Sve devojke vole Bakunjina

M

Miskin

Gost
Bas bi bila dobra parlamentarna monarhija!Ili, mozda, odmah dve! Jedna za Petrove, druga za Pavlove potomke, sto da ne! Ako bi se isceprkao neki daljni Obrenovic, npr. vanbracni sin Milosevog sinovca...onda, i za njega jedna! Korist visestruka! Vaskrs tradicije, al' vaznije je- tri parlamenta! Razne Kurte i Murte, kao i do sada, osnivaju stranke, vrse vlast, vode nas u Evropu i demokratiju odlucno, ma i batinom, ako treba! Monarsi takodje zadovoljni - tri dvora, krov nad glavom, apanaza, tu i tamo prijem, koktel, bal...! Mi, narod, narocito zadovoljni!Sta zadovoljni?! Srecni, bre! Em bismo (vecina!) mogli postati dvorani, em bi nas parlamentarci usrecivali trostruko! Jos kada bi televizija prenosila sednice sva tri parlamenta - ubav zagarantovan!
 
Miskin:
Bas bi bila dobra parlamentarna monarhija!Ili, mozda, odmah dve! Jedna za Petrove, druga za Pavlove potomke, sto da ne! Ako bi se isceprkao neki daljni Obrenovic, npr. vanbracni sin Milosevog sinovca...onda, i za njega jedna! Korist visestruka! Vaskrs tradicije, al' vaznije je- tri parlamenta! Razne Kurte i Murte, kao i do sada, osnivaju stranke, vrse vlast, vode nas u Evropu i demokratiju odlucno, ma i batinom, ako treba! Monarsi takodje zadovoljni - tri dvora, krov nad glavom, apanaza, tu i tamo prijem, koktel, bal...! Mi, narod, narocito zadovoljni!Sta zadovoljni?! Srecni, bre! Em bismo (vecina!) mogli postati dvorani, em bi nas parlamentarci usrecivali trostruko! Jos kada bi televizija prenosila sednice sva tri parlamenta - ubav zagarantovan!posalji ovo za vic nedejei pobedices!!!
 
Bakunjin je ruski revolucionar, jedan od osnivaca anarhizma - porice drzavu i njene institucije, negira diktaturu proletarijata, ogranizovanu politicku borbu i rukovodecu ulogu radnicke partije - zato ga su socijalisti, mada su prihvatili neke njegove postulate, izbacili iz Prve Inernacionale. (A njega nas briga!)
Posle je dosao Lenjin... a Bakunjin je ostao kao simbol beskompronisne borbe protiv postojeceg drzavnog i drustvenog poretka.
Inace, umro je 1876 godine... Al' izgleda da je i dalje ziv.
 
...miskin el ti poznato da se nikola pasic dok je bio mlad druzio sa bakunjinom...ja sam to u nekoj knjizi pronasao...ali nemogu da se setim u kojoj...

...ja bi iskreno voleo da je princ djordje imao naslednike...on je bio bas kul lik...verujem da bi mu i deca bila takva...monarhiju sa njegovima na celu bi sigurno podrzao...ako nista drugo ukinuo bi dozvole na pecanje... :D
 
Izgleda da su svi pametni imali duzu ili kracu romansu sa Bakunjinom. Ako nista drugo, bar da se upoznaju sa kritikom svega postojeceg, pa da eventualno popravljaju sta se popravljati da...
...s tim u vezi, mozda bi neko mogao da ukine te dozvole za pecanje...? :wink:
 
Бакуњин је, благо речено, био будала коју је, између осталог и осталих, изпрескакао горепоменути Никола Пашић.
На Мишкиново разочарење није било никакве романсе.
Наиме, у току политичке дебате на Бакуњинову лавину анархистичких питања, констатација и одговора Пашић рече следеће:
" Господине( то је због тога што је Пашић био васпитани Србин)Бакуњин, ја сам архитекта и због тога ми никада не би пало на памет да рушим све док немам идеју шта ћу на том месту подићи."

Дакле, вози Мишкин!
 

Back
Top