Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..ja sam decu hranila u krilu, uvek.. :)
..jaksha je prvi koji je dobio stolicu, negde sa osam-devet meseci, kad mi je vec stomak pocheo da raste, a on zivahan.. :)
..alekseja sad nekad stavim u nju, ujutru posle njegovog doruchka, a dok jaksha i ja doruchkujemo, pa mu dajem mrvice hleba a on gleda kako se jede.. :)

..e, da - skup(lj)e stolice za hranjenje imaju i mogucnost podeshavanja polozaja bebe,
od full lezeceg do full sedeceg kao i podeshavanja po visini, ali ja imam obichnu najobichniju, od 4000din
i radi posao savrshno, ali od bar sedam meseci, kad beban pochne lepo da sedi i ne srozava se izmedju onih kaisheva.. :)

..e, da - skup(lj)e stolice za hranjenje imaju i mogucnost podeshavanja polozaja bebe,
od full lezeceg do full sedeceg kao i podeshavanja po visini, ali ja imam obichnu najobichniju, od 4000din
i radi posao savrshno, ali od bar sedam meseci, kad beban pochne lepo da sedi i ne srozava se izmedju onih kaisheva.. :)

e zato je Jexy ponosna tetka koja nije stedela na prvoj bratanici kupila tu tropolozajnu stolicu, sa podesavanjem visine
bes ga, moglo se tad, single tetka sa lepom platom...htela snajka da me ubije kad sam je donela
a sad je moj sin nasledio...to se zove ulaganje u buducnos' :zblesav:
ne bi bilo sanse da je kupim sad

Ja od prve kasice hranim bumbara u stolici, ima polusedeci polozaj. Ostala nam od starijeg. Meni je to super stvar jer lepo nauce da se sedi dok se jede:) , kuca je cistija:) a mogu i lepo da se zabavljaju dok jedu. Bumar vec sad pocne da mlati i rukama i nogama od srece kad je vidi :lol:

Mali je imao temp, pre kupanja sam mu merila 37.8 znachi 37.3 ... znam da nije puno, ali kad vidim da idu one brojke na termometru, meni se dizhe kosa na glavi ... :udriglavu: ... sad spava, kad ga budem budila da jede mericu mu ponovo, pa cemo videti ... a bio je extra zhivahan, sve prichao, vriskao :sanke:, kazhe meni sveki: nije njemu nishta kad ono cvrc ... a mene josh vishe sastavilo grlo, nemam kuci nishta da popijem na to, poludecu :rida:

skuvala sam pashkanat u vrlo malo vode i izmasirala sa viljushkom , bash lepo ispalo, zamrzla sam sve u onom drzhachu za led , budu lepe kockice :zskace:

Mali je imao temp, pre kupanja sam mu merila 37.8 znachi 37.3 ... znam da nije puno, ali kad vidim da idu one brojke na termometru, meni se dizhe kosa na glavi ... :udriglavu: ... sad spava, kad ga budem budila da jede mericu mu ponovo, pa cemo videti ... a bio je extra zhivahan, sve prichao, vriskao :sanke:, kazhe meni sveki: nije njemu nishta kad ono cvrc ... a mene josh vishe sastavilo grlo, nemam kuci nishta da popijem na to, poludecu :rida:

skuvala sam pashkanat u vrlo malo vode i izmasirala sa viljushkom , bash lepo ispalo, zamrzla sam sve u onom drzhachu za led , budu lepe kockice :zskace:

Za grlo probaj zalfiju za ispiras (ako imas kod kuce)

Joj, bas super taj fazon za ledene kocke od paskanata :klap:

..ako probash da ispirash sa zalfijom, nemoj da pijesh (ti beshe dojish..? :think: )

ne dojim, mali je iskljuchivo na Humani z:cry: ... ma neci piti, malo sam ispirala, bice bolje valjda ... a njemu nisam mogla da izmerim temp, crkla je baterija u termometru :rida::poludeo::udriglavu: ... mada se ne oseca da je topliji nego inache ... odo' da dezhuram ... :zzima:

e da: ajde mi neko objasni kako se dje ta reputacija, ili gde mogu o tome da prochitam , mnogo bre me zaduzhiste zhene ovde ... :zpozdrav2:

ne dojim, mali je iskljuchivo na Humani z:cry: ... ma neci piti, malo sam ispirala, bice bolje valjda ... a njemu nisam mogla da izmerim temp, crkla je baterija u termometru :rida::poludeo::udriglavu: ... mada se ne oseca da je topliji nego inache ... odo' da dezhuram ... :zzima:

e da: ajde mi neko objasni kako se dje ta reputacija, ili gde mogu o tome da prochitam , mnogo bre me zaduzhiste zhene ovde ... :zpozdrav2:

Kupi sutra eferalgan , ima kasiku dozer za sve kilaze beba i dece po kojoj se dozira kolicina sirupa.. I ako predje 38.3 tusiranje i eferalgan.. Ja uvek sacekam 48h jer se desi da ih prodje bez ikakvih propratnih simptoma, pa je stvarno bezveze cimati ih posebno po ovom kijametu u dom zdravlja. Verovatno ce ti traziti urin da proveris ako ga budes vodila tako da mozes i to odmah ujutro da mu uzmes..

Kupi sutra eferalgan , ima kasiku dozer za sve kilaze beba i dece po kojoj se dozira kolicina sirupa.. I ako predje 38.3 tusiranje i eferalgan.. Ja uvek sacekam 48h jer se desi da ih prodje bez ikakvih propratnih simptoma, pa je stvarno bezveze cimati ih posebno po ovom kijametu u dom zdravlja. Verovatno ce ti traziti urin da proveris ako ga budes vodila tako da mozes i to odmah ujutro da mu uzmes..

