Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gde ste drugari! Žao mi je što nemam više slobodnog vremena da se družim sa vama ali u svakom slučaju mislim na sve drage ljude sa ovoga foruma i na njihove mace!

Mi očekujemo mačiće, :D Milica bi svakog dana trebalo da se okoti, pa s nestrpljanjem i strepnjom i ja iščekujem taj "događaj". Nadam se da ću imati vašu podršku i pomoć kada bude došlo vreme za udomljavanje mačića...

Pitanje - posle koliko vremena od porođaja mogu da je vodim na sterilizaciju? Da li treba da se čeka da prestane da doji ili to nema veze jedno s drugim? (žao mi je što je nisam ranije odnela na sterilizaciju...)

Bubica je ok, raste, vragolasta je i nemirna ali me zabrinjava što joj i dalje smrdi iz usta... Nekada primetim i da su joj desni crvene, negde pri korenu zuba, pa joj možda i krvare.... Šta bi to moglo da bude?

Puno pozdrava za sve! :heart: :heart: :heart:

Gde ste drugari! Žao mi je što nemam više slobodnog vremena da se družim sa vama ali u svakom slučaju mislim na sve drage ljude sa ovoga foruma i na njihove mace!

Mi očekujemo mačiće, :D Milica bi svakog dana trebalo da se okoti, pa s nestrpljanjem i strepnjom i ja iščekujem taj "događaj". Nadam se da ću imati vašu podršku i pomoć kada bude došlo vreme za udomljavanje mačića...

Pitanje - posle koliko vremena od porođaja mogu da je vodim na sterilizaciju? Da li treba da se čeka da prestane da doji ili to nema veze jedno s drugim? (žao mi je što je nisam ranije odnela na sterilizaciju...)

Bubica je ok, raste, vragolasta je i nemirna ali me zabrinjava što joj i dalje smrdi iz usta... Nekada primetim i da su joj desni crvene, negde pri korenu zuba, pa joj možda i krvare.... Šta bi to moglo da bude?

Puno pozdrava za sve! :heart: :heart: :heart:

Ajmeee jedva cekam vesti da su mace dosle i da je sve ok... <3
Nadam se da nije nista strasno sa Bubicom :)

Свакако је боље оставити је да заврши дојење. Рана од стерилизације је поприлично велика, па није згодно да је мачићи притикају док сисају, поготову у прва 24 часа док траје примарно зарастање.

Da li neko ima link onog priručnika za mačke, čini mi se da ga je Kaja kačila? Ja bih da prosledim drugarici....

Лепо сам вам, свима, понудио "књижицу" којој књига за коју тражите линк није ни близу по корисности (знам јер сам је прегледао). Причам о "књижици" која се састоји од 215 страна формата А4, са преко 180 текстова, тематски уређених, коју је направио мачкољубац за мачкољупце. Наравно, сада је пребачена у pdf формат. Погледајте тему "Књига о мачкама" и коментар saskice29. Нажалост, saskicа29 је једна од ретких која је књигу наручила (иначе, бесплатна је). Дакле, када кажем на жалост, мислим на жалост ваших маца које бисте могли квалитетније да негујете, али пропуштате прилику да стекнете нова знања.

Ево линка на књигу коју тражите:
http://serbianforum.org/domace-knjige/8523-macke-sve-o-mackama-i-macijem-svetu.html

Морам да признам, има у њој лепих фотографија, што је значајно ако су Вам фотографије важније од битних информација и корисних савета.

Пуно поздрава од Жике

Лепо сам вам, свима, понудио "књижицу" којој књига за коју тражите линк није ни близу по корисности (знам јер сам је прегледао). Причам о "књижици" која се састоји од 215 страна формата А4, са преко 180 текстова, тематски уређених, коју је направио мачкољубац за мачкољупце. Наравно, сада је пребачена у pdf формат. Погледајте тему "Књига о мачкама" и коментар saskice29. Нажалост, saskicа29 је једна од ретких која је књигу наручила (иначе, бесплатна је). Дакле, када кажем на жалост, мислим на жалост ваших маца које бисте могли квалитетније да негујете, али пропуштате прилику да стекнете нова знања.

Ево линка на књигу коју тражите:
http://serbianforum.org/domace-knjige/8523-macke-sve-o-mackama-i-macijem-svetu.html

Морам да признам, има у њој лепих фотографија, што је значајно ако су Вам фотографије важније од битних информација и корисних савета.

Пуно поздрава од Жике

Deda Žiko, meni je iz konkretnih razloga potrebna konkretna knjiga, za koju sam tražila konkretan link. Ako ste je već pregledali bila bih vam zahvalna da mi ostavite link kako bih mogla da ga prosledim drugarici.
Cenim vaš trud...

hej macka mi povraca
ponekad..
ima 3 godine,,i nisam je cistila od glista u zadnje vreme...
jutros sam prisustvovala povracanju..i bas izgleda da je boli,,
inace povratila je u sred obroka
...i jos jedno pitanje...
da li macka kojoj je lose ili koja boluje od necega,moze da prede?
i kako macke uopste predu?
imaju li organ za to >? ili je to nesto vezano za disanje?

