covek koji stoji iza svih poslova vezanih za digitalizaciju u Srbiji, pa tako i iza te firme GS1 Srbija koja gle cuda ima monopol pa ce svi kod njih da prave bar kodoveko je brat premijerke?
covek koji stoji iza svih poslova vezanih za digitalizaciju u Srbiji, pa tako i iza te firme GS1 Srbija koja gle cuda ima monopol pa ce svi kod njih da prave bar kodoveko je brat premijerke?
da li ti realno mislis da ce se to desiti?covek koji stoji iza svih poslova vezanih za digitalizaciju u Srbiji, pa tako i iza te firme GS1 Srbija koja gle cuda ima monopol pa ce svi kod njih da prave bar kodove
trzistni inspektori ce izaci na teren posle Sretenja, tako su rekli u ministarstvu. Kazne su i pola miliona dinara. Pa ko nema ledja nema ni izbora, mora da plati harac. Sto se mene licno tice uradicu tako da bi bio cist jer ne mogu da sprecim inspektore da mi pisu kaznu. Ista prica kao sa kesama, odrace nas svakakoda li ti realno mislis da ce se to desiti?
kakvim kesamatrzistni inspektori ce izaci na teren posle Sretenja, tako su rekli u ministarstvu. Kazne su i pola miliona dinara. Pa ko nema ledja nema ni izbora, mora da plati harac. Sto se mene licno tice uradicu tako da bi bio cist jer ne mogu da sprecim inspektore da mi pisu kaznu. Ista prica kao sa kesama, odrace nas svakako
ja ne mogu da nadjem trzisnog inspektora koji zna odgovore na ovo pitanje....ako ga znas javi mi molim te.......trzistni inspektori ce izaci na teren posle Sretenja, tako su rekli u ministarstvu. Kazne su i pola miliona dinara. Pa ko nema ledja nema ni izbora, mora da plati harac. Sto se mene licno tice uradicu tako da bi bio cist jer ne mogu da sprecim inspektore da mi pisu kaznu. Ista prica kao sa kesama, odrace nas svakako
oni imaju licencu za izdavanja bar kodova i to je u sustini jedino sta tebe treba da zanima..ne mozes ih zaobici.Nista se ne dobija kod GS1, treba nekakva godisnja clanarina da se placa ,dakle sve se placa....
Ko su oni uopste?
Cim otvoris sajt vriste poruke da platis clanarinu, a zasto , zbog cega, po kom osnovu, nikakve informacije jasne obicnim smrtnicima.....
ali vidi recimo ovo na uniji poslodavaca govore o QR kodu koji je besplatan.....ne mogu sad da nadjem sajt......oni imaju licencu za izdavanja bar kodova i to je u sustini jedino sta tebe treba da zanima..ne mozes ih zaobici.
Mnogi ce gledati da pribegnu laksoj - jeftinijoj varijanti ali treba imati u vidu da ako se pogresi ili neko to nestrucno napravi, a zivi u ubedjenju da je dobro, nakon kontrole od inspekcije bice bas neprijatno iznenadjen. Sama ulaganja u stampac nisu velika ili mozete dati i nekom da ih odstampa za vas.Da samo za Bar kodove koliko sam ja razumela treba da se uclanite u taj GS1.
Za QR kod ne treba nikakvo placanje.
Ako ja sve dobro razumem.
QR kod je lak , napravila sam danas svoj prvi QR kod,Ne moram da kupujem stampac i softver od 200 evra za barkod
Mnogi ce gledati da pribegnu laksoj - jeftinijoj varijanti ali treba imati u vidu da ako se pogresi ili neko to nestrucno napravi, a zivi u ubedjenju da je dobro, nakon kontrole od inspekcije bice bas neprijatno iznenadjen. Sama ulaganja u stampac nisu velika ili mozete dati i nekom da ih odstampa za vas.
