Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E moja Kvinsi, mozda to ima veze sa datumom rodjenja. Moramo da nadjemo jos neku sapatnicu koja se porodila istog dana pa da je pitamo kako je kod njih. Meni je dosla mama, sad mi nista ne izgleda tako strasno, al kad moram sve sama i danju i nocu onda flipnem nacisto. Najgore je sto se nocu uopste ne secam kad je sisao, pa onda moram da opipavam dojke da vidim da li su pune ili poluprazne, tj. jednu dojku posto samo iz nje jede. Luda sam zena nacisto! I to ce proci i ovo ce nam jednog dana izgledati smesno. Ma samo nek su zdravi!

ikice, sapatanice, sve te razumem! skoro pa identicno kod nas. probaj ono sto ti november savetuje, ali kod nas to nije pomoglo, jer nije problem u tome. moj bumbar skoro svaku vece zaspi u krevecu, ali budi se konstantno celu noc, na sat ili dva. toliko nervozno spavanje nisam nikada videla ni kod koga. toliko vrti glavu i nesto stenje u snu, i poceo je da klempavi usi. sad sam skroz smorena jer ne znam kako da sprecim tu fakin klempavost, a spava bre na preklopljenom uvetu stalno jer vrti glavu non stop. moram da probam da mu lepim flastere nocu. NE SME da bude klempav :zblesav:
inace, od 12 h danas do pre 15 minuta nije spavao. ne znam jel gore danju ili nocu:sad2:
nije u pitanju glad, ne verujem ni da je kod tebe. moj jede uvece u 8 210ml, pa u 3 pojede 180ml, i onda od pola 8 krece dnevna flasica od 210ml

Prvo da pozdravim nove mamike :klap:

Mi sisamo danju na 2-3 sata, a nocu na 4-5. Vec jedno nedelju-dve kupamo se oko pola osam pa podoj pa spavanje, ali nikako da mi Junior skonta da se tada ide na "veliko spavanje" vec se probudi posle dva sat, pa sisa, pa opet zaspi na dva sata pa sisa (to je oko 1-2 iza ponoci) pa se igra, okrece, prica, peva i tek oko pola cetiri ujutru zaspi na 4 sata (ja cesto zapim pre njega jer nemam snage da ga slusam), pa se budi oko sest-sedam na sisanje i odmah nastavi jos oko 4 sata. Ja ne zanm kako da pomerim to dugo spavanje za ranije, da ode posle kupanja na dugo spavanje, taman bi se probudio ujutru kako treba. A preko dana sisa na 2 sata, pa je pola sata jos budan, pa histerise da mu se spava ali nece da zaspi pa ga uspavavam i smirujem pa odspava pola sata-sat pa ponovo sisanje i tako u krug. Valjda kada uvedemo cvrstu hranu valjda ce se unormaliti.

Bravo za pupak
Kvinski ne znam sta da kazem za psavanje i mi muku mucimo
Ikice, MajaVA, Jexy :kiss: za prelepe bebe
November: Trazicemo da ti se vreme provedeno na Krsti upise u radni staz, koliko nam pomazes, zasluzila si bar to, kada vec platu ne primas od nas ;)

E moja Kvinsi, mozda to ima veze sa datumom rodjenja. Moramo da nadjemo jos neku sapatnicu koja se porodila istog dana pa da je pitamo kako je kod njih. Meni je dosla mama, sad mi nista ne izgleda tako strasno, al kad moram sve sama i danju i nocu onda flipnem nacisto. Najgore je sto se nocu uopste ne secam kad je sisao, pa onda moram da opipavam dojke da vidim da li su pune ili poluprazne, tj. jednu dojku posto samo iz nje jede. Luda sam zena nacisto! I to ce proci i ovo ce nam jednog dana izgledati smesno. Ma samo nek su zdravi!