Могуће ја да мачка повраћа због глиста. Црева су, евентуално, пуна глиста што ствара осећај мучнине. Треба је обавезно чистити од глиста једном у 3-6 месеци (постоје различита мишљења, али свакако је боље икад него никад).

Мачка хоће понекад да поврати у току оброка, или непосредно после њега, ако у желуцу има грудвицу длака, које не може другачије да избаци него користећи храну која се у желуцу измешала са длакама. То се лако препозна, само треба прегледати повраћку. Ако је то случај, не треба бринути, све мачке то повремено раде. Иначе, треба разликовати вољно избацивање садржаја желуца, које се постиже грчењем стомачних мишића (којом приликом се чује звук налик на кашаљ), и које се зове повраћање, од невољног које се догађа спонтано и зове се регургитација.

Мачка која је лоше често преде и то врло интензивно и дуго. Народ је у заблуди (чак и поједини ветеринари) када каже: "ах, преде, значи добро јој је!"

Уосталом, и о предењу постоји један врло леп текст у књизи која Вас не занима, да не помињем повраћање које је један од симптома многих болести (а о болестима мачака постоји посебно поглавље од 54 стране формата А4).

Поздрав, Жика

Ja ne uspevam nikako da skinem knjigu. Znam kako se skida ali nece....

О којој књизи је реч? Ако мислиш на ону са serbianforum-a, па... изгледа да им је оно поље (требало би да је gadget, али није) Download нека шала. Наравно да не ради. Треба да прекопираш линк који се налази у правоугаонику испод, па да га пренесеш у адресни простор (address bar) претраживача. Ја сам ти га овде прекопирао, мислим да ће бити довољно да кликнеш на њега, па ће да те одведе на сајт одакле се врши преузимање.

Ево линка:
http://rapidshare.com/files/201083419/macke.pdf

Тамо ће мало да те муштрају, чекаћеш једно 10 минута да преузимање почне да се обавља, а сам пренос података биће јако спор (јер је бесплатно, ако се претплатиш све је неупоредиво брже, а код њих имаш сву силу програма и осталих ствари за скидање). Уз нешто стрпљења, доћи ћеш до књиге.

Књига ("Мачке") је јако лепо урађена, има и пуно лепих слика и тако то, једино јој недостају праве информације, које би стварно биле корисне мачкарима. Ако хоћеш праву ствар, јави ми се приватним mail-ом, па када упоредиш једну књигу ("Мачке") са другом ("Понешто о мачкама") кажи ми да ли сам у праву или не (а у праву сам).

Деда Ж.

Poslednja izmena:
О којој књизи је реч? Ако мислиш на ону са serbianforum-a, па... изгледа да им је оно поље (требало би да је gadget, али није) Download нека шала. Наравно да не ради. Треба да прекопираш линк који се налази у правоугаонику испод, па да га пренесеш у адресни простор (address bar) претраживача. Ја сам ти га овде прекопирао, мислим да ће бити довољно да кликнеш на њега, па ће да те одведе на сајт одакле се врши преузимање.

Ево линка:
http://rapidshare.com/files/201083419/macke.pdf

Тамо ће мало да те муштрају, чекаћеш једно 10 минута да преузимање почне да се обавља, а сам пренос података биће јако спор (јер је бесплатно, ако се претплатиш све је неупоредиво брже, а код њих имаш сву силу програма и осталих ствари за скидање). Уз нешто стрпљења, доћи ћеш до књиге.

Књига ("Мачке") је јако лепо урађена, има и пуно лепих слика и тако то, једино јој недостају праве информације, које би стварно биле корисне мачкарима. Ако хоћеш праву ствар, јави ми се приватним mail-ом, па када упоредиш једну књигу ("Мачке") са другом ("Понешто о мачкама") кажи ми да ли сам у праву или не (а у праву сам).

Деда Ж.

Kao sto sam vec ranije navela-ZNAM NA KOJI NACIN SE SKIDA KNJIGA, nisam retard, samo kazem da kod mene ne radi. Lepo od Vas sto ste se potrudili da mi to objasnite ali nije lepo od Vas sto se niste potrudili da procitate ono sto sam navela da je problem. Jos jednom: znam na koji nacin se skida knjiga MEDJUTIM ne radi na mom racunaru. Ako nije problem, mozete li obe knjige da mi posaljete na mail?? Hvala.

Kao sto sam vec ranije navela-ZNAM NA KOJI NACIN SE SKIDA KNJIGA ...

