Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa kako si mu davala? ja sam davala sa mlekom u kasicici, a sad kapnem u mleko u flajku
e sad dal sme tako, ne znam
moja jetrva nije davala uopste, i ne daje (mala ima 8 meseci) kaze vristi joj dete od te kapi vigantola, ne moze da se smiri :zroll:

A sa cime mu nadoknadjuje potrebe vitamina D, hranom ne moze da unese potrebne kolicine, a zimi tek jer nema sunca.. no comment..

Ja vigantol dajhem direkt u usta.Stavim joj prst na bradu,ona otvori usta.Nekad izleti dve kapi pa sledeci dan preskocim.

Mada stavovi nekih dra je da bebama na adaptiranom ne treba vitamin D jer ga ima u mleku.

Ija,ja od tog spanaca htedoh da povracam,a Dunja se najmanje na njega bunila.Ja sam ga malo pomesala sa pirincem i kukuruzom.

Kvinsi,moze celer.persun.

jexy, i mom Junioru se pojavile neke fleke. I koza lica mu je jako suva, valjda zbog grejanja. Ja ga mazem bebi uljem vec dva dana. Valjda ce proci. A na bradi ima sve male bubuljice od balavljenja, sada bas i nije za slikanje. Bas cekam prolece, nekako imam osecaj da ce mi sve biti lakse ako odemo svaki dan u setnju bar pola sata-sat, ovako da poludim u stanu. I ja i Junior.

jexy, i mom Junioru se pojavile neke fleke. I koza lica mu je jako suva, valjda zbog grejanja. Ja ga mazem bebi uljem vec dva dana. Valjda ce proci. A na bradi ima sve male bubuljice od balavljenja, sada bas i nije za slikanje. Bas cekam prolece, nekako imam osecaj da ce mi sve biti lakse ako odemo svaki dan u setnju bar pola sata-sat, ovako da poludim u stanu. I ja i Junior.

nemoj uljem Ija, neku hidrantnu bebi kremu nadji.. Desi se nekada da im je prevruce pa im izadju te sitne bubuljice.. Samo izbegavajte puno masne kreme na lice da im stavljate.

Ija probaj Sebamed kremu za lice, ja sam jako zadovoljna, od kad je koristim nemamo ama bas nikakvih problema. Mi smo danas jeli jabuku, naravno da mu se svidja, i pre podne kasicu pirinac+sargarepa+krompir, nije bio odusevljen ali je gutao.

..ja dajem vigantol kashichicom, dok je sisao sa espumisanom, a od kad ne sisa sa mlekom iz flashice..
..i takodje mislim da chim sine sunce, pa krenemo napolje svakodnevno i to tako da nam ne vire samo ochi ispod odece prekinem..
..dr mi rekla za jakshu da batalim kad je imao tri meseca (..jul) a sa starijom decom u maju kad su imali osam tj devet meseci..

Novka,imam pitanje za tebe.
Da li je ok da ovom mom malom baksuzu povrce i voce mesam sa zitaricama,jer njih jedino voli,a da ih ne dajem kao poseban obrok?Jer ako bih davala i posebno plasim se da joj ne bude mnogo zitarica.

Sargarepu i krompir je bolje jela sa jogurtom nego sa mlekom.

Sutra joj dajem vodicu u kojoj se kuvalo meso,a prekosutra curetinu.

..meshaj par dana onako kako voli, i nemoj da joj dajesh posebno, pa polako smanjuj..
..kad dodjesh na kashiku uz voce i kashiku uz povrce, napravi joj tri umesto chetiri za vecheru, makar dopunila sa malo mleka posle..

..ja u voce ujutru mesham kashiku pirinchanih pahuljica, u povrce dve merice mleka,
a uvece pojede 3-4 kashike zitarica (7-korn), ne shto ja smanjujem nego shto mu je blizu ruchka, pa nece vishe, a i blizu mleka posle kupanja pa i ne insistiram..
..ako joj se svidja jogurt, dodaj slobodno, ja planiram uskoro da ga uvedem, a dodajem ga i u ruchak i u voce uz zitarice, umesto vode.. :)

