Sve je lako..

pa kao je grbav onda sigurno nije po proporcijama

brojke vaze za sve delove tela :lol:
Dužina, širina, visina, a šta sa onim između?

Šta sa oblikom glave, npr, ako bi stavili da je ideal odeđena veličina i oblik glave lepote, izbacili bi ogroman broj ljudi iz igre, npr, ako stave da su proporcije takve da je glava srednje zaobljena, komotno bi mogli izbaciti Skandinaviju iz igre...

Nisam mislio na stereotip lepote nego na konkretnu univerzalnu lepotu - da li postoje ljudi koji su lepi bez obzira na oblik i količinu kose na glavi, odnosno dlaka na licu npr.

Ljudi kojima sve lepo stoji, i koji uvek izgledaju super.
to ti je ono što kažu babe: i džak da joj obučeš bila bi lepa..
ali ja stvarno ne razumem na šta misliš kad kažeš stereotip lepote.. kanon možda?
to postoji, ali se menja sa civilizacijom i svi to znamo..
zapadna civilizacija, u roku od tričavih 500 godina

Pa da, to je stereotip.
pa ne znam.. nije..
a šta si ti na kraju hteo da pitaš sa onim univerzalno lepim ljudima?
da li postoje lepi ljudi u okviru nekog, ajde, stereotpia koji će biti lepi ma šta im radili?
ili
da li postoje ljudi koji će biti smatrani lepim sada, kao što su bili pre 500 godina kada su ovekovečeni, kao što će biti u japanu ili madagaskaru?

pošto je ova debeljušna eva odozgo, simbol materinstva, plodnosti, požude, greha i ženstvenosti uopšte (u svoje vreme, dakako), sa foruma poslata direktno u sigurnu kuću.

pa ne znam.. nije..
a šta si ti na kraju hteo da pitaš sa onim univerzalno lepim ljudima?
da li postoje lepi ljudi u okviru nekog, ajde, stereotpia koji će biti lepi ma šta im radili?
ili
da li postoje ljudi koji će biti smatrani lepim sada, kao što su bili pre 500 godina kada su ovekovečeni, kao što će biti u japanu ili madagaskaru?

pošto je ova debeljušna eva odozgo, simbol materinstva, plodnosti, požude, greha i ženstvenosti uopšte (u svoje vreme, dakako), sa foruma poslata direktno u sigurnu kuću.
Pa jeste, stereotip lepote.

npr, Anđelina Džoli je stereotip neke lepote, ali je meni gadna. Kao i dosta ljudi koje znam, ali ipak ona je neka seks bomba šta koji vrag...

A konkretno sam pitao da li postoje ljudi koji su univerzalno lepi većini ljudi - uvek lepi, u svim prilikama, bez obzira na frizuru, bradu, odeću, etc...

to ti je ono što kažu babe: i džak da joj obučeš bila bi lepa..
ali ja stvarno ne razumem na šta misliš kad kažeš stereotip lepote.. kanon možda?
to postoji, ali se menja sa civilizacijom i svi to znamo..
zapadna civilizacija, u roku od tričavih 500 godina

ova levo lici na trudnicu ili ne? ali svakako je lepsa od ove anoreksicne

Pa jeste, stereotip lepote.

npr, Anđelina Džoli je stereotip neke lepote, ali je meni gadna. Kao i dosta ljudi koje znam, ali ipak ona je neka seks bomba šta koji vrag...

A konkretno sam pitao da li postoje ljudi koji su univerzalno lepi većini ljudi - uvek lepi, u svim prilikama, bez obzira na frizuru, bradu, odeću, etc...
e vidiš, anđelina jeste stereotip, ali ne i kanon.
na njoj ima toliko predimenzioniranih stvari da je mnogima prelepa (pojebljiva, štagod), a nekima odbojna.

kanon je 90-60-90. i npr sandra bulok faca.. tako nešto..

e sad, ko je lep, biće još lepši kad se sredi, ali svakako ne nakazan sa ružnom frizurom/bradom itd.. mislim da tu baš i nema neke prevelike mudrosti..

na njoj ima toliko predimenzioniranih stvari da je mnogima prelepa (pojebljiva, štagod), a nekima odbojna.

e sad, ko je lep, biće još lepši kad se sredi, ali svakako ne nakazan sa ružnom frizurom/bradom itd.. mislim da tu baš i nema neke prevelike mudrosti..

95 - 55 - 90 od 175 - 180 cm visine..60 - 65 kg....prirodna plavusa sa plavim ocima ili crnokosa sa plavim ocima

Čuj kanon, kanon su pravila, tj okvirne granice. Ne stereotip.

A ja pitam, da li postoje ljudi za koje se može reći da su lepi i kad "nisu sređeni"?

Back