Sve duzi redovi za bajat hleb

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
Svaka treća pekara u Novom Sadu prodaje stari, jučerašnji hleb ili pecivo, a prema rečima zaposlenih, interesovanje je sve veće.
Tako se u pekari "PlusNS" u Železničkoj ulici, 30 vekni jučerašnjeg hleba proda za nekoliko minuta, a zaposleni kažu da ljudi ponekad, usled sramote zbog kupovine starog hleba, lažu za koga kupuju, objavio je novosadski "Radio 021".
"Kažu ljudi da uzimaju za kućne ljubimce, ali ne pojede pas dve vekne hleba dnevno. Naravno da ne zapitkujemo ljude kojima je teško, svi smo svesni i gledamo kako se živi. Važno je da se ima barem i za ovaj stari hleb", kaže prodavačica u pekari, u kojoj je jučerašnji hleb 20 dinara, a može da se kupi ujutru.
http://mondo.rs/a724822/Info/Drustvo/Sve-duzi-redovi-za-bajat-hleb.html
jos malo pa leba tri dinara:super:
http://www.vesti.rs/Politika/Kad-pobedim-hleb-tri-dinara.html

Можда би и куповали за свиње, да их још неко држи. Не знам колико су људи упознати са тиме, али и сам премијер рече недавно да нам је сточни фонд на нивоу од пре 100 година.

Ovo su gluposti....u smislu da ko se snadje moze bolje....

Prvo zato sto imas svez hleba na akcijama za 10din...
Zatim zato sto 80% pekara u BG rasprodaje zalihe u 50% cene u zadnja dva sata rada....tako da bi hleb prodavali za 15 din...
Imas prodavnica koje prodaju jucerasnji hleb ceo dan i ne prodaju ga, za 18 din....znam zato sto ponekad uzmem za przenice, kad zeznem stomak...znaci uzimam u 18h hleb od juce i ima jos na lageru...
Na kraju ako nemas vremena za akcije i ne zelis da uhvatis traumu od smrada ciganke koja ceka 21h tj happy hour, i ne zelis da zavisis od bajatog hleba u ponedeljak (valjda ga tada nema , jer prodavnica ne radi nedeljom...), opet ima prodavnica koje prodaju hleb svez za 27 ili 29 dinara...500g vekna.

Ovi sto kupuju hleba za svinje i kokosi, valjda su ponosni, grebatorstvo je za ponos srbima...to je valjda izraz inteligencije, a po meni je sramno...
Isto kao sto se srbi dosete , pa zena na otvaranju supermarketa , gde dzabe toce pivo u casama, uzme veliku casu piva i ode 150m dalje, gde zna da prodavac drva ponekad da ljudima dzak drva za vlasu piva i hoce da obavi razmenu....Na sta prodavac drva kaze hladno , pa ja danas da pocnem da dajem drva za pivo, ne bi mi nijedno drvo ostalo, a ovi iz samoposluge bi svo pivo razdavali za moja drva....
Naviko narod da zloupotrebljava i da upotrebljava kako mu dodje...

To je naša realnost. Malo je srednje staleži (gde i sebe ubrajam) a mnogo više siromašnih i tek malo bogatih.

Ja lično (i moja mama takodje) stari hleb uvek ostativim zavezan za kontenjer. Mnogo mi je žao svih tih ljudi koji štede (ili nemaju šta drugo da jedu) jedući jučerašnji ili hleb od ko zna kada

Стари хлеб је одличан за фонди.

Намажеш посуду пресеченим белим луком. Три деци сувог белог вина, и полако укључиш ватру. Ситно изрендишеш пола киле гријера, двеста грама, рецимо, збринца - додајеш и мешаш. Чашицу кирша, ако је баш много ретко пола кашичице брашна размутиш у киршу. Мешаш. Самељеш бибера, додаш. Неко воли и мускатни орашчић. Негде пола киле сувог хлеба је доста за троје, четворо ако нису много гладни.

To je naša realnost. Malo je srednje staleži (gde i sebe ubrajam) a mnogo više siromašnih i tek malo bogatih.

Ja lično (i moja mama takodje) stari hleb uvek ostativim zavezan za kontenjer. Mnogo mi je žao svih tih ljudi koji štede (ili nemaju šta drugo da jedu) jedući jučerašnji ili hleb od ko zna kada

Ma sve ako cu da bacam hleb u kontejner, pa makar imao i milijardu dolara.

Pošto je 99% populacije simpatizeri SNS, ne treba ih žaliti.

Ajmo onda tih 99% populacije da sprzimo u krematorijumu a resto 1% populacije da proda svu zemlju ovih 99% strancima i resen politicki problem a i nacionalna pitanja
Eto bar utehe tih 1% ce sa $$$ obezbediti cukun-cukun-cukun-cukun-cukin unuke za narednih 5000 godina (ako uopste budu mogli imati decte zbog mnogo uzivancije u fiat$$, drogiranja, i firzanja u pozadinu

Da, trebalo bi nekako sankcionisati simpatizere SNS. Na primer, propašću privrede.

Zato je dobro što dinar proklizava, jer kad dostigne 270, plate će biti 150 evra mesečno.

Ma najbolje ceo narod u raku natrpati....batali ekonomiju...rezati glave....
Kako obezbediti potomke za narednih 5000 god osim da se skroz na skroz fizicki uniste
koliki je moj deo?

pitam se pitam sta je bolje da se utuku tih 1% pacenika (placenika) ili 99% sve ostale populacije

Буржују.

"А ја и Чабаркапа видли немачка борна кола, мој ти, па ја кажем, Чабаркапо, ајмо јести гуме, и ми ти тако, мој ти, на те гуме, а друг Тито каже, оставте гуме рањеницима, а ви једте фелне, па ми онда..."

"Е ај чича не сери."

Back