moj mali danas pocheo da kashlje ... i to bash ruzhno, ono ko da ima neshto da iskaslje iz pluca ... i nos mu je onako malo zapushen, tojest smrca sa vremena na vreme ... vec dva dana ponekad kashljucne, ali nisam mislila da je neshto alarmantno, ima stridor, pa kad se zaleti da pricha neshto ponekad udahne malo pljuvachke ... mislila sam da je to ... glupacha, idiJot i nemajka :udriglavu: .... zvala svoju dr da je pitam kazhe da mazhem Fitobalm pre spavanja i Marisol u nos ... nazvala Halobebu , reko' mozhda daju neki savet uz ovo, oni rekoshe nemojte Marisol, dajte Nisita sprej za nos, inhalacija slanom vodom i bosiljkom(e ovo zadnje sam i ja znala) da popizdish s'oproshtenjem :zroll:z:(( ..... taj Nisita dosta pomazhe, a i lakshe je malo dunuti u nos, nego kad ga zalegnem da ukapam Marisol, vrishti ko nenormalan .... malo sam mu mazala taj fitobalm, pa videcemo koliko je dobar, a josh mali ima ekcem po celom telu, pocheo je ponovo da se shiri, istroshili smo shanse za kortikosteroide, (mogu se koristiti vrlo malo i kratko na ovako malim bebama) :rida: .... sreca da nema temperaturu z:( ... uhhh, bash sam se raspisala, ali morala sam da se izjadam .... :zstidljivko:
inache jede ko mecava, danas pre podne tikvicu sa pirinchanim pahuljicama, mnogo mu se dopalo, pojeo je jednu supenu kashiku toga i josh mleka , a od juche jede 200 ml mleka , jejjjeeejjjjeeee z:shock:

a ova na Halobebi mi reche, nemojte Fitobalm, to samo zapushuje pore :)... kad bi ona znala da ja njega celog mazhem najmasnijom Pavlovicevom kremom, jer nam samo to malo pomazhe kod ekcema.... a verujte, kupila sam sve moguce i nemoguce za ekcemastu kozhu kod beba ali ne po-ma-zhe ... mazala sam fitobalm i stavila sherpicu sa slanim rastvorom morske soli i prokuvanim bisiljkom na pec u sobi , jako lepo mirishe

Jao, mom mališi krenuli grčevi :( Uuuuh, kako je to grozna jedna stvar, kako je mučno gledati ga kad onako pocrveni, pa se zgrči, pa plače... :( Počeli smo sa espumisanom, patronažna kaže da može. Ali nešto mu baš i ne pomaže. Dajem mu pre podoja, neko mi reče da tako bolje deluje, a i da ne bi izbljuckao sa viškom mleka ako mu dajem posle.
Nego, jel neka od vas koristila, možda, onaj termoforčić za bebe? Nama popodne tetka kupila. Odmah sam ga aktivirala i stavila mu na pupušku, onako preko odeće, pa uvezala pelenom. Kao da mu je bilo malo lakše, ili sam ja želela da mu bude lakše. Uglavnom, ceo božji dan mi je u rukama, malo-malo pa traži da siki, a posle se grči i plače... Večeras ga tata i ja okupali, pa je lepo ručkao i eno ga sad spava. Za ceo dan nije u kontinuitetu odspavao duže od 15-tak minuta, valjda će sad odspavati, makar do 1 sat, pola 2, možda.
Elem, ja počeh jedno pa završih na petom... :zstidljivko: htedoh da čujem iskustva sa termoforom, da li pomaže?

..ja sam sa najstarijim sinom grejala pelenu peglom i tako grejala stomak.. :(
..pomagalo je, minimalno.. :confused: ..ustvari, da ne lazem, nishta nije pomagalo narochito dugo i narochito chesto,
osim kalendara koji je neumitno krckao dane, od osmog do 63-eg, kada je, kao kad zavrnesh chesmu - sve prestalo.. :)
..prema njemu, ovi mali nisu ni imali grcheve.. :) ..malo kmekali, malo se migoljili, malo se drali i to je to..
..na prvoj kontroli, dr pipka stomak alekseju i pita "ima grcheve, jel da?" a ja se mislim "jel..?" :rumenko:

..nadam se da ce brzo da prodje.. :zag:
..probaj sve, ali ne ochekuj chudo.. :)

..ja sam sa najstarijim sinom grejala pelenu peglom i tako grejala stomak.. :(
..pomagalo je, minimalno.. :confused: ..ustvari, da ne lazem, nishta nije pomagalo narochito dugo i narochito chesto,
osim kalendara koji je neumitno krckao dane, od osmog do 63-eg, kada je, kao kad zavrnesh chesmu - sve prestalo.. :)
..prema njemu, ovi mali nisu ni imali grcheve.. :) ..malo kmekali, malo se migoljili, malo se drali i to je to..
..na prvoj kontroli, dr pipka stomak alekseju i pita "ima grcheve, jel da?" a ja se mislim "jel..?" :rumenko:

..nadam se da ce brzo da prodje.. :zag:
..probaj sve, ali ne ochekuj chudo.. :)

potpisujem.. olaksava , pomaze trenutno..ali je kalendar presudan.. stime sto je moj zimska beba pa je uvek jedna pelena bila na radijatoru spremna da greje tibu.. ja poslala muza da kupi termofor za bebu, oni u apoteci mu dalli termoforcinu za tele :D tako da se i dan danas vuce po kuci nikada nije upotrebljen..
3 meseca no sleep guarana :D

..meshaj par dana onako kako voli, i nemoj da joj dajesh posebno, pa polako smanjuj..
..kad dodjesh na kashiku uz voce i kashiku uz povrce, napravi joj tri umesto chetiri za vecheru, makar dopunila sa malo mleka posle..