Ako ste samo preprodavac ili jako mali proizvodjac onda nemam ni jedan racionalni razlog za sto se ne bi snalazili na razne nacine. Ako ste proizvodjac ili uvoznik i nameravate i dalje da se time bavite i da se razvijate u tom pravcu onda bi morali da razmisljate korak dalje. Razlog uvodjenja bar-koda je taj, da se muljanje i sivo trziste sto vise smanji. Naime, kad kupite bar-kod i kad ga dodelite svom proizvodu, Vi popunjavate exel tabelu sa nazivom i proizvoda i sl. podatcima. Tu popunjenu tabelu saljete nazad da se registruje u bazi podataka i Vas proizvod ako se nadje na stranom trzistu i neko ga skenira, automatski dobija podatke o proizvodu i proizvodjacu tako da se otvara i jedan vid mogucnosti da ostvarite poslovnu saradnju i van Srbije.Ne razumem. Dajte mi jedan racionalan razlog zasto placati bar kod stampac i clanarinu ako po recima ljudi iz ministarstva trgovine dobih odgovor da je "qr kod sasvim dovoljan". Nisam pitala Miku i Ziku.
To sto nigde nema instrukcija koje su informacije potrebne za taj kod to je drugi problem, koji pokusavam da dokucim.
Ustvari ako neko zna neka kaze![]()
Nije to "snalazenje na razne nacine" . To je nacin propisan zakonom.Qr kod je jednako prihvacen kao bar kod u zakonu.Ako ste samo preprodavac ili jako mali proizvodjac onda nemam ni jedan racionalni razlog za sto se ne bi snalazili na razne nacine. Ako ste proizvodjac ili uvoznik i nameravate i dalje da se time bavite i da se razvijate u tom pravcu onda bi morali da razmisljate korak dalje. Razlog uvodjenja bar-koda je taj, da se muljanje i sivo trziste sto vise smanji. Naime, kad kupite bar-kod i kad ga dodelite svom proizvodu, Vi popunjavate exel tabelu sa nazivom i proizvoda i sl. podatcima. Tu popunjenu tabelu saljete nazad da se registruje u bazi podataka i Vas proizvod ako se nadje na stranom trzistu i neko ga skenira, automatski dobija podatke o proizvodu i proizvodjacu tako da se otvara i jedan vid mogucnosti da ostvarite poslovnu saradnju i van Srbije.
Ako vec samo kreirate QR kodove onada je najlakse da odete na sajt https://www.qr-code-generator.com i tamo u polje ukucate sve sto Vam treba od informacija i sajt ce Vam sam napraviti QR kod. Proverio i skenirao sa telefonom i sve informacije koje sam stavio su mi se pojavile. Nadam se da ce biti jos pojasnjenja sto se tice QR kodova i da li se mogu koristiti u maloprodajamaNije to "snalazenje na razne nacine" . To je nacin propisan zakonom.Qr kod je jednako prihvacen kao bar kod u zakonu.
Vi kad skenirate QR kod isto to dobijete.Ja ne proizvodim lekove da bih trazila da budem u nekim bazama i slicno mada kapiram o cemu govorite. O izvozu jos ne razmisljam.
Sad posto vidim da znate koji podaci o proizvodu se nalaze na bar kodu bila bih Vam veoma zahvalna da podelite sa mnom da ne bih imala problem sa inspekcijom. Nazalost nema mnogo dostupnih informacija.
Taj deo mi je jasan ali nisam sigurna KOJE informacije treba da unesem?Ako vec samo kreirate QR kodove onada je najlakse da odete na sajt https://www.qr-code-generator.com i tamo u polje ukucate sve sto Vam treba od informacija i sajt ce Vam sam napraviti QR kod. Proverio i skenirao sa telefonom i sve informacije koje sam stavio su mi se pojavile. Nadam se da ce biti jos pojasnjenja sto se tice QR kodova i da li se mogu koristiti u maloprodajama
Vi ste jedni od retkih kojima su se javili na telefon. Raspitacu se i ja kod mojih poslovnih partnera (sta oni stavljaju u bar-kod) pa cu objaviti. Vec dva dana mi se ne javljaju, a imam par vrlo vaznih pitanja (jedno od pitanja se tice i informacija u QR kodu).Taj deo mi je jasan ali nisam sigurna KOJE informacije treba da unesem?
Sto se tice onlajn prodaje , mi smo zvali Ministarstvo i rekli su moze.
Verujete ja sam poslala gomilu mejlova na gomilu adresa i NIKO MI nije odgovorio. I onda su moji pozvali ministarstvo i rekose moze samo moji nisu znali da pitaju koje informacije idu.Vi ste jedni od retkih kojima su se javili na telefon. Raspitacu se i ja kod mojih poslovnih partnera (sta oni stavljaju u bar-kod) pa cu objaviti. Vec dva dana mi se ne javljaju, a imam par vrlo vaznih pitanja (jedno od pitanja se tice i informacija u QR kodu).