Мали циле, злато, ма шта ти мислила, ипак НЕ ЗНАШ како се скида књига, иначе би је скинула. Како сам је ја скинуо, ваљда имам неки супер-компјутер, шта ли? Добро, мало сам груб и ево одмах се извињавам. Не могу да ти је пошаљем, има неких 85МВ, а ја немам flat-rate конекцију већ ограничен пакет, па штедим проток максимално. Само ти буди упорна, са rapidshare је скидање могуће. Знаш енглески? Све је објашњено, само лепо прочитај. Моју књигу ћу да ти пошаљем, она је само 1,3МВ (јер је нисам начичкао сликама), а веруј ми, када је прегледаш схватићеш да ти она друга и не треба.
Мораш да ми доставиш своју е-mail адресу, могу да ти је пошаљем једино као attachment, а та опција не постоји када шаљемо приватне поруке преко форума.

Пуно поздрава од Жике

Мали циле, злато, ма шта ти мислила, ипак НЕ ЗНАШ како се скида књига, иначе би је скинула. Како сам је ја скинуо, ваљда имам неки супер-компјутер, шта ли? Добро, мало сам груб и ево одмах се извињавам. Не могу да ти је пошаљем, има неких 85МВ, а ја немам flat-rate конекцију већ ограничен пакет, па штедим проток максимално. Само ти буди упорна, са rapidshare је скидање могуће. Знаш енглески? Све је објашњено, само лепо прочитај. Моју књигу ћу да ти пошаљем, она је само 1,3МВ (јер је нисам начичкао сликама), а веруј ми, када је прегледаш схватићеш да ти она друга и не треба.
Мораш да ми доставиш своју е-mail адресу, могу да ти је пошаљем једино као attachment, а та опција не постоји када шаљемо приватне поруке преко форума.

Пуно поздрава од Жике

Koristim ja rapid i za skidanje i za postavljanje stvari na net ali trenutno nesto ne radi. nebitno, da se ne prepiremo i ne gubimo energiju na gluposti. Saljem Vam mail preko privatne poruke. Pozdrav!

gaša je opet noćas imao napad, budna sam od pola noći, eno ga u ormanu od tada se nije pomerao skoro uopšte, nogice mu klecaju, miruje, ja ne mogu da dočekam da živne, dešavao se i ranije da toliko onemoća posle napada ali nije davno pa mi je sve čudno : (

ijaooo nensika divno divno :heart:
čim budeš mogla stavi sličice : )

Potrudiću se što pre! Jao kakvi su, mali miševi! A baš sam se iznenadila.... Sinoć sam prebrojala tri mačeta a jutros, kad je Mica otišla da jede, virnuh u kutiju kad ono pet mališana!

Kako je Gaša, vidim da je opet imao napad... Jadničak mali, debeli.... Baš mi ga je žao, a ti se ne daj.. Pružaš mu svu moguću negu, o ljubavi da ne govorim, i činiš sve da se oporavi...

Poslednja izmena:
Potrudiću se što pre! Jao kakvi su, mali miševi! A baš sam se iznenadila.... Sinoć sam prebrojala tri mačeta a jutros, kad je Mica otišla da jede, virnuh u kutiju kad ono pet mališana!

Kako je Gaša, vidim da je opet imao napad... Jadničak mali, debeli.... Baš mi ga je žao, a ti se ne daj.. Pružaš mu svu moguću negu, o ljubavi da ne govorim, i činiš sve da se oporavi...
kakvi su, tj koje boje tj može li to sada uopšte da se vidi?? : )
gaša je ustao konačno,posleskoro 12 sati

kakvi su, tj koje boje tj može li to sada uopšte da se vidi?? : )
gaša je ustao konačno,posleskoro 12 sati

Joj, pratila sam ceo porođaj uživo! Potpuno mi veruje, čak je dozvoljavala da je i mazim a ona je i prela...
:heart: :heart: :heart:
Što se boje tiče, jedno je crno (čini mi se skroz crno, mada su još jako mali pa se možda dobro ne vidi), dva su sivkasta i čini mi se da će biti kao ona- tigrasto sivi, a poslednja dva su tamna sa belim grudima i prednjim šapicama. Skroz crno je i najveće i najdeblje, i ono je prvo "izašlo", pa su onda došli "sivci" a ova dva sa belim su me jutros iznenadila! I uopšte ne mogu da provalim ko je tata! Sumnjam na "komšiju - debelog" (tako ga zovem), a on se, verovali ili ne, nacrtao sinoć ispred vrata kuće, kao da je osetio! Ma tripujem se, znam da je to nemoguće ali ipak mi je bilo simpatično!

Lavice, hvala! :heart:

:heart: :) Danas imamo jos jedan razlog za slavlje! Proslo je tacno godinu dana otkako nam je Milica dosla! A kako ne znam kad je rodjena, ovaj joj datum slavim kao rodjendan!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! :D
Neverovatno!! Da li je moguce???? Pre godinu dana, na danasnji dan je Cile dosla u moj zivot!!!
I garantujem da je i ona toga svesna jer se danas ponasala bas kao da zna o cemu se radi.
Cestitam vam na divnoj godini koja je za vama :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back