..ja u voce ujutru mesham kashiku pirinchanih pahuljica, u povrce dve merice mleka,
a uvece pojede 3-4 kashike zitarica (7-korn), ne shto ja smanjujem nego shto mu je blizu ruchka, pa nece vishe, a i blizu mleka posle kupanja pa i ne insistiram..
..ako joj se svidja jogurt, dodaj slobodno, ja planiram uskoro da ga uvedem, a dodajem ga i u ruchak i u voce uz zitarice, umesto vode..
:)

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku november child.

Jao, mom mališi krenuli grčevi :( Uuuuh, kako je to grozna jedna stvar, kako je mučno gledati ga kad onako pocrveni, pa se zgrči, pa plače... :( Počeli smo sa espumisanom, patronažna kaže da može. Ali nešto mu baš i ne pomaže. Dajem mu pre podoja, neko mi reče da tako bolje deluje, a i da ne bi izbljuckao sa viškom mleka ako mu dajem posle.
Nego, jel neka od vas koristila, možda, onaj termoforčić za bebe? Nama popodne tetka kupila. Odmah sam ga aktivirala i stavila mu na pupušku, onako preko odeće, pa uvezala pelenom. Kao da mu je bilo malo lakše, ili sam ja želela da mu bude lakše. Uglavnom, ceo božji dan mi je u rukama, malo-malo pa traži da siki, a posle se grči i plače... Večeras ga tata i ja okupali, pa je lepo ručkao i eno ga sad spava. Za ceo dan nije u kontinuitetu odspavao duže od 15-tak minuta, valjda će sad odspavati, makar do 1 sat, pola 2, možda.
Elem, ja počeh jedno pa završih na petom... :zstidljivko: htedoh da čujem iskustva sa termoforom, da li pomaže?

Mi smo kada krene grc radili sledece:
Stavimo bebu na svoje butine okrenutu stomakom gore. Razlabavimo Pampers koliko god moze, pa mazili stomak prstima. Red mazenja red vezbica: voznja bicikla, pa kao da trci pa kao da skace itd (tu se uglavnom isprdi). Kada malo popusti vratimo Pampers ali malo labavije, pa na njega bodi pa na sve to termofor. Uglavnom ta toplina termofora ga malo smiri pa zaspi. Probaj, nama je pomoglo.

Poslednja izmena:
nama je termofor super pomogao, dugo sam ga stavljala jer cim bi osetio toplinu na sotmaku, smirio bi se i zaspao makar na kratko. takodje, probaj da prokuvas 100ml vode sa 10ak zrna kima, pustis da malo odstoji i dajes po malo na kasicicu. moj od te vode bas lepo prducka. i kad napuni mesec dana, probaj caj od komoraca, ili kombinacija kim/komorac

evo sad sam pogledala- na ovom hipp pise od 1.nedelje:D.
naravno da nema traka za glavu za decake, ali to nas nije omelo da nastavimo borbu protiv klempavosti:zblesav:

Prilozi

• IMAG1446.jpg
    IMAG1446.jpg
    21,4 KB · Pregleda: 31
evo sad sam pogledala- na ovom hipp pise od 1.nedelje:D.
naravno da nema traka za glavu za decake, ali to nas nije omelo da nastavimo borbu protiv klempavosti:zblesav:

E ulepšala si mi jutro...z:)z:)z:)
Sin ti je kao mali anđelko... :heart2:

P.S. Ne bih da te obeshrabljujem, a i sladak je ko bombona sa tom trakicom, za razglednicu je... ali nijedna traka ga neće spasiti klempavosti, veruj mi... z;)
On je dečak, šta ima veze, to uopšte ne znači da mu neće lepo stojati ako ima malo klempave uši, ne zezam se... z:)

Cini mi se da je i nama termofor pomagao i bar je mogao da lakse zaspi, ali u naletu najjacih grceva pomagale su samo kapi koje nam je prepisao pedijatar. To su kapi koje su nam pravili u apoteci i bile su jako efikasne, ali smeli smo da mu dajemo samo po 3ml na 8h.Delovale su u roku od 15 min, ali ja sam tad utripovala da su mnogo jake i nisam volela da mu cesto dajem. Da sam bila pametna davala bih redovno, nego sam sve mislila- bolje je bez lekova i tako mucila i njega i sebe. Nama Espumisan nije pomogao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back