EGYPTIAN CAT
Domaćin
- Poruka
- 3.869
Nisam se jos preseljavala sa macama, tako da nemam pametan savet, a ni iskustvo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
JOooj drugari...za par dana idemo u stan,ni sama ne znam kako cu se izboriti sa bebanom,navikao je da izlazi a jos manje znam kako cu ga nauciti da se penje kroz prozor...i onda planiram da povedem Zucu,ali...zuca je ulicna maca i vec ima mozda 2 god,kod nas samo jede i tako preko dana odmara i onda se izgubi i nema ga...ali znamo bar da nije niciji,pa se mama brine kako ce on uspeti da izdrzi da bude zatvoren u kuci :/....zamisljam i on i beban u horu,mjau,mjau,mjau ispred vrata :/
Drzim ti palceve da sto bezbolnije podnesete (tu najpre mislim na Bebana) preseljenje! Mislim da ce se on navici i na novo okruzenje, vrlo brzo.... Pa to su nase mace-pametnice! Penje se na najvise drvo a ne da ne zna kako da se ppopne kroz prozor! A mislim da bi bilo dobro da povedete i Drugara Zucu, ako imate materijalnih uslova, bilo bi im lakse, kad se vec tako dobro slazu... Ali mzda bi trebalo da kastrirate i Zucka... pa da ne beze daleko.
Zuca ce sigurno biti kastriran ako ga povedemo...mozda i nece imati toliku potrebu da izlaze ako su stalno zajedno...
Slazem se... Ali meni je smesno kako su se njih dvojica zdruzili! Neverovatno! Postase pravi frendovi!![]()
,ali cisticu to..samo da sve bude okej 
Žuća je domaći kratkodlaki mačak, a oni se najviše linjaju u proleće dok ne skinu zimsku bundicu. Malo je nezgodno to što je žut jer se takve dlake vide na svemu, ali kad prođe sezona linjanja bićete mirni do sledećeg proleća. Menjaju oni dlaku i u jesen, ali nije ni izbliza dramatično kao ovo sad.
Kad se preselite bilo bi dobro da im obojici stavite ogrlice a na njih napišite svoj broj telefona ili adresu. Oni će verovatno prvo želeti da posete prethodni stan i mesta koja su i ranije obilazili, pa ako ih dugo nema prvo ih tamo traži. Ne znam koliko je udaljen novi stan od starog, ali ako je blizu, kad se mace malo naviknu ja bih zajedno sa njima prošetala donde čisto da nauče put i ne zalutaju. I inače bi u početku neko trebalo da izlazi napolje sa njima, možda čak i na povodac da ih stavite prvih par dana. Oni će doći u sredinu koja im je nepoznata, ne znaju teren, da li ima pasa, drugih mačaka, čija je teritorija (koji mačak je šef), kakvi su ljudi u okolini, kakve opasnosti vrebaju itd. Upravo ti prvi izlasci su najkritičniji jer se mace još ne snalaze a moraju brzo da reaguju ako ih nešto uplaši. Ako će prolaziti kroz prozor, treba da bude otvoren kad god su napolju. Ako je spolja nezgodno doskočiti, stavi im za početak nešto na šta mogu brzo da se popnu i uđu.

saskice, svala čast na odluci da povedete i žuću : )
sve savete si već dobila, samo polako, strpljivo, pokušaj da ih ne puštaš napolje, ali imaj u vidu da ćeš u tom slučaju morati da obezbediš prozore i terasu mežicom, kako ne bi iskočili u nekom trenutku i potpuno nepriremljeni se našli na nepoznatoj teritoriji...
držim vam fige, javljaj kako se šta dešava a ja se nadam da ćemo ti pomoći
kada sam se ja selila sa gašom u početku je bilo teško, jer više nije mogao da ide napolje, a osetio je svu draž skitnje (za razliku od npr minje, koja nikada nije bila napolju) i patio je, i ja sa njim, ali sve se završilo ok... on je tada dobio upalu mokraćnih kanala(vet kaže da je moguće da je od stresa zbog selidbe), mačke jako eško podnose selidbu, to je za njih veeliki stres, tako da budi uz njih i biće sve ok

Kao da predoseca da vise necete ziveti tu... Javljaj kako ide navikavanje na novi stan.
,ovde bogami nece moci da izlazi
plasim se da mi se ne izgubi ako ga pustim a iskreno to ne bi ni podnela ;(Juu ako se vrati tamokuci uopste preplasen je,nadam se da ce sve biti okej,ovde bogami nece moci da izlazi
plasim se da mi se ne izgubi ako ga pustim a iskreno to ne bi ni podnela ;(

cip + ogrlica s adresom...
chipiranje se zacas obavi...![]()
sta ce biti s Zucom?

mogu reci samo jedno- imas divnu mamu! Pozdrav za nju!
,ali ne zanima nas sta on kaze kad su u pitanju nasi ljubimci,bunio se i za bebana pa eto,sad ne moze dan da zamisli bez njega
..nego cini mi se da mozda ZUca ima teranje,stalno se trlja od zid i valja po podu :/...ne znam dal su to simptomi 
Mama i ja protiv tate,ali ne zanima nas sta on kaze kad su u pitanju nasi ljubimci,bunio se i za bebana pa eto,sad ne moze dan da zamisli bez njega
..nego cini mi se da mozda ZUca ima teranje,stalno se trlja od zid i valja po podu :/...ne znam dal su to simptomi
![]()
pA da li je Zuca decak ili devojcica??? Ako je devojcica, onda je to jedan od simptoma, bar je u nasem slucaju bio!

ma dobili smo onaj pasos,kad smo sve obavili(sve zive vakcine..) jel to znaci da ima cip ili ne? A ogrlice ne podnosi,skine ih :/...
najverovatnije ide i on,ali problem je sto on ne moze ni minut da izdrzi zatvoren u kuci,pokusali smo da ga zadrzimo u kuci ...ali ide i on,bar tako mama kaze![]()
e, ljudi danas sam Vuka upoznala s tvorovima, al Lora...cijelo je
vrijeme bila tik do njega...da ga ovi ne pipnu slucajno...iapk je to "njeno mache" : )))

za Loru! za Loru!
![]()
Saškice, ne brini, biće sve u redu, samo će mu trebati malo vremena da se navikne.