Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sve su to meni jako dobro poznate posledice, ali ne zelim da ga kastriram pre nego makar oproba i tu zivotnu sferu.
on je zivo bice a ne moja igracka.
hvala ^ na komentaru, bas sam takvo sto i ocekivala.
ELEM, JOS JEDNOM MOLIM SVE KOJI MOGU DA MI POMOGNU U NAMERI, bilo idejom, savetom, cime god..
ali, molim i da se uzdrzite od pitanja "zasto ga ne kastriras?", jerbo prosto - ta mogucnost ne postoji.
HVALA.

sve su to meni jako dobro poznate posledice, ali ne zelim da ga kastriram pre nego makar oproba i tu zivotnu sferu.
on je zivo bice a ne moja igracka.
hvala ^ na komentaru, bas sam takvo sto i ocekivala.
ELEM, JOS JEDNOM MOLIM SVE KOJI MOGU DA MI POMOGNU U NAMERI, bilo idejom, savetom, cime god..
ali, molim i da se uzdrzite od pitanja "zasto ga ne kastriras?", jerbo prosto - ta mogucnost ne postoji.
HVALA.

Svakako nisam mislio da te naljutim ili uvredim svojim komentarom.
Izvini.

izvinjenje i sa moje strane, mozda sam pregrubo zvucala, ali isuvise sam objasnjavala i raspravljala zasto smatram da moj Meda ima prava na porodicu, tako da sam malo osetljiva kada je ta tema u pitanju.
jos jedno - SORRY. :)

Pussycat, pomagaj opet. Sinoć sam videla da mačak ima buve, valjda mu je prenela ova veća koja je kod nas bila kratko vreme. z:(
Koji frontline (ako se tako piše) da kupim za njega ima negde oko 5-6 meseci. Znam da je to valjda po kilaži podeljeno, ali budući da je on još mali, ne znam koji treba. I naravno, u kojoj dozi je najbolje.

Pussycat, pomagaj opet. Sinoć sam videla da mačak ima buve, valjda mu je prenela ova veća koja je kod nas bila kratko vreme. z:(
Koji frontline (ako se tako piše) da kupim za njega ima negde oko 5-6 meseci. Znam da je to valjda po kilaži podeljeno, ali budući da je on još mali, ne znam koji treba. I naravno, u kojoj dozi je najbolje.

Frontline cat ili, još bolje, Virbac na istu foru. I da, dozirano je po kilaži tako da može da prođe i onaj za male pse, od 2-7kg.

izvinjenje i sa moje strane, mozda sam pregrubo zvucala, ali isuvise sam objasnjavala i raspravljala zasto smatram da moj Meda ima prava na porodicu, tako da sam malo osetljiva kada je ta tema u pitanju.
jos jedno - SORRY. :)

Mačori uglavnom nemaju ama baš nikakvog udela u odgajanju mačića-daju polovinu gena i to je sve. (Izuzetak je Antihristova porodica maca, oni su stvarno nešto posebno.) Tako da mu uskraćivanjem roditeljstva zapravo nećeš ništa uskratiti. A ako ga pustiš da se jednom pari pa ga onda kastriraš, samo ćeš još gore da napraviš. Rezultat može da bude jedan jako isfrustriran mačak. Zato je bolje da ga odmah odvedeš na kastraciju. A ako želiš da ga pariš da bi od tog legla uzela jedno mače za sebe, razmisli o ostatku legla i tome šta bi tim ostalim mačićima moglo da se desi i o nekim drugim mačićima koji neće biti udomljeni sa ulice, iz mnogo gorih uslova zbog mačića tvog Mede i neke kućne mace. I razmisli o tome da li je tvoj Meda, ma koliko on za tebe bio pseban zaista toliko vredan da bi baš njegovi geni od svih mačaka morali da se prenesu. Imam i ja i mužjaka psa i mačka i to jako interesantne-Gizma su celog života jurile "sponzoruše" od keruša koje su "padale" na ogrlicu i povodnik i njegovo iščetkano krzno a na Biliju se već sad vidi a će da bude šmekerčiina kakve nema u širem okruženju.

Ja koristim ampulu i nemam pojma na koju ona kilažu ide pošto je moja maca već 8 godina ''odrasla'' :) I toplo preporučujem ampulu, baš dugo deluje, nema stres ni za tebe ni za mačku oko stavljanja!

