Sve moje Dreamland profesije...

Pa svaka profesija je zezanje i provod, ako je voliš :)

Ja se samo sećam da sam htela da budem slikarka, kad sam baš bila mala ... a to mi je verovatno palo na pamet jer mi se svidelo kako je izgledala Olja Ivanjicki - jer apsolutno nemam nikakvog talenta za slikanje, crtanje... ma ni za krečenje :) Tako da je jedina moja ambicija zapravo bila da izgledam ekscentrično :mrgreen: i nisam je ispunila - uopšte ne izgledam kao Olja...

Pa svaka profesija je zezanje i provod, ako je voliš :)

Ja se samo sećam da sam htela da budem slikarka, kad sam baš bila mala ... a to mi je verovatno palo na pamet jer mi se svidelo kako je izgledala Olja Ivanjicki - jer apsolutno nemam nikakvog talenta za slikanje, crtanje... ma ni za krečenje :) Tako da je jedina moja ambicija zapravo bila da izgledam ekscentrično :mrgreen: i nisam je ispunila - uopšte ne izgledam kao Olja...

:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

pa nije ti lose ideja...da ti posao bude..ja sma olja!
:)

a ja htela da budem holly dullitle...
:D

...nisam imala drushtvo kad sam bila mala...jedino zanimanje koje mi se svidjalo je da budem pustinjak...imala sam leskov shtap, torbicu, i kerushu koja me pratila i jela sa mnom chokoladu :) ...i ogroman prostor za istrazivanje prirode...
...najdraze igrachke od kad znam za sebe, bile su bochice od rastvaracha za injekcije, blago koje bih iskamchila od medicinskih sestara kroz urlanje nakon bockanja...bochice od lekova, sirupa...stalno sam skupljala travke, sushila lishce, korjenje i to su bili neki chajevi, lekovi...krala sam cigarete od starog i cepala papir, jer je duvan bio chudnovati lek, koje odvratno mirishe :) ...tegle su bile pune dazdevnjaka, spasavala sam pilice kad se potope u vodi, i znala da treba da jedu i niko ne sme da ih maltretira i potukla se sa klincem koji je htio da maltretira zeca...kuchici su mi bili najdraza familija, jarad najbolji prijatelji, puzevi drugari, vrapci dolazili na ruchak, kokoshi sam dresirala, spasili smo lane kojem su odsjekli papke kosachicom..mjesecima su zarastale nogice i ono je bilo moja prikolica nerazdvojna...dok ..splet okolnosti nesretnih, psi su mu otkinuli meso sa kichme i moji nisu reagovali da ga leche...gledala sam kako crvi izviru iz rane...a ono je gledalo mene svojim najdivnijim ochima...i onda sam mu kroz suze bolne do gushenja govorila...ja sad ne znam da ti pomognem...ali znacu, jednom cu znati...”
...i po svemu tome moja mama je umislila da cu biti lekar :) ...nema shanse
Lagala bih ako ne kazem, da me psihologija fascinirala i dovela do nedoumice...ali proshetah do tog faksa, pogledah po ljudima...iz mog divljeg , napacenog svijeta, uchini mi se prevelika fenserijica naspam mojih mogucnosti...i rekoh sebi ,,ZABORAVI”...

Ipak ...izgubljena u prostoru i vremenu, rata , siromashtvo...pozeljeh da izadjem na prijemni mog davnashnjeg decijeg sna kojeg obecah umirucem lanetu ...samo da vidim kakav je prijemni...mozda sledece godine nesto se promijeni, neko chudo desi pa ga upisem...

Shta se desi na dan D

Sigurna sam bila da necu upisati,a nemam novac za studije, niko mi nece dati stipendiju, ni bilo kakvu pomoc…sigurna sam bila u svojoj haotichnosti u glavi da su rekli da ce upis nakon rezultata biti npr. u petak…poludela ja…

