Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ja taj tvoj babygym imam snimljen ovde i ceznem za njim a nikako da ga nabavim. Imamo neki nasledjen ali nema igracke gore, nema mosta ... samo sa strane ... i medo voli pomalo u njega...

Ako si tamo uzimala kolica reci mi molim te koliki je povracaj? Da znam dal mi se isplati da idem. mada nama sad vec trebaju i nove stvarcice, sve je prerastao.... a ima jedan super kompletic hm sto je dobio na babine, extra je... bas bi mu uzela takvih pidzamica i garderobice u hm...

...nasa Cupka je imala taj babygym nikad nije htela u njega ni slucajno...nesto joj se tu nije dopadalo, mada je ona cudna po pitanju igracaka, plasi se
svega sto pisti i svira...jos uvek je takva...cak se plasi i reklama mukica moja mala:heart:
...h&m ima jako lepu odecu za decu i kvalitetnu, sve sto je prerasla moze da nosi jos dvoje dece sigurno, nista se nije ni razvuklo, ni skupilo, ni promenilo
boju....narocito su lepe i prakticne pidzamice iz jednog dela koje imaju za decu do 7 godina cak...

...uh, sve vas citam i razmisljam kako bi bilo lepo da mogu da odem u taj Segedin i svasta joj nesto kupim, raste kao iz vode:)

Čičak kažem ti (na prethodnoj strani :)), zaturila račun, pokušaću da ga pronađem, ali oko 20% možda i više. Kupili smo peg perego kolica izašlo 100 evrića jeftinije u startu + vraćen porez. Oni često imaju razne akcije, pa vredi pretiti, snize neka kolica, pa je super povoljno. Uglavnom su to kao modeli, tj. dezeni iz prošle godine, ali koga briga što je demode dezen :)

Afro, pa šta te sprečava da skokneš? :)
prošli put mi u Segedinu u tržnom centru Arkad, kad ono ladno u restoranima sve piše i na srpskom ahahahhahahh
gooomila ljudi iz Srbiju brale ide tamo da pazari. Lako se prepoznaju, vukare ooooooooooooooooogromne kese stvari :)

E ja taj tvoj babygym imam snimljen ovde i ceznem za njim a nikako da ga nabavim. Imamo neki nasledjen ali nema igracke gore, nema mosta ... samo sa strane ... i medo voli pomalo u njega...

Ako si tamo uzimala kolica reci mi molim te koliki je povracaj? Da znam dal mi se isplati da idem. mada nama sad vec trebaju i nove stvarcice, sve je prerastao.... a ima jedan super kompletic hm sto je dobio na babine, extra je... bas bi mu uzela takvih pidzamica i garderobice u hm...

a taj moj baby gim ima u Tempu - Bertoni marka, mislim da nije nešto skupocen. i super što ima kvačkice pa možeš još dodatno da kačiš šta tebi odgovara.

Seronja je sinoc imao 38.2
samo sam ga istusirala, pipkala ga celu noc, jutros imao nije
spavao je kao top kad sam izasla
ne slini, ne kaslje
a sav mi se nesto ispecatirao, mislim da su ga pojeli komarci sad kad smo bili za vikend kod mojih
a opet nesto mi to kao mnogo, pa sve nesto vidim nove pecate, valjda tripujem :dash:
i nije hteo da mi jede prethodna dva dana, dal mu je bilo vruce sta li, samo mleko i voce je hteo, slano ni da lizne

a sutra, ko na klinac, treba da ga vodim na sistematski za vrtic
i da primi onu hebenu MMR vakcinu
a ima mi temperaturu...valjda...ili je tripujem da ima

o ladno cu da idem da se samoutepam
ima da trazim da pregledaju i ono sto deci nikad pregledali nisu, pa tek onda da primi bocu
hebala ih ta MMR... brrrrr

:besna: :rida:

Čičak kažem ti (na prethodnoj strani :)), zaturila račun, pokušaću da ga pronađem, ali oko 20% možda i više. Kupili smo peg perego kolica izašlo 100 evrića jeftinije u startu + vraćen porez. Oni često imaju razne akcije, pa vredi pretiti, snize neka kolica, pa je super povoljno. Uglavnom su to kao modeli, tj. dezeni iz prošle godine, ali koga briga što je demode dezen :)

Afro, pa šta te sprečava da skokneš? :)
prošli put mi u Segedinu u tržnom centru Arkad, kad ono ladno u restoranima sve piše i na srpskom ahahahhahahh
gooomila ljudi iz Srbiju brale ide tamo da pazari. Lako se prepoznaju, vukare ooooooooooooooooogromne kese stvari :)

...trenutno finansije, a ni nisam nikad bila, pa bi i da mogu bilo bzvz da idem sama, morala bih da trazim "zrtvu" da ide samnom,
to ja samo tako malo mastam, sta bih ja da mogu:lol:a predpostavila sam da je tako od prilike i da ima naseg sveta puno:)

Moracu se raspitati za taj u tempu... ovde ima nekih ali svi su po 5 ooo i vise a nisu neki...
:)

Jexy, mozda su zubi u pitanju... :)

Ubedjujem muza da odemo do segedina, bebi bas treba stvarcica, sve je prerastao... a blizu nam je... i sto bi ovde kupila npr.jedan kompletic tamo mogu bar 3...

