Moja cerka je imala četiri ipo kad se operisala a prvi put smo operaciju zakazali kada je imala 3 ipo. Skoro godinu smo je stalno odlagali jer se razboljevala u zadnji cas, a onda je doslo leto kad se u principu ne operise. Onqa nije imala ceste upale usiju, niti grla, niti je imala los apetit(visoka je 119cm a ima 4 god!), ali je imala izgled karakteristican za dete koje ima uvecan 3 krajnik, bila je bleda, imala izrazenije podocnjake, drzala je usta poluotvorena i pricala kroz nos. I najvaznije, pocela je da me pita : sta si rekla? Dr prvo nije bio za operaciju, probali smo kapima i sl, ali onda je odlucio da treba, cak je pominjao sva 3 jer su bas uvecani. A opet napominjem da uopste nije imala upale grla i usiju. Mi smo se konsultovali sa jos jednim orl, i na kraju smo se za njega i odlucili. To ti je moj savet. Kada dete dugo dise na nos, zubi mu se pogresno , da kazem , raspoređuju, kada ima uvecan krajnik, ima manje energije za igru i sl. Dakle, kad dete lose cuje, lose jede, ima ceste infekcije, dise na usta, ima slip apnee(prekide disanja u snu), nema energije za trcanje i igru, treba operisati, kvalitet zivota se potpuno menja. To je laka operacija, uvece udjete u bolnicu, sutradan uvece izlazite. Dete se odmah oporavi, sat posle operacije, kao da nista nbije bilo. Ali obavezno konsultuj jos nekog orl, ne znam u kom si gradu, verovatno i vi imate neke lokalne legende

, kod nas u PG su to uvek dr iz Beograda... To je onaj vic o Crnogorcima, kad se mali Crnogorac rodi, pogleda u majku i pita: Majko, dje je taj Beograd? Nas je ipak operisao podgorički lekar(ali je studirao u Beogradu, hehe), zaista je bio divan i nadasve strucan.. Eto, to su moja iskustva...nadam se da sam ti bila od pomoci...