Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vragana, to sve bebe rade... I sin radio I cera...
ja ih kuliram...
kad im smeta let down mozes da se izmuzes pre podoja, tako joj nece smetati prskanje I popice to kaloricnije mleko.
Mada ne moras.
Ja nisam nikad... bori se malo se svadja sa sikom... rezi na nju, gricka je... posle dva dana sve ok...

Pre neki dan pakujem piletinu, a medo pita Mama sta je to? Pileca dzigerica ljubavi. A sta je to? Pa dzigerica. A sta je to tata? To je sine ono sto cete nam ti I seka pojesti. :mrgreen:

Pricala sam vam o mojoj mami I onim rodjacima sto dolaze sa decom.
Elem, sad ne svracaju svaki dan... ponekad...
Mama mi je nesto bas umorna I svasta je nesto boli... ima I puno posla...
preko nedelje jednom svrati do nas da vidi decu I to je to.
Vikendom medo spava kod njih... tata ga uglavnom cuva ili je ovde ceo dan, a tamo prespava.
Ona zena ne moze ni meni da pomogne.

Danas svratim do nje, pricamo... I kaze mi u razgovoru, kao pitala me ta rodjaka da joj pricuvam decu sutra ceo dan jer bla bla... ali ne mogu jer radim...

Ja ne mogu da verujem.
Idemo na isti roditeljski. Zar ne misli da ce mozda moja mama.cuvati moju decu dok sam na roditeljskom?!
Kako uopste moze da misli da nekome ostavi dvoje dece na cuvanje?
Ps. Moja mama nece cuvati ni moje, niti bi ikad od nje trazila.da mi cuva oboje , nikad.

nisam rekla da je juce i povratio :(

vratila se ja iz centra,
kod Tasa na semaforu neki skotovi, klinci, obisli kolonu koja je stajalana crvenom suprotnom trakom i presekli me dok sam prelazila na zelenom za pesake! dok sam ih psovala, stoka mi pokaza srednji prst!!! rece mi muz da se pazim, da ne valja svedociti takvima na sudu :evil:

Od 8 je dojim.
Stavim na dojku, ona posisa I zaspe.
Spustim u kolevku ona se probudi I kmeci
onda opet uzmem, stavim na dojku, posisa, zaspe.
Spustim u kolevku, probudi se, kmeci
opet na dojku, posisa, zaspe, spustim, probudi se, dere se...

I tako vec treci sat... :besna:
nosaj mama nosaj :mrgreen:

moja pocela da se igra u krevecu pred spavanje

veceras prvi put od kada se rodila, dusek u krevecu stoji ravno....sklonila sam knjige :)
sad joj je lakse da se namesti, okrene...i ne klizi do dole :)

- - - - - - - - - -

pa naplashili me
kao jagode ni slucajno
eno je spava ko sretan puh
ili jos nisu stigle do nje ili joj ne smetaju :)

ma sta ce da joj bude? uzivaj
nije to isto ko kad detetu das jagodu da pojede

- - - - - - - - - -

a Irina u krevetu nesto tamo sapuce sama sa sobom umesto da spava :roll:

Od 8 je dojim.
Stavim na dojku, ona posisa I zaspe.
Spustim u kolevku ona se probudi I kmeci
onda opet uzmem, stavim na dojku, posisa, zaspe.
Spustim u kolevku, probudi se, kmeci
opet na dojku, posisa, zaspe, spustim, probudi se, dere se...

I tako vec treci sat... :besna:

Па ти немаш никакав ред у храњењу, стварно ми није јасно зашто то радиш.

Очигледно је да ту није глад у питању.

Научила је да ти заспи у рукама и сад си најебала.

Poslednja izmena od moderatora:

Nije glad mada sve posisa I ne bljucka.
A zasto?
Mislim da je bolje I za nju I za mene.
inace bi je nosala I setala po kuci ko luda lela...
ovako bar sednem, nju na sisu I 'odmaram'

Ne znam kako bi drugacije

Nije glad mada sve posisa I ne bljucka.
A zasto?
Mislim da je bolje I za nju I za mene.
inace bi je nosala I setala po kuci ko luda lela...
ovako bar sednem, nju na sisu I 'odmaram'

Ne znam kako bi drugacije

Научи је да заспи у кревету. Јбг, мораш да истрпиш то плакање, шта да ти кажем.

Научила је да ти заспи у рукама и сад си најебала.
osnovno pravilo kod uspesnog dojenja je da se dete doji kad trazi i koliko trazi
ako se gleda na sat to je dobar put da se kolicina mleka smanji

al da se zaebala jeste :lol:
misim sto se uspavljivanja tice
al ako ona voli da nosa i ljulja, neka je

ja sam pre nego sto sam zaytrudnela sa starijom cerkom, gledala brata od mm i njegovu zenu kako dete od 2 godine nose na rukama i ljuljuskaju ga svako vece po pola sata i vise dok ne zaspi
i tada sam skapirala da to nije bas dobra ideja :lol:

- - - - - - - - - -

cicak koliko ima ona sad? 3 m i 20 dana jel?
jel imala skok sa 3 meseca?

