sve moje kose

• Začetnik teme Začetnik teme parka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ista kosa različito svetlo
abcd0003f.jpg
[/URL][/IMG]

abcd0004at.jpg
[/URL][/IMG]

Znaci ovih dana izbjegavam slikanje, u blic-varijanti sam zeznula i Z.Brunclik...:roll:
Vani ne smijem ni vaditi ogledalo na suncu vjerovatno slicno "vristim"...sreca pa se ovaj prvi ton brzo ispere....i nije strasno na umjerenom dnevnom svjetlu...(i slikano bez blica :mrgreen:)
...a duzina-kuku lele, nikako da preraste preko ramena...svaki dan se borim da ne feniram mnogo + da ponovo ne ofikarim shishke i tako...ne volim svoju kosu ovih dana....

Prilozi

• DSCN5522.jpg
    DSCN5522.jpg
    22,5 KB · Pregleda: 36
  • DSCN5567.jpg
    DSCN5567.jpg
    56,2 KB · Pregleda: 35
Hvala, svima puno... (PMS na snazi, sva sam nakrivo... :mrgreen:)

Ja bih da poraste preko noci... tj. da dodje do lopatica i onda da je odrzavam...
Trojanka, da, kanom...ako hoces narandzastu, samo krace drzi, i stavi je vise u formi maske-npr. zumance, ricinusovo ulje, kapi koprive, AD kapi, posebno umuti kanu smuckaj sve i drzi oko sat...mami tako stavljam...doduse ona ima neku svjetlu podlogu izaprane farbane svijetlo smedje... kacila sam vec fotku, evo ovako ispadne...

A "oblikovanja" se bojim, otkako nemam "svoju" frizerku, samo ravno vrhove....placuci sam dolazila kuci, odem sa grivom, vratim se sa frizurom ala Sasa Popovic :lol:, znaci gore "gljiva", dole neki olinjali bicevi, koliko je stanje...

Prilozi

• DSCN3796.jpg
    DSCN3796.jpg
    28,2 KB · Pregleda: 19
Super je ova narandzasta!
Ajde napisi jos nesto o kani, ako te ne mrzi...
Koliko se ispira, kako se prima, sa cime se muti, kako reaguje kosa posle bojenja kanom i tako neki saveti?
:)

Super je ova narandzasta!
Ajde napisi jos nesto o kani, ako te ne mrzi...
Koliko se ispira, kako se prima, sa cime se muti, kako reaguje kosa posle bojenja kanom i tako neki saveti?
:)

Moze sta god... :)
Prava kana je prah lista biljke lawsonia inermis...i ona daje crveni ton na kosi, zavisi od podloge, svjetliji ili tamniji... Imaju i druge "boje kane", ali to nije cista kana, vec ima odredjenih primjesa...prava je dobra za kosu, ali zaboravi na farbanje poslije nje. :)
Npr. ja sam koristila smedju LUSH (caca brun), i ona u sastavu ima pored kane, mljevenu kafu, mahovinu, klincic i kojesta, divno mirise...ali u mom gradu vise nema Lusha...
U neke se dodaje i indigo, da se dobije crna boja...a u neke cak i PPD, i hemija, to su one male kesice "indijske kane"...i te sam probala, davno...tamno smedju, dodje kao kesten, skoro crna...
Potroslila sam zalihe neke mahagoni kane iz FR, a ta mi je bila najbolja...onako kao topla smedja sa blago crvenkastim prelivom...
...Sad uzimam neku obicnu, egipatsku, crvenu, i mijesam je sa cajem od kamilice (ili hibiskus, ako hoces "crveniju"), onako gustine kao puding, dodam malo meda, etericnog ulja (cisto zbog mirisa), kapi korive,mljeveni klincic (isto zbog mirisa)... zamutim je u plasticnoj posudi, sa vrelim cajem, pa onda na pari, malo, 5 min. kao fil za kolace. :lol: Toplu naneses, rukavice obavezno...a najlakse je da uzmes jedan pramen na vrh tjemena, pa ga smotas u puzic, i tako stavljas kanu pramen, po pramen u krug, ne curi, i ravnomjerno se nanosi...prima se, ako je svjeza, iz prvog nanosenja...sto duze drzis, jaci je intenzitet...ispira se, zavisi od kvaliteta kane, prava ne mnogo, ova "znj" sto stize kod nas, da, vise...ali nema onog klasicnog izrasta, ravnomjerno spada boja...ja stavljam jednom u mjesec i po, drzim 3-4h,nekad i duze...
...ovaj sajt je odlican (ima i hr verzija)...ali kod mene pola ovih sastojaka nema... :roll: ... (ako sam sta izostavila ili bila konfuzna, pitaj...)

http://www.hennaforhair.com/

uh pa necu da budem shargarepica, to je meni onda vishe narandzasto :confused:
a kao da mi je neko nekad prichao da ima kana za plavu kosu, ali da je to vishe da da sjaj,a ne da boji :think:

Ima neutralna kana, ali kod mene nema, pa ne znam ni kako izgleda...znam da jace skuvana kamilica plavoj kosi daje sjaj, ili sena-caj...citala sam i da se skuva kamilica, onako cvijet, u rinfuzi, i nanese na kosu, drzi, i da da malo boje tj. "tona"...

znam za to s kamilicom, ali meni gornji sloj kose nije prirodna boja nego posvetljavana pa mislim da mi je to previshe blago...
ocu da se vratim u prirodnu boju(dok josh nemam sedih), a sve ne bih da se farbam pa mi sad ova kana zazvuchla primamiljivo
verovatno sam ja onda za tu neutralnu kanu chula...

schatje, nisi me skontala...moja je vec posvetljena dosta, gornji sloj kose mi je u nekim delovima ko blajhan:confused: toliko je svetlo:(
evo slike da vidite kakva mi je kosa sad, pre neki dan slikano...
a ja bih da se vratim u moju boju koja je ispod, a ne znam kako, a da ne sj.ebem kosu josh vishe...
imam utisak da mi je u poslednjih mesec dana opalo pola kose s glave, mislim nije bahs toliko kritichno, ali kad prodjem rukom kroz kozu osetno je ima manje:sad2:
sad josh da uspem da uslikam koja mi je prirodna boja, pa da vidite shta bih ja

Back