Ja sam se par puta tako ujutru probudila i pomislila: Joj ovaj moj nije jeo od sinoc, pogledam u svesku, kad ono jeo vec dva puta, ja redovno nahranila, zapisala i zaboravila. A drugarica mi je pricala da je presvukla bebu u sred noci i ujutru gleda, i vidi da joj je vratila staru pelenu, sto je trebala menjati. Desava se :zblesav:

Ja sam se par puta tako ujutru probudila i pomislila: Joj ovaj moj nije jeo od sinoc, pogledam u svesku, kad ono jeo vec dva puta, ja redovno nahranila, zapisala i zaboravila. A drugarica mi je pricala da je presvukla bebu u sred noci i ujutru gleda, i vidi da joj je vratila staru pelenu, sto je trebala menjati. Desava se :zblesav:

E to se i meni dogadjalo , s tim da sam se ja secala da sam napravila hranu i unela u sobu ... ali sam imala prekid filma posle toga ... i probudim se posle sat vremena , mali se neshto meshkoljio i pochnem da panichim : napravila sam hranu i legla, nisam ga nahranila, gde je flajka? nema je !!!! mora da je ostala u kuhinji !!! trch' bosa u kuhinju kroz frizhider zvani trpezarija, nema flajke ni tamo!!!! jao, bila san i u toaletu, pa nisam valjda debil ponela flajku i tamo ?? nema .... z:cry: ... i onda se setim da pogledam u svesci , ono dete lepo jelo pre sat vremena, podrignulo i nastavilo da spava ... samo je moj mozak u medjuvremenu bio na Floridi ili ne znam gde :zlud:

..eh..desava se..
Kaze meni mm pre neko vece
"jao kako ste ti i mladunce zakucali sinoc" ko bre zakucao, sta...
a mali je zaspao pored mene na krevetu-posle klope, ja sam zaspala ubrzo posle njega, mm je trazio daljinski od TVa i kaze da sam mu dala daljinski, uzela malog, prebacila u krevetac i vratila se da spavam

a ja se ne secam ni da je mali zaspao u mom krevetu...:zlud:

:zblesav:

..ja cutim..:) ..imam rupu od pokrivanja uveche do kafe u pola devet kad mm krece na posao i prijavljuje ko je kad jeo, ko je kakio, ko je otishao i kad, a ko josh spava, ako ima takvih.. :mrgreen:
..ebiga, moje nocno dezurstvo je hormonski regulisano i ogranicheno na shest nedelja babinja.. :rumenka: ..ali je stoprocentno od pola devet do shest uveche, kad tata dodje na partiju zevzechenja i kupanje..:)

spavao je celih 20 minuta, a to je prvo spavanje od jutros:sad2:
sinoc je jedva kapitulirao u 21.30, naravno budio se celu noc i napokon probudio u 6.40. ja ne znam odakle njemu snaga, morao bi vise da spava. pocinjem i da brinem zbog njega i tako malo sna

Zaspali u 3 (nakon vezbica i pricanja), sisali u 7, pa nastavili i probudili se sada u pola jedan. Znaci jo uvek kasnimo oko 6 sati. Posto je sada nama jutro :zroll:, poceli samo dan sa pricanjem, ali cim ja udjem u sobu, on ucuti. Valjda vodi privatan razgovor sa lavicem. Inace poceo je sve da tura u usta. Krenuo je sa sakama a sada je presao na pokrivac, igrackice i sve sto se nadje pod rukama.

Sasila sam ogradicu za krevetac, za sada sluzi svrhu (dok ga Junior ne pokida). Evo dere se nesto i svadja sam sa sobom. Naucio je grrrr da kaze iz grla pa je sada to novi hitic. I svaku recenicu zavrsava sa ejjjj.

MIslim da ce komsije prestati dan pitaju kada spava, samo oslusnu i kaze im se samo.

Ja samo da prijavim da smo noćas, u akciji presvlačenja, junački izgubili pupak :lol: Podjoh da okrenem Stefajla na stranu, da mu lepo namestim benkicu na ledjima, kad pupče pade na peškir pored nas :lol: No, svejedno, akcija "pupak" se nastavlja sve do konačnog zarastanja pupčane ranice, a za sada teče baš prema planu :lol:

Kvinsi, mališa je presladak :heart:

spavao je celih 20 minuta, a to je prvo spavanje od jutros:sad2:
sinoc je jedva kapitulirao u 21.30, naravno budio se celu noc i napokon probudio u 6.40. ja ne znam odakle njemu snaga, morao bi vise da spava. pocinjem i da brinem zbog njega i tako malo sna

Dunja je ustala u 5.30,tako danima.i evo tek sada spava 20 min,u mojim rukama,nce drugacije.