- - - - - - - - - -

hahah ja za sve krivim skok

- - - - - - - - - -

odo bre da spavam, sta trazim ovde ja kad spavaju deca

osnovno pravilo kod uspesnog dojenja je da se dete doji kad trazi i koliko trazi
ako se gleda na sat to je dobar put da se kolicina mleka smanji

al da se zaebala jeste :lol:
misim sto se uspavljivanja tice
al ako ona voli da nosa i ljulja, neka je

ja sam pre nego sto sam zaytrudnela sa starijom cerkom, gledala brata od mm i njegovu zenu kako dete od 2 godine nose na rukama i ljuljuskaju ga svako vece po pola sata i vise dok ne zaspi
i tada sam skapirala da to nije bas dobra ideja :lol:

Не знам колико је препоручљиво да дете стално буде на грудима. Ваљда је нужна нека пауза да свари онај претходни оброк.

Што се носања тиче, мајка ме је одмах упозорила да их не навикавам на руке. Откмече мало у кревету, нико не реагује и заспу ко бела лала.

И уосталом, како знате да плаче јер жели да сиса а нахрањена је пре рецимо пола сата. :think:

Можда само хоће да се носа.

Poslednja izmena od moderatora:
..ako josh jednom budem pisala o uspavljivanju bez nosanja, obesicu se..

..poenta - ako dete zaspi sa sisom u ustima, potpuno je logichno da se prestravi kad se probudi i sise nema..
..a budimo se, napola, biologija nam to zahteva, svako malo..
..dojenje na zahtev i "onesveshcivanje" od mleka je ochekivano prvih mesec i po, u vrh glave,
ali chim su se najeli a nisu u dubokom snu iz kog ih ne mozesh dozvati - uchila sam ih da zaspu u krevetu, sa pelenicom uz koju su sisali, da mirishe na mamu.. :)
..naravno da je lakshe chekati da beba zaspi dok sisa, odmarash dok ne uchvrsti, ali si u problemu chim se prvi put trgne - a to je za 15 min ili pola sata..
..onda idesh 25x do kolevke i ponavljash proces, pa u ponoc obnevidish i prebacish ga u krevet kod vas, pa onda pochinje nocna mora koj atraje do treceg rodjendana..
..ko voli - nek izvoli, ja sam htela svoj mir i svoje vreme i svoj prostor, makar nocu..

..dan i budno stanje - i njihovo i moje - je za mazenje i igranje i uchenje..spavanje u rukama je loshe i po moje psihichko zdravlje i po njihove kichme i mekane koske i disanje i sve ostalo..

Ja najiskrenije moram da izjavim da nikada ali nikada nisam umela da razlikujem plac zbog ovog ili onog.
Dere se pa se dere... idem sistemom eliminacije.
Mada kod moje dece sika uvek resavala sve, nikad je ne odbijaju. Ni kad npr.placu sto su ukakani, oni prihvate siku pa tek onda skontam problem...

Ако си јој дала да сиса пре пола сата онда није глад - елиминиши.

Нико није непрекидно гладан, јбт. Замисли да све своје проблеме решаваш храном, па имала би сто кила у року од два месеца.

I kod mojih nema malo kmece pa prestanu.
Jos se to nije desilo, nisam to dozivela, da je neko od njih plakalo pa prestalo tj.odustalo.
Samo jos pojacavaju ako ne odreagujes odmah... do iznemoglosti bi mogli cini mi se...
a ja ne mogu da slusam to jer I sama pocnem da vicem...

I super bi bilo da ona npr.hoce da se voza, ja bih je uvek kad kme u kolica I setnja...
nervira me I sto nije od dece koja zaspu u kolima... secam se medo cim se upale kola vec zaspiva...
a ona ne... njoj to truckanje nista ne znaci...

Ja najiskrenije moram da izjavim da nikada ali nikada nisam umela da razlikujem plac zbog ovog ili onog.
Dere se pa se dere... idem sistemom eliminacije.
Mada kod moje dece sika uvek resavala sve, nikad je ne odbijaju. Ni kad npr.placu sto su ukakani, oni prihvate siku pa tek onda skontam problem...

..pa kako je to reshavala..? :)
..ukakani, ali sisaju pa im ne smeta vishe shto su ukakani?
..ne razumem..
..to shto ih je trenutno umirila je refleks, instikt, sisaj kad mozesh - pitanje je kad ce sika biti opet tu..
..to je urodjeno i chim je toliko izrazeno pokazuje da nije bilo uobichjeno da je sika uvek na raspolaganju..

- - - - - - - - - -

Ако си јој дала да сиса пре пола сата онда није глад - елиминиши.

Нико није непрекидно гладан, јбт. Замисли да све своје проблеме решаваш храном, па имала би сто кила у року од два месеца.

..dodushe, novorodjenchad se chesto udvostruche za dva-tri meseca u tezini.. :)

Kome nije sika na raspolaganju? Eleni?
Ajme...
Medo jos imao neki red... nije visio stalno na sisi.. ja gledala na sat I sve...
a ona... ona sisa kad god zakmeci...
pritom I spava pored nje nocu...

- - - - - - - - - -

Ako joj se sisa ne zgadi sada nece nikada :mrgreen:

- - - - - - - - - -

I da bre, sta god im smeta, zbog cega god da kmece, sika ih je smirivala.
Bukvalno kao anestezija

Back