smfgreat
Aktivan član
- Poruka
- 1.159
Ako po teoriji da je sve relativno, jel onda ta teorija relativno tacna???
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Relativno relativno tačna. Što baca celu teoriju na relativizaciju kao što ona relativizuje relativizatora i subjekat ili objekat relativizacije.
Dakle relevantno je da je teorija relativnosti izuzetno relativna sto onda dovodi u pitanje ostale teorije. Sta je sa ostalim teorijama, znaci li da i one imaju manu?

Ne mislis valjda da se unepredjujemo kao ljudi
Da mislim da si tu u pravu, al prvo treba zaustaviti ubrzano zatupljivanje ljudi.
Nisam, licno, razumeo o kom pojmu relativnosti je rec. Ako o Ajnstajnovom, valjda T.patak i slicni mogu mnogo da kazu. Ja se u to slabo razumem. A , ovo sto sam te citirao, vise mi se cini da se, kao ljudi, uneredjujemo (umesto, kao sto pravilno mislis- unapredjujemo ).
Licno nemam nista protiv pojma relativnosti ( mnogo bolje nego njegova suprotnost - apsolutno ! ) . To je ipak, cini mi se neki izbor.
E da vidis u tome i jeste lepota ( relativnosti) apsolutno nije toliko zanimljivo ljudima. Ono sto je relativno valja ispitati i da definitivno je izbor.
Pa da uneredjujemmo, unazadjujemo, degradiramo, i td pa reko mozda da pocnemo malo u suprotnom smeru!
E da vidis u tome i jeste lepota ( relativnosti) apsolutno nije toliko zanimljivo ljudima. Ono sto je relativno valja ispitati i da definitivno je izbor.
Pa da uneredjujemmo, unazadjujemo, degradiramo, i td pa reko mozda da pocnemo malo u suprotnom smeru!
Nezainteresovani vas,gospodo,relativno zaebao...Ako po teoriji da je sve relativno, jel onda ta teorija relativno tacna???

Kako?a ja bas mislio ozbiljno a on tako...
Kako?
Mala lekcijica iz leksike i noumenalnog višeslojnog mišljenja?Naravno,ali treba biti zahvalan ljudima na dobrim lekcijama.Ja jesam uvek...
zahvalan, sad mi je jasnoPa,fizika je malkice napredovala od sredine prošlog veka.Obavesti se malo...Moguće da ima i na vikipediji...brzina svetlosti je apsolutna![]()
A koja ti je to teorija koja kaže da je sve relativno?Ako po teoriji da je sve relativno, jel onda ta teorija relativno tacna???
A da li je relativno ili apsolutno da TI postojiš?
A da li je relativno ili apsolutno da TI postojiš?