Inace jutros smo probali 2-3 kasicice jogurta.I svidelo joj se.Sutra joj kuvam palentu.

jel neko od vas koristio humana caj od komorace i kima? nama je pomogao i za grceve i za kakanje (bilo jednom u 3-4dana a sad svaki dan)...nego moje dete koje je bilo spavalica ( zaspi u 21 30 , u 03 30 rucka i nastavi do 09 00, 09 30 ) se budi u sred noci, vristi, place, nista ne pomaze, ni nosanje ni sika ni skidanje pelena ma nista...pa me interesuje jel to neka faza ili su nam mozda grcevi presli u noc, jer par puta kada se isprducka ona se smiri a nekad i ne? nisam pametna vise :) a i nadam se da ce te protumaciti ovu moju poruku jer iskreno ne mogu bolje da je srocim :D

jel neko od vas koristio humana caj od komorace i kima? nama je pomogao i za grceve i za kakanje (bilo jednom u 3-4dana a sad svaki dan)...nego moje dete koje je bilo spavalica ( zaspi u 21 30 , u 03 30 rucka i nastavi do 09 00, 09 30 ) se budi u sred noci, vristi, place, nista ne pomaze, ni nosanje ni sika ni skidanje pelena ma nista...pa me interesuje jel to neka faza ili su nam mozda grcevi presli u noc, jer par puta kada se isprducka ona se smiri a nekad i ne? nisam pametna vise :) a i nadam se da ce te protumaciti ovu moju poruku jer iskreno ne mogu bolje da je srocim :D

Nisi napisala koliko ima beba? Mozda su zubici, a mozda su i grcevi. I moj Junior nekada zaplace u snu, ali ga cesto samo pomazim i prodje. Par puta sam ga automatski podigla, pa se bas bio uplasio, pa je jos vise plakao. Valjda je nesto ruzno sanjao, pa kako sam ga ja podigla, bas se bio uplasio. Sada probam prvo samo da ga pomazim po glavici, pa ako to ne uspe onda ga tek dizem u ruke.

Dunja je ustala u 5.30,tako danima.i evo tek sada spava 20 min,u mojim rukama,nce drugacije.

Inace jutros smo probali 2-3 kasicice jogurta.I svidelo joj se.Sutra joj kuvam palentu.

majo, jesi li uvela neko meso do sada? dunja sutra puni 6 meseci, jel tako? koliko sada ima obroka u 24h? jesu li svi u isto vreme? moj ima 5 i sve u sekund. jutros sam mu dala 180ml mleka (manje nego obicno) u 7.30, jer sam mu dala jabuku da proba oko 10.30, a standardno je povrce jeo u 12. jabuka mu se svidela iako je bila kiselkasta, sve se mrstio i trazio jos. sutra cu mu dati vise, ali cu da pomesam sa pirincanom kasom, a za par dana, kad uvedem bananuo, onda ce to biti jedan obrok. e, onda moram da smestim sve nekako u odredjenu satnicu.
inace, moj stariji je obozavao palentu. kako sam je uvela sa punih 6 meseci, do dana danasnjeg je obavezno jede bar jednom nedeljno. ja sam kuvala na mleku (adaptiranom na pocetku), sa dodatkom jogurta. ali, ja sam jogurt uvela sa punih 7. posle sam dodaval i sir i pavlaku, kako kad. svaka kombinacija mu se svidjala

Poslednja izmena:
Nisi napisala koliko ima beba? Mozda su zubici, a mozda su i grcevi. I moj Junior nekada zaplace u snu, ali ga cesto samo pomazim i prodje. Par puta sam ga automatski podigla, pa se bas bio uplasio, pa je jos vise plakao. Valjda je nesto ruzno sanjao, pa kako sam ga ja podigla, bas se bio uplasio. Sada probam prvo samo da ga pomazim po glavici, pa ako to ne uspe onda ga tek dizem u ruke.
5og puni 3 meseca...i ja sam prvo pomislila da mozda sanja nesto, jer je pocelo od kako je primila vakcinu, ali evo vec 6 dana se budi vristeci, jutros je plakala bukvalmo suze se slivale niz obraze...inace jede normalno, na kontroli je bilo sve ok sa 2,5 meseca 5330g(ja se sa tim ponosim al ne znam dal je dobro :D ) i tako...pa me interesuje da nije mozda od caja ili ne znam ni ja :)

