovske po caletu. Inace zivi u Kovacici, a rodjen je u Malom Idjosu.

:lol::lol::lol:
Allah s' tobom efendija , sve si pogodio :super:

Ма чему аутономија уопште, да би паре ишле у НС, а не у Бгд, и да би паразитски бирократски апарат сад био на другом месту?
Регионализација, децентрализација - апсолутно ДА, федерализација - категорички НЕ!

translate :

jes' .... 'oće Srbi iz Vojvodine da se odvoje u svoju APV od Srba iz Beograda !

i ne nasedaj nacionalradikalskoj propagandi !

.

Dobro iako je Tihi dezurni pljuvac Tadickje na krsti, ipak mu se ne moze zameriti cinjenica sto ga ovde pominje, zato sto je on upravo snosi veliki deo odgovornosti za ovaj cirkus sa statutom.

Ма не спорим, али човек сваку тему и пост почиње и завршава са Ботом - хебеш ми све ако то није нешто лично у питању!

translate :

jes' .... 'oće Srbi iz Vojvodine da se odvoje u svoju APV od Srba iz Beograda !

i ne nasedaj nacionalradikalskoj propagandi !

.

Па који ....рац онда хоће! Против београдизације је 99% посто Србије и 95% Београђана. Ово са Војводином није ништа друго него новосадизација, а код неких (свих не српских странака, ЛСВ) отворен сецесионизам!

pa prvi ce jomini i al bundy da ti se izjasne po nacionalnosti kao vojvodjani

sta ti u toj dvojici vidis srpsko? oni cak i mrze sve sto je autenticno srpsko. izrodi.
Kad se mora - nije teško. ;)
A ako me nije bio blam (ako sam već morao) da kažem da sam Srbin, neće biti problem ni sa onim što sledi.
Znaš ti da jomini ne zarezuje ni nacionalnost ni veru. Obe stvari su mutljavina i samo razlog za probleme. A Jomini voli i želi miran život, bez stresa. Voli da ide po morima, voli da ode da vidi neka druga mesta bez da mora dati po litre krvi zbog papira. I da niko ne pokazuje na njega jer je Srbin ili Nemac, da niko ne pokazuje na njega jer je pravoslavac ili budista.

Samo mirno, samo šala, zezanje, uživanje. Ako je ikako moguće. :cry:

A ako me nije bio blam (ako sam već morao) da kažem da sam Srbin, neće biti problem ni sa onim što sledi.
Znaš ti da jomini ne zarezuje ni nacionalnost ni veru. Obe stvari su mutljavina i samo razlog za probleme. A Jomini voli i želi miran život, bez stresa. Voli da ide po morima, voli da ode da vidi neka druga mesta bez da mora dati po litre krvi zbog papira. I da niko ne pokazuje na njega jer je Srbin ili Nemac, da niko ne pokazuje na njega jer je pravoslavac ili budista.

pa znam. ti si pravi covek za usvajanje novog vojvodjanskog identiteta.

Па који ....рац онда хоће! Против београдизације је 99% посто Србије и 95% Београђана. Ово са Војводином није ништа друго него новосадизација, а код неких (свих не српских странака, ЛСВ) отворен сецесионизам!

i posto kazes da nije tadic kriv, kazi ti meni ko je kriv sto se ovo usvaja i sto prolazi u skupstini

Potpuno ispravno, stim da imaš i oko par procenata u DS

Svojevremno je tvoj ne prežaqeni to ovako objašnjavao

ŽIVITE KAO DA ĆE UVEK BITI MIR , SPREMAJTE SE KAO DA ĆE SUTRA BITI RAT

Back