Npr. srijeda jutro…izlazim do grada…idem da gluvarim onako, jer ionako nema shta pametnije…prolazim pored zeleznichke stanice (za lokalni shinobus) i on je vec krenuo i pochinje da ubrzava …i samo neki unutrasnji glas mi prolomi se kroz glavu ,,ULAZI UNUTRA !”
Trchim za njim preko livadice i shina te uskachem u stilu akcionih filmova (hehe nije bas tako brz , ali) i stizem u Shid, pa na voz za Bg...ja ni ne znam zasto sam dosla (Bg mi je poznat jer sam dosla vec u srednjoj skoli)
Odoh do faksa, da vidim da li shta pishe za rezultate...Laganice...dolazim do vrata...i chitam spisak koji su pali...drugi put...treci...Boze,gdje sam ...pogled mi sklizne iznad crte i vidim sebe i umalo da padnem u nesvijest kad prochitah da sam polozila i da je upis ISTI DAN DO 13h...okrece se planeta...ja nemam ni pare, jer nisam ni planirala bilo gdje ici, osim shetnje...11:15...niko od mog drustva ne moze stici za to vreme da mi donese novac...mobilnog nije ni bilo...silazim u Sekretarijat...molim tetu ako mogu sutra da donesem slike i index...teta mi se nasmijeshila ,,ako ne stignesh da predash index, slike, obrasce, NECESH UPISATI „
okrecem se oko sebe...idem prema Slaviji...shta da radim...
U istom trenutku se hvatam za lanchic ...da...zlatni lanchic oko vrata, koji je moj stari nashao u lishcu u parku i nikad nisam, niti cu nositi zlato, ali ovaj mi se bio dopao...u sekundi se prisjecam...... ( pet mjeseci ranije, drugarica iz internata ushla je u sobu noseci moj privezak srce i kljuchic ,,ej, nashli smo ovo tvoje u kupatilu, ali nema ti lanchica ?”...istresam dzemper, nema...jurim u shkolu.......ceo dan u shkoli, vracam se u internat...negdje na pola puta, izlazim iz busa, da propustim putnike i chujem glas iza sebe,,uzmi ko zna chiji je, nekom ispade’’...okrecem se i vidim zena drzi moj lanchic, zgrabim ga ,,moj ‘’,a vrata mi pritegnu ruku...ali uzela sam ga...otkud je ispao iz moje garderobe, ko zna, gdje je zapeo i tek sad ispao...chudom ga vidjeh )
...trchim kao bez dushe do Beogradjanke, jer se sjetih da sam jednom vidjela da tamo ima zlato da se otkupljuje...izmerili su ga za neke bedne pare...shta cu sad...ekspres fotografija...kako mi se znoj sliva i umalo gledam na sat, polumrtva od shoka...knjizara ,kupujem index...i dva SV obrasca...trchim , skoro puzim zadnjim atomima snage placam shta jos treba na faksu, puzem do Sekretarijata i teta mi kaze...,,nije braon SV nego plavi SV (ili obratno ne secam se )...OVAJ JE BRAON JE STARI I NE VAZI TI”...12:45...josh petnaest minuta...nemam snage da trchim, ali trchim do knjizare kod medicinskog, dishem kao astmatichar ...udjem i pogledam...meni je lanchic dao novac tachno koliko je trebalo, ni manje, ni vishe...a sad imam samo za josh jedan obrazac, a za drugi ne..(to je samo par dinara, ali BOGATSTVO kad ga nemash)...i zena me gleda ...meni samo shto suze ne krenu...,,SHTA JE BILO ?”...izgovaram polako, rezignirano, kao da mi se ceo svet rusi na glavu,,nemam pare za jedan SV obrazac...”...i dade mi obrazac...o, Boze...:)
Trchim, ripam kao sipljivi konj, jedva dishem...ulazim 12:58 , neki tip je isto kasnio pa ga je sachekala...i ovjerava mi indeks...

Kasnije doneli su mi novac za kartu...ulazim naveche u kucu kao zombi...bacam mojima indeks...oni nisu ni znali gdje sam...

I o kasnijim dogadjajima na granici SF, mogu pisati dugo, dugo...meni ne trebaju druga chuda o zivotu, od onih koje sam osjetila na svojoj kozi i dozivjela svojim ochima, ushima, rukama...jer zivot je zaista matematichki splet ,,sluchajnih”okolnosti...kad god sam bila na granici ochaja, pomislih : to je tvoja izabrana putanja koju morash odsluziti...do kraja

Posle nadchovjechanskih muka, ostvari se moj dechiji san...bez obzira na sva razocharenja , bitno je ,,to neshto shto silno zelish”...i naravno...iako su i secanja na iskustva, pravdu i trud kroz tretman sluzenja ,,karme’’u dotichnoj obrazovnoj ustanovi podjednako lepa, kao i secanja prosjechnih zatvorenika Alkatraza, ipak verujem da mi je ta robija, omogucila da se ochelichim , te po emocionalnim mogucnostima, nisam nishta manje obdarena od Terminatora...imati djechiji san je jak motiv...npr. u trenucima kad mi profesorka kaze,, VAS treba zicom odvojiti od dobre djece” (pretpostavljam nas patenike, koji na granici sna i jave sopstvenim muchenjem se bore za svooje parche hleba) ja sam mislila na svoj djechiji san, nema veze zbog ol inkluziv tretmana kao prema dzukelama, to je ipak davnashnji san...ali od ostalog...rekla bih, shto uvijek govorim : hvala mom drugom, ali zbog svega toga i pravom zavichaju zemlji Srbiji, shto mi je dala shansu za besplatno shkolovanje , bez chega ne bih imala shansu za opstanak !