I nama je bila redja stolica, temp., nervoza... i izbila 2 zubica... ;)

A da ga odvedes do dr. da ga pogleda?
Jel kaslje , kija? Ili samo temp?

Mi ovde imamo par doktora koji rade i privatno kuci, pregled 500 din, 800 ako ti dodju kuci. za te pare ne isplati se cekati u dz.

Ne znam sta je
sad ima i proliv...:(

..jexy, sad je vreme letnjih stomachnih virusa..sa ruku, sa voca, odakle hocesh..
..obichno prodju nezapazeno ako je dete iole vece, inache je jedan dan T i dan dva muchnine i proliva..
..moj najstariji je zakachio na pripremama sa klubom, na zlatiboru, dr kaze da ih ima koliko hocesh..
..poshto kratko traje a inkubacija je duza, nisu svi u isto vreme bolesni, vec na smenu, po nekoliko njih..
(..norwalk iz klase norovirusa, ako hocesh da guglash.. :) )

..vodi ti njega sutra kod ostojicke kad vam je zakazano i reci joj shta je bilo i da hocesh da pomerish vakcinu..
..ona ionako ide od 13-15 meseci, po protokolu..
..sledece nedelje ce biti kao nov, shto se imuniteta tiche..

(..:dash: opet nisam zvala jutros da zakazem nama pregled i mmr, kokoshka zaboravna.. :dash:
..i ja hocu pre pochetka godine i shkolskih virusa, da to propratim kako valja.. :roll: )

I nama je bila redja stolica, temp., nervoza... i izbila 2 zubica... ;)

A da ga odvedes do dr. da ga pogleda?
Jel kaslje , kija? Ili samo temp?

Mi ovde imamo par doktora koji rade i privatno kuci, pregled 500 din, 800 ako ti dodju kuci. za te pare ne isplati se cekati u dz.

..chichak, zubi su izbili zbog temperature, nije temperatura bila zbog zuba..
..a redja stolica zbog antibiotika, pobili ste crevnu floru..

..jexy, sad je vreme letnjih stomachnih virusa..sa ruku, sa voca, odakle hocesh..
..obichno prodju nezapazeno ako je dete iole vece, inache je jedan dan T i dan dva muchnine i proliva..
..moj najstariji je zakachio na pripremama sa klubom, na zlatiboru, dr kaze da ih ima koliko hocesh..
..poshto kratko traje a inkubacija je duza, nisu svi u isto vreme bolesni, vec na smenu, po nekoliko njih..
(..norwalk iz klase norovirusa, ako hocesh da guglash.. :) )

..vodi ti njega sutra kod ostojicke kad vam je zakazano i reci joj shta je bilo i da hocesh da pomerish vakcinu..
..ona ionako ide od 13-15 meseci, po protokolu..
..sledece nedelje ce biti kao nov, shto se imuniteta tiche..

(..:dash: opet nisam zvala jutros da zakazem nama pregled i mmr, kokoshka zaboravna.. :dash:
..i ja hocu pre pochetka godine i shkolskih virusa, da to propratim kako valja.. :roll: )

Eto odgovora na moje nepostavljano pitanje.

Tacno je tako Junior imao. Jedan dan 37,3 (posle sat vremena kada sam sledeci put merila i svaki sledeci put normalno, vec sam se utripovala kao Jexy da nisam dobro prvi put izmerila :cmok: jexy, nisi jedina), dva dana redja stolica po pet dnevno (drugi trip da je od mleka, tj da je intolerancija, nedobog alergija :roll:), dva dana slabije jede, tj izbacio je dva obroka, samo lizne i to je to.

:cmok2: november. Resila si mi misteriju. I sve se poklapa. Danas je, kako ga gledam, onaj stari (pupupu da ne ureknem).