Ljubimo i mi njih, i Mimi i ja.

Ljudi, ja sam na ivici teške depresije. Sinoć smo kastrirali jednog mačora i ja sam tom prilikom (sa dva mačka-tim plavušanom i našim Bilijem u istoj prostoriji) shvatila na osnovu svraba u nosu da sam alergična na njihovu dlaku. Ništa drastično, samo eto, dovoljno da ne smem da nabavim macu za ljubimca. :(

Ljudi, ja sam na ivici teške depresije. Sinoć smo kastrirali jednog mačora i ja sam tom prilikom (sa dva mačka-tim plavušanom i našim Bilijem u istoj prostoriji) shvatila na osnovu svraba u nosu da sam alergična na njihovu dlaku. Ništa drastično, samo eto, dovoljno da ne smem da nabavim macu za ljubimca. :(

Smeš, smeš z:p Šalu na stranu, i ja sam alergična i to poprilično... Ali upoznaš reakciju svog tela i znaš kako da se ponašaš... Meni se zna, maženje pa pravac kupatilo, pranje ruku! Ako mi je bila blizu lica - i umivanje... Malo češće skupljam dlake... Ne spava u mom krevetu i izbegavam da je puštam u raspremljen krevet... ako baš ne možemo obe da odolimo onda zamenim posteljinu.... Jeste komplikovano ali Mica je član porodice :mrgreen:

z:) Hvala vam puno!!! E sad samo još pitanjce, kupila sam frontline, ali ne znam nigde ne piše koliko da mu stavim, celu ampulu ili pola...? On ima oko 5 meseci tako da mislim da ima manju kilažu od 2kg.
Hvala unapred!

Da li sam pogresila sto sam macu poprskala Frontline sprejem?:( Bila je iznenadjujuce mirna dok sam to radila medjutim posle su pocele da joj se tresu sapice i sva je bila cudna. Onako podigne sapicu i sapa pocne nekontrolisano da se trese:eek: Jel to normalno?:(

Moja dva dana od stavljanja ampule ima neke tripove i to prestane... desilo se nekoliko puta tako... ko da ima pundravce, neurotična je, češe se, odjednom potrči bez nekog razloga... ali prođe sutradan... možda se buve uznemire :roll:

z:shock: z:shock: z:shock:
Jes li sto posto sigurna da je to alergija na mačju dlaku? Nekako mi neverovatno zvuči, jer nisi prvi put bila u dodiru sa mačkama... :confused:

Neki od vlasnika ljubimaca su mi tvrdili da im je zivotinja alergicna na Frontline. Proveri sa vetom Look da li je to moguce. Ne znam zasto bi joj se tresle sapice zato sto buvama sprej ne prija :think:. Ovo je pretpostavka, a ti otkrij koliko je moguca jer, za sad, nisam imala taj problem. Za njega znam samo iz druge ruke.

Slušajte ovu neverovatnu priču...

Pre dva dana počli sam da odvikavamo mačiće od sisanja (mačka je mnogo smršala, a i mačići su stari tri meseca...). Prvi dan sa njima bio je paklen. Pokušali smo sa taktikom razdvajanja. Međutim, pošto moje mačke nikada nisu bile odvojene jedne od drugih (pa čak i onda kada se mačka omacila) za njih je to bio šok. z:( Toliko su glasno mnjaulakli da su probudili komšije koje su zvale policiju zbog ''remećenja javnog reda i mira''... Naravno policija je došla, i nisu mogli da veruju zbog čega su ih zvali...
Ali tu nije kraj!
Juče su tajno sazvali skupštinu stanara (slučajno sam to saznao od komšinice) i između sebe se dogovorili da u našoj zgradi niko u stanu ne sme da drži više od dva kućna ljubimca. To obaveštenje jutros sam zatekao na ulaznim vratima zgrade. :eek: :eek: :eek:

Pre sat vremena bila je predsednica kućnog saveta kod mene da mi objasni zašto je to tako, ja sam joj dao broj porodičnog advokata mojih roditelja i rekao joj da sve što ima da kaže neka kaže njemu pošto ja govorim samo mačiji jezik i ne razumem šta ona priča... Žena je bila šokirana, a ja sam joj rekao: ''MNJU, MNJAU, TUŽITE ME!'' :mrgreen:

