Gde ste društvo, što ne pišete? Kako su nam pametna deca?

Moji su pauzirali sa treninzima za vreme raspusta i krenuli ove nedelje, a Miloš traži da krene na plivanje. Opet. Prošle godine je takođe tražio da krene na plivanje, ne ide mu se na gimnastiku. Bio je na jednom času, smrznuo se jer su dugo stajali izvan vode mokri dok čekaju svoj red da plivaju u stazi. Pa je odustao.
Juče sam ga odvela kod Lukinih trenera vaterpoloa jer malci samo plivaju, utakmice idu kasnije pa nema neke razlike u treninzima u početku. I bio je sjajan, pohvalila ga trenerka, trudio se maksimalno, ali njega kad pitam, ne sviđa mu se, ali želi da nauči da pliva stilove. I sad je u debelom problemu, ne zna šta mu je gore: gimnastika ili vaterpolo.
A Luka sutra ide na takmičenje iz matematike. Nastavnica mu je rekla da treba da ide i on šta će, bilo ga sramota da je odbije.

I dalje se boji neuspeha, pa sam se opet upljuvala da mu objasnim da je uspeh kada te pošalju na takmičenje, rezultat je manje bitan. Nisam ga baš ubedila, on je ubeđen da je sramota ako se loše uradi, pogotovo ako je takmičenje jer sada svi očekuju šta će on da uradi: društvo iz razreda, nastavnica, roditelji, bake, deke... Muke su to.
- - - - - - - - - -
Super su mi ti nastavnici. Krenuli su da ga guraju, da se on pita, samo bi presedeo u ćošku.
Nastavnica srpskog ga je izabrala da učestvuje na priredbi za školsku slavu. Svi prepoznaju da je dobar, samo on to ne vidi.
- - - - - - - - - -
Inače i Miloš ide na takmičenje iz matematike, ali se on sam prijavio. On je ubeđen da najbolje zna i da niko nije bolji od njega.

Njih dvojica su toliko različiti da je to neverovatno.