Joj jos malo pa poceinje skola. Ja trebam poceti 09.11. kako vreme brzo leti :sad2:

sta preporucujete za grceve,mali ima 25dana,ne pomaze espumisan a ni caj od kamilice
sestra izbegava da jede sve ono sto moze da mi steti preko mleka,ali mali je halapljiv,i kad se doji i kad cucla naguta se vazduha pa je i to mozda uzrok

imao je malo nadimanja,to je proslo a sad dobio i proliv

sta preporucujete za grceve,mali ima 25dana,ne pomaze espumisan a ni caj od kamilice
sestra izbegava da jede sve ono sto moze da mi steti preko mleka,ali mali je halapljiv,i kad se doji i kad cucla naguta se vazduha pa je i to mozda uzrok

Ako daje naizmenicno da sisa, mozda se beba nasisa samo prednjeg mleka koji je sladji i vise nadima. Tada je resenje da pri svakom podoju daje samo jednu stranu, pa tek kada skorz isprazni tu ponudi drugu. Vremenom ce se uspostaviti toliko mleka da moze uvek dojiti samo iz jedne (sledeci put iz druge i tako naizmenicno) i tako dobija malo prednjeg/slatkog mleka a vise zadnjeg/masnog koji ne nadima toliko :cmok:

Drugo resenje je masaza i grejanje stomacica+vezbe (voznja bicikla i pokreti od kojih se beba isprdi).

Javi jel nesto i sta pomoglo. Ljubite bebca.

jex i Irina je imala 38 sa 3 juce...posle popodnevnog spavanja, sva se upalila...sinoc 38 sa 5
danas neki proliv jednom i isto je sva u pecatima...imamo jednog skota u sobi i samo na sekund ga vidim i zapali mi i nikako da ga nadjem...veceras dobija raid tabletu pa da ga vidim

samo sto ona i slini...samo mi nikako nije jasno kako je dobila T tek posle 3 dana slinavljenja, al dobro
nisam je vodila kod dr...mozda bih trebala ....

jex i Irina je imala 38 sa 3 juce...posle popodnevnog spavanja, sva se upalila...sinoc 38 sa 5
danas neki proliv jednom i isto je sva u pecatima...imamo jednog skota u sobi i samo na sekund ga vidim i zapali mi i nikako da ga nadjem...veceras dobija raid tabletu pa da ga vidim

samo sto ona i slini...samo mi nikako nije jasno kako je dobila T tek posle 3 dana slinavljenja, al dobro
nisam je vodila kod dr...mozda bih trebala ....

:cmok: da sto pre prodje

Veceras je dobro
nema temp. jos jednom je popodne kakio i to je bilo sve
sveki prijavila da je rucak lepo pojeo
bio je u setnji

moja mama kaze da smo se otrovali lubenicom u subotu
jeli smo ona, ja, Ivan, Jana, mm, snajka...
i svima nam nije ok, samo sto ja to uopste nisam povezala
imam nekih problema sa stomakom ovih dana, pa sam moju muku pripisala tome...

uglavnom, proslo je
a vakcinu cu sigurno da odlozim
da mogu, ja mu je ne bih ni dala

Uh, ne znam sta da ti kazem...mog su grcevi cepali 5 meseci...negde oko 3.meseca su bili nesnosni, plakao je kao lud a i ja sa njim jer vise nisam mogla da ga slusam ni gledam kako se muci...
...nama je espumisan jos najvise pomogao, ali njega smo davali pri kraju pa su mozda grcevi prolazili sami od sebe a mi pripisali zasluge espumisanu...
...a posto je bilo hladno, nismo nikad probali onu foru "koža na kožu" - skine se tata golisav do pojasa, skinete bebu, i prislonite na grudi, bebin stomak na tatin...kazu da pomaze, ali eto mi nismo probali

u svakom slucaju, zelim vam da sto pre prodje, meni je to bio grozan period...ne stignes ni da uzivas u detetu, hoce srce da ti pukne kad ga vidis kako se kida

ovo sa masazom i biciklicom smo radili,pomaze u pistanju golubova :) celog jata. naravno imamo i termofor koji se instant greje,ima u sebi neku hemijsku reakciju, pa se ugreje na 50c za 5sekundi,to mu prija
prenecu ovo za slatko i masno mleko,hvala a i videcemo sa babyfen-om,ovo mora pa mora da prodje,kod nekog je lakse kod nekog teze,al treba mu olaksati max moguce i da ne potraje,covek se izbezumi kad ne moze detetu pomoci

ovo sa masazom i biciklicom smo radili,pomaze u pistanju golubova :) celog jata. naravno imamo i termofor koji se instant greje,ima u sebi neku hemijsku reakciju, pa se ugreje na 50c za 5sekundi,to mu prija
prenecu ovo za slatko i masno mleko,hvala a i videcemo sa babyfen-om,ovo mora pa mora da prodje,kod nekog je lakse kod nekog teze,al treba mu olaksati max moguce i da ne potraje,covek se izbezumi kad ne moze detetu pomoci

...mojoj deci je pomagao blagi ruski caj, toliko blag da mogu da se citaju novine kroz flasicu...preporucio pedijatar tada kad su one rodjene jos u porodilistu,
i hvala mu, lako smo prosli taj period, sad vidim da se deci ne praktikuje ni voda, mladjoj je dodanto davan i kim dodat u 100ml vode tri zrna odstoje 15-ak
minuta pa se odstrane i daje se bebi...mi davali Cupavici i njoj je olaksalo dosta....pa ako zelite probajte i to....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back