Ali, ovo je najbolji deo: pre pola sata pozvonila je jedna baba i pitala me šta ću da uradim sa ''viškom'' mačića, a njoj sam odgovorio da će zbog neprijateljskog odnosa prema životinjama svi stanari zgrade koji su se žalili i doneli odluku koju su doneli ''završiti u Haškom tribunalu''... I baba je pobegla... :hahaha:

Ljudi, ova priča zvuči kao da se odvija na filmu, ali verovali ili ne istinita je... Moje reakcije nikada ne bi bile ovako ishitrene da me nisu toliko iziritirali... :udriglavu:

Pre dva dana počli sam da odvikavamo mačiće od sisanja (mačka je mnogo smršala, a i mačići su stari tri meseca...). Prvi dan sa njima bio je paklen. Pokušali smo sa taktikom razdvajanja. Međutim, pošto moje mačke nikada nisu bile odvojene jedne od drugih (pa čak i onda kada se mačka omacila) za njih je to bio šok. z:( Toliko su glasno mnjaulakli da su probudili komšije koje su zvale policiju zbog ''remećenja javnog reda i mira''... Naravno policija je došla, i nisu mogli da veruju zbog čega su ih zvali...
Ali tu nije kraj!
Juče su tajno sazvali skupštinu stanara (slučajno sam to saznao od komšinice) i između sebe se dogovorili da u našoj zgradi niko u stanu ne sme da drži više od dva kućna ljubimca. To obaveštenje jutros sam zatekao na ulaznim vratima zgrade. :eek: :eek: :eek:

Pre sat vremena bila je predsednica kućnog saveta kod mene da mi objasni zašto je to tako, ja sam joj dao broj porodičnog advokata mojih roditelja i rekao joj da sve što ima da kaže neka kaže njemu pošto ja govorim samo mačiji jezik i ne razumem šta ona priča... Žena je bila šokirana, a ja sam joj rekao: ''MNJU, MNJAU, TUŽITE ME!'' :mrgreen:

Ali, ovo je najbolji deo: pre pola sata pozvonila je jedna baba i pitala me šta ću da uradim sa ''viškom'' mačića, a njoj sam odgovorio da će zbog neprijateljskog odnosa prema životinjama svi stanari zgrade koji su se žalili i doneli odluku koju su doneli ''završiti u Haškom tribunalu''... I baba je pobegla... :hahaha:

Ljudi, ova priča zvuči kao da se odvija na filmu, ali verovali ili ne istinita je... Moje reakcije nikada ne bi bile ovako ishitrene da me nisu toliko iziritirali... :udriglavu:

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Cuj ishitrene, pa takve i treba da budu kad imas posla sa takvim ljudima:klap: Sad su pomisli da si poludeli manijak i usled straha od sledece tvoje reakcije ce se smiritiz:)

Ali tu nije kraj!

Da znaš da su mi ovakve situacije padale na pamet kada sam te pitala hoćeš li ih poklanjati... Ako je ovo bio sporadičan slučaj i ako su samo tada mjaukale a inače su tihe - ne mogu ti ništa... valjda :sad2:
Ne, ozbiljno, ako ne prave buku, nema prljavštine ili neprijatnog mirisa ne vidim s kojim pravom oni tebi određuju koliko ćeš životinja držati u stanu!

Kumo, upravo je u tome stvar. One nikada ne prave haos... Naravno da mnjauču, ali nikada toliko glasno i dugo... I naravno da su čisti, pa ja živim zajedno sa njima (ne bih mogao da podnesem smrad mačjeg izmeta)...

A i priču oko svega toga pokrenula je ona babetina kojoj nismo želeli da poklonimo mače... kao neka vrsta osvete...

z:shock: z:shock: z:shock:
Jes li sto posto sigurna da je to alergija na mačju dlaku? Nekako mi neverovatno zvuči, jer nisi prvi put bila u dodiru sa mačkama... :confused:

Pa ne znam, prvi put sam bila u kontaktu sa plavom mačkom. I sve vreme dok on nije zaspao, Bili mi je sedeo na ramenu. E baš ću sutra (sad je kasno) da idem da vidim da li me i od njega svrbi nos ili samo od onog plavog. A možda je i od "mirisa" mokraće, plavi je prvo namerno obeležavao a onda nekontrolisano piškao po kancelariji, nisam nikad pre imala puno kontakata sa mačorom u pubertetu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back