bmaxa
Buduća legenda
- Poruka
- 42.064
Ja unistio ganc nov stik, prikacio ga na ruter, instalirao Entware i ode. Od tada na ruter kacim samo HDD...Realno- nisam čuo da je USB bio propao, ikomu. Kad se korektno radi, on je nepoderiv.
Ja unistio ganc nov stik, prikacio ga na ruter, instalirao Entware i ode. Od tada na ruter kacim samo HDD...Realno- nisam čuo da je USB bio propao, ikomu. Kad se korektno radi, on je nepoderiv.
Ja unistio ganc nov stik, prikacio ga na ruter, instalirao Entware i ode. Od tada na ruter kacim samo HDD...
Nije tema internet..Teoretski, čim si disk spojio na neku kantu koja je na internetu, ili ikada bila na internetu, UGROZIO si svoje podatke na IZBRISIVIM medijima!
А зависи колико ти је то битно...Oće riknuti i HDD! Zato recimo imaš RAID-tehnologiju! Niko ti ne brani da sve držiš na barem DVA cd-a i svako malo proveravaš čitljivost obe kopije. Kada jedna crkne, napraviš ODMAH novu kupiju sa ispravne kopije. Bitno je da niko i ništa NE može da ti nešto obriše ili promeni sadržaj!
па, што се резача тиче... истина, они старији су много боље радили... ови новији, типа 2005>, су изгледа прављени да им животни век протиче кад су под напоном, не по употребљености, а дискови које сам онда користио су били вербатимови, и то нека премијум серија... имам још негде ту торбицу с њима... мада није да ми икад пада на памет да пробам да их учитам поново... одавно сам извадио оптику с рачунара, требао ми молекс за неки кулер....Znači da od prvog dana nije baš ni bio neka kvaliteta? Imam i po 20 godina stare rezače, ako više i ne prže, ali barem još čitaju!
Vaso, jesi li pušio neku travu od jutros... ajde reci, neka ostane među nama.Niko ti ne brani da sve držiš na barem DVA cd-a i svako malo proveravaš čitljivost obe kopije.
Mogu da ti slikam snimljene diskove 90ih godina koji dan danas rade,vecina misli da se tek pocelo sa snimanjem posle 2000 i da su jedini mediji verbatim i princoОптички дискови имају изненађујуће мршав век трајања у односу на магнетне...
За неке своје архиве сам куипо нов резач, по свим правилима резао архиву на квалитетне дискове брзином од 4х, све дупло проверавао и био сасвим задовољан...д а би после пар година, са опет новим оптичлким уређајем јер је стари мистериозно рпестао с радом, установио да ми 40% дискова не ради...
дискови су такође осетљиви на већу влажнонст, на промене температуре, а с годинама се просто расуше и мо'ш се сликати...
ХДД је тата... знам типа који их има пуну гајбицу...а и ја сам на том путу... само чекам да ми нестане портова на матичној...
A sta kad ugase net i sabiju pirateriju totalno,pa nista zato sto nove generacije ne zanima nista kvalitetno iz proslosti,danas bi se pola ubilo da nema youtuba,sve je to operisano od kvalitetnog zvuka,sami sebi se smeju kad im je to jedini izvor i izbor informacija,totalni raspad kultureRealno- nisam čuo da je USB bio propao, ikomu. Kad se korektno radi, on je nepoderiv.
No na cd-u je dovoljna ogrebotina da postabe nefunkcionalan. Tako sam bio ostao bez nekih Bacha, Schuberta, Monteverdija, Arsena i Coodera.
DVD istina dulje vremena nisam gledao, nekako sam se odvikao i slabije gledam filmove općenito...
I realno:
1. prženje je prošlost. Tko to više radi?
2. sjećamo se videoteka. Postoje li one više, ozbiljno?
A sta kad ugase net i sabiju pirateriju totalno,pa nista zato sto nove generacije ne zanima nista kvalitetno iz proslosti,danas bi se pola ubilo da nema youtuba,sve je to operisano od kvalitetnog zvuka,sami sebi se smeju kad im je to jedini izvor i izbor informacija,totalni raspad kulture
Zamisli kad su sve upakovali i mob,ej ni sat vise ne treba,ne znaju sta je original audio cd,stereo ne znaju sta znaci,i onda kazu napredna vremena,jeste al ka raspadu
Nije tema internet..
Mogu ovo, mogu ono! A šta je najpametnije? Optimalna kombinacija, zavisno od količine i bitnosti podataka?Imam original muzičke diskove stare 30tak.godina koji rade, imam obične diskove snimljene pre 10god neće da rade. Na kvalitetnim dvd-ima koji su koštali 5e komad kada si za te pare mogao da kupiš 10"obicnih". Pre 2godine sam sve proverio, bacio jedno 100diskova I ostavio manje od 20koji rade. Nikad više dvd/cd snimim na usb i boli me, ako cu da brinem o podacima mogu da snimim na 10komada. Ako cu da brinem o virusima mogu da ugasim net kada uključim, mogu da napravim za 200e mašinu koja se nikada neće konektovati na net i boli me...
Pazi na dvd nema šanse da mi stane koliko na USB, imam 2 od 64gb i 1 od 128gb. Sva tri su koštala kao prva ljubav i na sva tri važni podaci. Na jednom ekstremno na druga dva takodje al ne toliko. Teorijski jeste sigurniji dvd ako si " amater" al neko ko se razume i ko ima zaista bitne podatke nikada neće ubaciti Usb stick u nezasticen računar.Mogu ovo, mogu ono! A šta je najpametnije? Optimalna kombinacija, zavisno od količine i bitnosti podataka?
па није баш исплативо да ти усб рикне а да не знаш када ће да скикне?То није никаква тајна, зове се - исплативост.
Ja imam 3000mp3 diskova,kad sam ih tankovao najveci hd ne znam dal je bio od 120gb i to je papreno kostao,laptop sa tolikim hdom sam platio preko 1000€,ta kolicina zauzima preko 2 tba,pa i da sam hteo na usb ne bi mi se isplatilo,sad ako sam ja te naslove platio 3000€ ,medij za rezanje i rezac akao ,vidi koliko ispadne, onda neko dodje kome to ne vredi nista izvadi hd i prebaci za dz,vazi paz da mu ne damMogu ovo, mogu ono! A šta je najpametnije? Optimalna kombinacija, zavisno od količine i bitnosti podataka?
Ma i da ga izgubi ili mu ispadne ode sveпа није баш исплативо да ти усб рикне а да не знаш када ће да скикне?
овако двд знам да неће уколико га ја не изгребем или полијем безнином случано![]()
Onda menjaj naslov haha.kako nije ako ti 'internet' može ugroziti podatke na izbrisivim medijima?
их да га изгубим... па ми други нађе шифре за сајтове...Ma i da ga izgubi ili mu ispadne ode sve
тема није глупа, чак шта више мислим да људи почињу да контају да их преводе са коња на магарца.Ma ovako glupe teme nisu postavljali ni kada se pojavio USB flash u Srbiji.. 😆