Sve je relativno...

Dakle relevantno je da je teorija relativnosti izuzetno relativna sto onda dovodi u pitanje ostale teorije. Sta je sa ostalim teorijama, znaci li da i one imaju manu?

Nisi dobro razumio poruku...to ti je ovako:

Dakle, SVE je relativno...osim što je relativnost SVEGA aposlutna... mmmhm...?

Ne, ovako je: SVE JE RELATIVNO...jedino TEORIJA RELATIVITETA JE APOSLUTNA!...ili... ?

?

:)

Ne mislis valjda da se unepredjujemo kao ljudi :)
Da mislim da si tu u pravu, al prvo treba zaustaviti ubrzano zatupljivanje ljudi.

Nisam, licno, razumeo o kom pojmu relativnosti je rec. Ako o Ajnstajnovom, valjda T.patak i slicni mogu mnogo da kazu. Ja se u to slabo razumem. A , ovo sto sam te citirao, vise mi se cini da se, kao ljudi, uneredjujemo (umesto, kao sto pravilno mislis- unapredjujemo ).
Licno nemam nista protiv pojma relativnosti ( mnogo bolje nego njegova suprotnost - apsolutno ! ) . To je ipak, cini mi se neki izbor.

Nisam, licno, razumeo o kom pojmu relativnosti je rec. Ako o Ajnstajnovom, valjda T.patak i slicni mogu mnogo da kazu. Ja se u to slabo razumem. A , ovo sto sam te citirao, vise mi se cini da se, kao ljudi, uneredjujemo (umesto, kao sto pravilno mislis- unapredjujemo ).
Licno nemam nista protiv pojma relativnosti ( mnogo bolje nego njegova suprotnost - apsolutno ! ) . To je ipak, cini mi se neki izbor.

E da vidis u tome i jeste lepota ( relativnosti) apsolutno nije toliko zanimljivo ljudima. Ono sto je relativno valja ispitati i da definitivno je izbor.
Pa da uneredjujemmo, unazadjujemo, degradiramo, i td pa reko mozda da pocnemo malo u suprotnom smeru!

E da vidis u tome i jeste lepota ( relativnosti) apsolutno nije toliko zanimljivo ljudima. Ono sto je relativno valja ispitati i da definitivno je izbor.
Pa da uneredjujemmo, unazadjujemo, degradiramo, i td pa reko mozda da pocnemo malo u suprotnom smeru!

Kako u suprotnom smeru? Prihvatanjem crkvenih dogmi npr? Dogme plebiraju da budu apsolutne i ne dozvoljavaju relativnost. Ne smatram da je relativnost put ka uneređenju, a posebno prihvatanje apsolutnog ka unapređenju bilo čega.

Slazem se, gotovo, u potpunosti sa tobom. Ali, sve nesto mislim, poznavajuci ovaj forum (valjda sada nakon ovih godina ) mogu da kazem - imaces dosta muka da ove koji znaju samo Apsolut, da ubedis u drugacije. U mogucnost izbora. A ja drzim da je to coveku dato ! Izbor, i delatnost.

Poslednja izmena:
Ako po teoriji da je sve relativno, jel onda ta teorija relativno tacna???
Nezainteresovani vas,gospodo,relativno zaebao...:hahaha:
U pitanju su reči čija strukturna analiza lepo kaže DA JE PITANJE NEISPRAVNO!!!
Može se postaviti,ali je glupo i bezveze i pokušati odgovoriti na njega.
Mogu ja pitati:.ZAŠTO SAMO BETONSKE BANDERE SLUŽE ZA LETENJE U ORBITU?:rotf:
A onaj čika :KAKVO PITANJE-TAKAV ODGOVOR:hahaha:

"Apsolutnost" neke istine se ne svodi na to da li je ona ocigledna, jer svaka istina je ocigledna. Pitanje je da li je znaju svi, te bi u tom slucaju ona bila "apsolutna", ili samo neki, te bi bila "relativna".
Prema tome, ne postoji nista "apsolutno", jer od 6 milijardi ljudi ima sigurno neko ko ne zna sto i svi ostali. Pod uslovom, naravno, da hocemo da ogranicimo "istinu" samo na ljudski rod.

Vecina se opet muci da dokaze kako je ono sto je ocigledno i apsolutno, dok tvrdi da se "relativnim" moze pobiti sve ocigledno. Relativno naprosto znaci "u odnosu(u relaciji) na nekoga ili nesto". Tj. da li je nesto istinito za nekoga, da li on to zna ili ne zna.

Tako da imamo idiote na svim jezicima sirom googla koji love svoj rep, a nigdje jednog jedinog pojedinca koji razumije i shvata razliku.

Back