5og puni 3 meseca...i ja sam prvo pomislila da mozda sanja nesto, jer je pocelo od kako je primila vakcinu, ali evo vec 6 dana se budi vristeci, jutros je plakala bukvalmo suze se slivale niz obraze...inace jede normalno, na kontroli je bilo sve ok sa 2,5 meseca 5330g(ja se sa tim ponosim al ne znam dal je dobro :D ) i tako...pa me interesuje da nije mozda od caja ili ne znam ni ja :)

taj caj smo hvalili ovde vise puta, ja sam ga Ivanu davala preventivno i nije imao grceve, e sad dal je caj pomogao ili je on jednostavno takav, ne znam
ali je taj humanin caj jako dobar, ne bi trebalo da je to problem
al ne znam sta moze da bude z:(

Ovo zavisi od porodjajne tezine tj minimalne tezine posle porodjaja. Mi smo se rodili sa 3.93kg, sa toliko smo izasli iz porodilista 10. dana i sa nepuna 3 meseca smo dogurali do 6.65kg i 62 cm. Ali sve zavisi od toga sa kojom tezinom ste krenuli.

Sto se placa tice, mozda da na dan-dva prekinete sa cajem, cisto da ga eliminisete kao izvor placa. Da li je sa placem krenuo sa uvodjenjem tog caja? Mi pljunemo sve sto nije mleko, jedva mu dam vigantol i u ono vreme Espumisan. Probala sam i vodu i te cajeve, ali nema sanse da proguta. Nekada ni Humanu nece, samo da sisa. Cak se nekada i zadovolji sa malo mleka pa trazi cesce, samo da ne mora nesto drugo. Moram priznati da se unapred plasim uvodjenja cvrste hrane. Ali to je vec druga tema.

Little Angel, kod nas je bilo slicno i ja sam bila sigurna da grcevi jos nisu prosli, mislim da je za zube jos rano, mada, nikad se ne zna. Kod nas grcevi nisu odjednom prestali, nego su se proredjivali intervali u kojima su se pojavljivali. Bilo je slucajeva da taman mislim da je sa grcevima gotovo, oni se opet jave par dana zaredom i to bas kao kod tebe- nocu. Vristao je kao lud, jedva smo ga smirivali, sav se preznojavao jadan. Proci ce i to, a znam da ti je strasno kad tako place.

majo, jesi li uvela neko meso do sada? dunja sutra puni 6 meseci, jel tako? koliko sada ima obroka u 24h? jesu li svi u isto vreme? moj ima 5 i sve u sekund. jutros sam mu dala 180ml mleka (manje nego obicno) u 7.30, jer sam mu dala jabuku da proba oko 10.30, a standardno je povrce jeo u 12. jabuka mu se svidela iako je bila kiselkasta, sve se mrstio i trazio jos. sutra cu mu dati vise, ali cu da pomesam sa pirincanom kasom, a za par dana, kad uvedem bananuo, onda ce to biti jedan obrok. e, onda moram da smestim sve nekako u odredjenu satnicu.
inace, moj stariji je obozavao palentu. kako sam je uvela sa punih 6 meseci, do dana danasnjeg je obavezno jede bar jednom nedeljno. ja sam kuvala na mleku (adaptiranom na pocetku), sa dodatkom jogurta. ali, ja sam jogurt uvela sa punih 7. posle sam dodaval i sir i pavlaku, kako kad. svaka kombinacija mu se svidjala

Nisam jos meso,to cu za dva dana i to prvo samo vodicu u kojoj se kuvalo,a sutradan malo mesa.
Da sutra je kraj prvog polugodista.z:lol:
U 6 pojede 170ml mleka,9 voce+zitarice a nekad i bez.12 povrce,15h mleko,18h obicno prespava,22h oko 200ml mleka.Ovo nekada ide i sa +- 2 sata.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back