Све моје кафе

Не знам да ли да дефинишем себе као кафољупца јер, иако кавопија јесам, свако мало је (безуспјешно) батаљујем, све могуће (или бар скоро све) врсте кафе сам пробала (укључујући и италијанске бућкурише), али не знам да ли је пијем зато што је волим или зато што ми је прешло у навику јер ми диже адреналин и ,,гура" ме кад више немам снаге.
Елем, данас сам пијуцкала кафу у свом омиљеном кафеу и размишљала о кафи као пићу.
Закључила сам да једна иста шољица кафе може имати милион различитих намјена.
За почетак, може бити сама и друштвена. Саму пијете сами (ма је ли, Бога ти?), а друштвену у друштву. Друштвена је најчешће разговоруша (филозофуша или оговаруша, зависи ко је пије), али може да буде и швалеруша, сиктеруша, послијеручкуша...била је на фејсу она фотка гдје су побројане све -уше од кафе.
А сама? Сама је посебна прича. Саме могу бити опушталице, дангубилице и размишљалице. Имена им довољно говоре, нема потребе да их описујемо. Било како било, волим јутарњу размишљалицу. Некад је, онако од силне љубави, зовем инсталиралица. Помогне ми да инсталирам мисли и доведем их у оперативно стање. Одем увијек у исти кафе, наручим неки кофеински бућкуриш, прогласим га за размишљалицу и мислим. И смислом много тога, да се не лажемо. Углавном паметног. Распоредим дан, сљедећи недјељу, остатак мјесеца... Организујем обавезе. И онда наручим опушталицу.
Зато и не знам јесам ли кафољубац, али сам сигурна да сам кавопија.
А ви? Која је ваша омиљена кафа?

Back