Poslednja izmena:
Ola :cao: Sta ste sve zeleli da postanete u detinjstvu u da li ste svoj san iz predskolskog uzrasta zaista i ostvarili, ili ste sa ove tacke gledista potpuno iznenadjeni svojojm pozicijom?

Ako niste zaposleni, sta studirate i ima li to ikakave veze sa tendencijama iz najmladjih dana???

Pozz :cao:
hehe...ne secam se sta sam zelela da budem bas kao mala, mala...verovatno sto i sve ostale devojcice-balerina, uciteljica...tako nesto...
kad sam malo postala svesnija sebe, a to je bilo negde pred kraj osnovne skole, imala sam neke dve zelje-jedna da studiram slikarstvo, a druga da budem ovo sto sam sada...i ta druga zelja me je najjace drzala kroz zivot, i pored povremenih skretanja u stranu i bavljenja raznim drugim interesovanjima...sve u svemu-jesam, postala sam bas ono sto sam zelela od svoje, recimo, 14te, jedino nisam postalo to tamo gde sam zelela i nisam dostigla onaj nivo kome sam se nadala i koji sam mozda mogla da dostignem u nekom drugom okruzenju

Ola :cao: Sta ste sve zeleli da postanete u detinjstvu u da li ste svoj san iz predskolskog uzrasta zaista i ostvarili, ili ste sa ove tacke gledista potpuno iznenadjeni svojojm pozicijom?

Ako niste zaposleni, sta studirate i ima li to ikakave veze sa tendencijama iz najmladjih dana???

Htela sam da budem bibliotekarka ili glumica kad sam bila mala. Ta zelja da budem bibliotekarka se zadrzala do sada. U osnovnoj i srednjoj sam planirala da upisem opstu knjizevnost i teoriju knjizevnosti, a ondaK sam upisala ekonomiju:eek: i kao sto si napisala vrlo sam iznenadjena svojom pozicijom u koju sam se sama "pozicionirala".

prvo sam htela da budem farmaceut
i da muckam epruvete u apoteci
pa sam htela da budem arheolog
pa sam htela da budem advokat
pa sam htela da budem hotelijer (to me jos uvek drzi po malo)
pa sam htela da budem psiholog
pa sam htela da budem sudija
pa sam advokat

Oduvek sam znala cime cu se baviti i tu nisam imala dilemu
i da nisam ovo sto jesam..bila bih operska pevacica..:)
nekako sam o tome uvek na ovakve teme razmisljala
moj lepi alt..bio bi savrsen..da umem da pevam ali ne umem..:zcepanje:

Od malih nogu od kad sam videla prvi atlas sa 5 godina ...rekla sam da hocu da budem svetski putnik :heart:,
tako da sam i zavrsila srednju turisticku i jezike obozavam i ucim i studirala i geografiju i bila van zemlje malo duzi period.Tako da mogu reci da mi se taj san bar 2% ispunio.

Za sada sam koliko toliko zadovoljna jer sam bar skolu zavrsila za putnika:D
Videcemo za dalje.ali istrajno i svojim radom idem da ispunim i ostatak snova vezano za moje zanimanje

Ja sam od malena kreirala neke krpice, a pre krpica papirice za lutkice iz Politikinog Zabavnika i svi su bili ubedjeni da cu biti modni dizajner, a meni se svidjao tatin posao (prof. matematike) jer je imao puno slobodnog vremena i mnogo zanimljivih dozivljaja a i svidelo mi se kako licani i picani dnevnik i to sto je bio u dobrim odnosima sa omladincima i sto su ga poshtovali...

Onda sam u skoli jako lepo crtala i svi su me forsirali da upisem Likovnu akademiju, a ja sam sve vreme analizirala kako su mi profe dobri ili losi predavaci i kako bih ja ovo ili ono na njihovom mestu i tralala.:mrgreen:

Kad je napokon doslo vreme upisa, ja sam zamislila sebe sa paletom, onako razmazanom, ofucanim noktima od boja i hemikalija, u bedaku jer mi opala inspiracija, samu u nekom budjavom ateljeu, bez kiinte i kucheta i macheta :sad2:...i shvatila da je ta Akademija bila zapravo forsiranje okoline, a ne moja zelja.

