Sve mi diraj, al` Ničea ne, jer velik` će belaj da bude!

Sve mi diraj, al` Ničea ne, jer velik` će belaj da bude !
✍️
😉

---------------------------------------------------------
Ništa ti, baš ništa, nisi razumeo, a još manje shvatio od Ničea što potvrđuje tvoja kontradiktornost, koju ti ne primećuješ iz razloga što si malo obrazovan da bi mogao intelekt upotrebiti za spremnost novog saznanja, ali ta tvoja neobrazovana duša je sve manja i sve tanja … Niče je, uzgred budi rečeno, svojim intuitivnim mišljenjem nešto nazreo, ali da to i opiše bio je kukavica da bi to i smeo, a, možda, to nije ni umeo …

"dosjetljive životinje mogle da nadžive zvezdu…" - "od toga su morale da uginu" …

Zar ti se to ne čini kontradiktorno ? Neko ko nadživi zvezde, a one su večne, svako drugo razlaganje bilo bi suludo, stekne sveznanje "ugine" … Šta ti to govori ? Šta tu još nedostaje da bi to pravilno shvatio ? Ta sveznajuća životinja "ugine", ali samo telesno - oslobdi se telesnosti i nastavi večno da živi …
Tako se razume, tumači i intrpetira filozofija - lepota življenja i umetnost "umiranja" ...

Što se tiče matematike, naravno, čak ni metaforički, na nju nikada ne gledam kroz prizmu basne i bajke, tako zreće i želeće gledam samo izazovne snajke i devojke koje će da budu moje dece majke, a matematika, ta filozofima najomiljenija taktika, je tu da u prirodi potvrdi filozofiju …

Sve mi diraj, al` Ničea ne, jer velik` će belaj da bude !
😉

Krstan Đ. Kovjenić

TERET.jpg

Back