Samo se nemoj zeznuti kao ja, kada sam dala tim dozerom. Bolje daj polako spricem, manja je verovatnoca da ce pljunuti.

Samo se nemoj zeznuti kao ja, kada sam dala tim dozerom. Bolje daj polako spricem, manja je verovatnoca da ce pljunuti.

Mi smo u pocetku tom kasikom, polako..a posle spricem jer je pljuvao..takodje kako god da se odlucite nikako odjednom ne davati celu dozu jer je slatko i tera ih na povracanje..
sto se merenja temperature tice uvek i samo ispod miske, nekako mi je to u guzu previse invanzivno.. ne znam.. grozno mije

Ajde Birice javljaj kako je misic!!
Jel vam dolazio skoro neko u goste, sezona virusa je i moj je prehladjen i kaslje, pre nedelju dana je imao i temp 38.5 plus onaj njegov problem sa stomakom.. sve ga sastavilo mukicu.. al zato cim spadne temp ko motor u doopetu da ima ne moze covek da ga smiri.. a sneeeg napolju probi mi mozak :(

Ajde Birice javljaj kako je misic!!
Jel vam dolazio skoro neko u goste, sezona virusa je i moj je prehladjen i kaslje, pre nedelju dana je imao i temp 38.5 plus onaj njegov problem sa stomakom.. sve ga sastavilo mukicu.. al zato cim spadne temp ko motor u doopetu da ima ne moze covek da ga smiri.. a sneeeg napolju probi mi mozak :(

evo da se javim : nismo ishli kod lekara, muzh radi ceo dan a ja sam zavejana u neasfaltiranoj ulici, u koju ni taxi ne zalazi z:(( ... jutros i tokom dana nije imao temp,mada je malo kenjkaviji nego inache .... stavljam mu taj Nisita sprej u nos na svakih 2 sat i posle lepo mozhe da se izvlachi sekret, mada mali krene da se bacaka chim mu pridjem sa aspiratorom z:hm: ... sutra ranom zorom idemo kod dezhurnog, hocu samo neko da mu poslusha pluca, ako je to u redu, ostalo ce se srediti

ja sam napravila jaaaaaak chaj od zhalfije ( gorak je u PM, dushu sam povratila od njega z:cry:) pa ispiram grlo i usput psujem, ko kochijash .... z:mrgreen:

Devojke, da vas pitam: da li se secate ili mozda imate zapisano koliko su vam bebe napredovale prvi mesec po rodjenju i kako je to napredovanje dalje islo.
Strahinja je rodjen sa 3150, izasao iz bolnice sa 2950. Tek 14.februara idemo kod pedijatra na prvu kontrolu, a do tad cu crci od neizvesnosti da li je dobro napredovao. Iskljucivo ga dojim i ne mogu da procenim koliko je pojeo, ali cenim oko 80 ml po obroku jer toliko uspem da mu dam na flasicu.
Nismo nabavili onu deciju vagu (skupa ko djavo, oko 7 crvenih) pa se kao merimo na vagu za odrasle. Verovatno ona nije bas precizna.

Devojke, da vas pitam: da li se secate ili mozda imate zapisano koliko su vam bebe napredovale prvi mesec po rodjenju i kako je to napredovanje dalje islo.
Strahinja je rodjen sa 3150, izasao iz bolnice sa 2950. Tek 14.februara idemo kod pedijatra na prvu kontrolu, a do tad cu crci od neizvesnosti da li je dobro napredovao. Iskljucivo ga dojim i ne mogu da procenim koliko je pojeo, ali cenim oko 80 ml po obroku jer toliko uspem da mu dam na flasicu.
Nismo nabavili onu deciju vagu (skupa ko djavo, oko 7 crvenih) pa se kao merimo na vagu za odrasle. Verovatno ona nije bas precizna.

Mi se merimo tako sto stanem na dig vagu sa Juniorom, pa posle bez njega pa oduzmem drugi broj od prvog i odprilike dobijem njegovu tezinu. Mi smo izasli sa 3.93 kg, a posle mesec dana smo imali 5.150kg.

Draga, kod nas je situacija bila ovakva,rodio se sa 3300, iz bolnice izasli sa 3040, posle mesec dana imao je 3800. Mislim da je oko 500g donja granica za prvi mesec, ali ispravice me zene ako gresim. 80ml po obroku je odlicno, nama je patronazna sestra rekla kad smo dosli iz porodilista da je i 50ml ok, i cini mi se da je jeo od 50-80 ml u te prve dve nedelje, mada je retko mogao da popije 80. Ja sam se tad izmuzavala i davala mu na flasicu jer nije hteo da sisa, a posle je prihvatio siku i vise ne znam koliko je jeo po obroku. Drugi mesec se ugojio 1400g. Ako se brines nabavi obicnu digitalnu mislim da se moze naci za oko 1500 din pa radi ovako kao Ija, dobar je sistem. Nadam se da sam bar malo pomogla. Na koliko jede beba?

..mislim da bi apoteke biznis napravile sa iznajmljivanjem tih vaga na dan.. :)
..nema nachina da ga precizno izmerish sad, spominjale su mame da su merile onim starinskim vagama
http://www.limundo.com/originalslika-6054941.jpg ovog tipa, pa posluzavnik preko,
pa kad beba spava najbolje, poshto treba vremena da se utanache tegovi, ali sve je to zezancija samo takva..
..da nije ovakav kijamet i ako vam je dz blizu, mogli biste da skochite do savetovalishta samo na merenje, preko reda, 5 minuta,
to je jedino tachno..
..ja mislim da ti preostaje jedino ono shto smo i mi radile - da gledash strahinju,
ako lepo sisa, lepo spava, lepo kaki - uzivaj i ne brini i chekaj 14.februar opushteno.. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back