Kao alternativu Akademiji, nameravala sam da upisem arhitekturu da bih se kasnije bavila projektovanjem i uredjenjem enterijera, ali toga nije bilo u NS, a u Bg-u ne bih zivela ni po koju cenu.

I sve vreme sam nekako znala da cu nesto predavati u skoli, ali mi je bilo svejedno sta...tako da sam izabrala da studiram strani jezik samo zato sto nikad nisam morala da ga ucim jer mi je bio previse lak u odnosu na sve druge predmete i radila sam ga samo onoliko koliko je moralo na casu i na osnovu toga shvatila da je ipak to najlakse zavrsiti, da ne gubim vreme u zivotu na kojekakve ozbiljne predmete i sad ga predajem u skoli i uopste se nisam pokajala.

A sto se odece tice, ni sebe ne uspevam da namirim u svojstvu krojaca i dizajnera tako da bih jako lose prosla u tom biznisu jer mi je zhao da prodajem. Kad sam drzala butik, bilo mi je uvek krivo kad neko nesto kupi sto to nije ostalo za mene, a bili su unikati.:( Vise su mi znacile te krpice, nego pare koje sam zaradjivala na njima, a nije mi se dalo da uradim duplo ybg. :dash:

Inace, u jednom trenutku u svem ovom toku, palo mi je na pamet da budem forenzicar jer sam prisustvovala vadjenju davljenika iz Dunava i jako me je kopkalo sta se to njemu desilo... Dobro je sto me to nije drzalo duzhe od nekoliko meseci i popustilo me je cim sam izgustirala akcione filmove i trilere.:roll:

Poslednja izmena:
Jao jao, šta sve nisam htela da budem..
Htela sam da budem pevačica :lol: (to kad sam baš bila mala)
Htela sam da budem pisac. (i dalje pišem amaterski, imam i gomilu pesama, itd)
Htela sam da budem slikar. (i to mi je hobi)
Htela sam da budem astrolog (i jesam :lol: )
Htela sma da budem advokat (pa, tu sam završila 3 godine pravnog, pa pauzirala iz više razloga, no i to ću završiti jednom.. no prošla me je želja da se bavim advokaturom, no kad sam već toliko gulila klupu..).
Htela sam da budem arheolog (to me je relativno brzo prošlo..)
Htela sam da budem veterinar (obožavam životinje i nemam klasično veterinarsko obrazovanje, ali za svoju dušu se informišem).
Dakle, ostali su - pravnik i astrolog :lol: .

Draga moja,verovala ili ne,kao mala sam silno zelela da budem balerina...To mi je bio san..Obozavala sam da gledam balet i silno su me opcinile balerine..medjutim,zbog ravnih stopala,rasprsio se moj san...:) Oduvek su mi strani jezici isli super,te sam htela da studiram njih..Polagala sam i prijemni za orijentalistiku,da studiram arapski,medjutim nisam upala na budzet,pa studiranje u drugom gradu ,kao samofinansirajuci,nije dolazilo u obzir...I tako ja upisem ekonomiju,i to je to...:)Neostvarena zelja mi je takodje bila i da postanem doktor...Zbog toga sam resila,da ako vec ne mogu da budem dr,kao sto imaju doktori,imacu taj prefiks,makar u svojoj bransi,jednog dana,kao doktor ekonomskih nauka...Nekada i nije tako lose,ako se ne ostvari zeljeno..ko zna zbog cega je to dobro...:)

Jao ja stvarno pojma nemam sta ce ispasti od mene...:hahaha:
Kada sam bila bas mala htela sam da budem pevacica, ali posto sam zakasnila za muzicku, a i nisam neki vanserijski talenat to je otpalo... Pa sam htela da budem glumica (to i sad razmisljam malo), ali msm da nije to za mene... Pa sam mislila da budem advokat ali nisam nesto odusevljena time... Sad sam u tripu da cu upisati medicinsku, smer farmaceut, ali se smorim cim pomislim da ce mi to biti profesija... I gimnazija mi nije losa, ima dobre eksukrzije...:rotf: Mislila da probam da upisem filolosku, mada me mrzi da spremam poseban prijemni, ai odeljenje ce mi biti ocaj...:neutral: Nema za mene pomoci definitivno...:mrgreen:

Back