Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne znam di spadam, ali sam još uvek devojčica :srecna: ( stvarno vam kažem, evo uskoro ću da proslavim 18-ti rodjendan....18-ti put :mrgreen: )
Babe, žene i ženice, svaka vama čast, ali mi devojčice smo zakon, br'te :zper:

Neizreciva, baš je lepa pesmica.
A ima i ova:

Kaplje kiša kapljicama, kap, kap, kap,
gazi gusan baricama, šljap, šljap, šljap.
Vrat je dugi nakrivio, ga, ga, ga,
oba krila raširio, nek se zna -
pošao je da se kupa repić kus,
veselo po vodi lupa, pljus, pljus, pljus.

te pesmice su sve divne, ja sam nasla moju riznicu pesama cika jove zmaja, o u zutu sa lepim iliustracijeme,i opet ih ucim i stalno mu recetiujem i on se odusevljava, a mislila sam jos je mali
ipak ga najvise zabavlja kada mu pricam i pevam, a pesme kolibrija i dragana lakovica isto obozava, i to sam slucajno pustila kafa je nesto bio kenjkava znaci umiri ga iz momenta...

stavim. ga u maramu, pustim kolibri i onda djuskamo po kuci dok se ne unervozi u marami ( to ne za sada jedini nacin da bude mirna u marami, jedvacekam treci mesec gde mogu jos dve poza, jedna on a gde gleda unapred ja mislim)

mi kolica jos nemamo, ovih dana nam stizu
tako da se setamo u marami, svaki dan skoro, sem kad je bilo ono bas ruzno, vetrovito....
i maramu obozava, verovatno jer je od starta bio u njoj
a i citala sam da se cak marama savetuje kod prevremenih bebica i da smanjuje smrtnost
kao valjda blizina mame tako deluje nekako, nemam, pojma
uglavnom ic se on ne buni, obozava da se seta u marami, bude miran, zaspi....
a dobro si me podsetila da pogledam i nove poze, jer imamo 3 meseca i 4 dana :D

Hahahaha, Čičak, isto ovako i Stefan spava. Al najbolji je kada u snu krene da puzi, pa se spuca glavom u stranicu kreveca i prevrne se. Nekada zakmeči na tren, ne budeći se, a nakada nastavi da spava onako kako se prevrnuo, bez problema. Uveče kad ih uspavamo pa sedimo ovamo u dnevnoj, čim čujemo buuuum, komentarišemo - Stefan opet puzi u snu :lol:

Ata, ahahhaaha... :)
I medo se lupa o stranice, mada kao sto vidis, sve se trudim da obezbedim nekako... krevetac mu je ko cigan mala... :mrgreen:
I pored svega, evo vidi se i na slici, uspeo je da glavu prisloni na drvo.

A ujutru ga prebacimo kod nas, e tu pravi sou. Danas je uzeo da udara glavom o onaj deo iznad glave. Namerno! Sve jace i jace! O moj Boze! :)
Vezba sedanje, najbezbolnije. ahahah...

PS. Ja ljubim guzu i pre pranja... :bljuc:

Ja ne znam di spadam, ali sam još uvek devojčica :srecna: ( stvarno vam kažem, evo uskoro ću da proslavim 18-ti rodjendan....18-ti put :mrgreen: )
Babe, žene i ženice, svaka vama čast, ali mi devojčice smo zakon, br'te :zper:

Neizreciva, baš je lepa pesmica.
A ima i ova:

Kaplje kiša kapljicama, kap, kap, kap,
gazi gusan baricama, šljap, šljap, šljap.
Vrat je dugi nakrivio, ga, ga, ga,
oba krila raširio, nek se zna -
pošao je da se kupa repić kus,
veselo po vodi lupa, pljus, pljus, pljus.

e hvala, ima da je naucim....idealna za uvod u citnje pricica za laku noc....ja sam vrtela par pesmica sto sam naucila napamet pri presvlacenju i tako mi je zavoleo da slusa prv pesmice a posle i pricice....Zmajeva knjiga mi je vec sva odpana ali ce posluziti jos jednom....

6 nedelja, tek pocetak :) Punim 35. to jegranica o kojoj se prica, pa onda se i ja tripujem...dr mi je rekla da cemo na sl. vidjenju razgovarati o svemu i ja se vec sada mislim da li da radim biopsiju horionskih cupica, ili da cekam dabl i tripl...daleko mi je amniocinteza...to je vec sredina trudnoce...da mi je neko rekao da cu toliko da mislim...u prve dve trudnoce nisam radila ni dabl ni tripl, dr procenio da ne treba, a ja mu verovala. E sad, jesam li se nakupila raznih saznanja i prica, ili sam opreznija i zrelija, ne znam, samo znam da se poprilicno brinem.
S druge strane, osecam se super, nisam umorna, jos nemam mucnine, treca mi je trudnoca, vala je i telu vreme da me slusa :)

:zcepanje: joj ata, ja tako ruzno pevam da je to strasno.....ne mogu to detetu da radim....bice to fina recitacija.....

Hahahaha, sad me podseti... valjala sam se od smeha kad je Viktorija u nekoj emisiji opisivala kako peva bebi uspavanku. Ona i onaj njen muškobanjasti glas i uspavanka - nespojivo :zcepanje: Još kako je komično opisala i svoje pevanje dečjih pesama i bebinu reakciju, ma koma :lol:

super draga...a koja bre granica 35.??????....pa u današnje vreme se već jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako izgurala ta granica...žene sa 42 godine radjaju bez problema...ako se ti osećaš dobro,nemaš tegoba,krvarenja itd.,onda ti savetujem da se opustiš i uživaš u trudnoći...draga ja uskoro punim 38,a nisam još odustala da imam drugo dete...

6 nedelja, tek pocetak :) Punim 35. to jegranica o kojoj se prica, pa onda se i ja tripujem...dr mi je rekla da cemo na sl. vidjenju razgovarati o svemu i ja se vec sada mislim da li da radim biopsiju horionskih cupica, ili da cekam dabl i tripl...daleko mi je amniocinteza...to je vec sredina trudnoce...da mi je neko rekao da cu toliko da mislim...u prve dve trudnoce nisam radila ni dabl ni tripl, dr procenio da ne treba, a ja mu verovala. E sad, jesam li se nakupila raznih saznanja i prica, ili sam opreznija i zrelija, ne znam, samo znam da se poprilicno brinem.
S druge strane, osecam se super, nisam umorna, jos nemam mucnine, treca mi je trudnoca, vala je i telu vreme da me slusa :)

moj ti je savet nikako horionske cupice....mnogo je rizicnija od amnio i netacnija a pricaju da i boli....uradi double i NT ako ti je dobar na amnio ne bih ni isla.....nisu to neke godine.....imas posle ekspertski gde se sve zivo gleda a ako je to sve ok jako su malo verovatnoca da je dete genetski poremeceno....uostalom amnio je sada rutinska analiza, malo je ruzan osecaj u tim momentima ali za par dana si ko nova....

Hvala Mici, znaci mi podrska puno :cmok2:
Nemam tegobe, ali jos je rano, imala sam ono impantacijsko krvarenje dva dana, samo braonkasti trag, al' da ne spamujem temu, pisacu na Kutku :)
Nadam se naboljem i radujem se mnogo :) Nikome jos nisam reklka, neka jos malo prodje vremena, a i na poslu se nece bas oduseviti :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back