Све бивше чланице СФРЈ поделити по узору Устава 1974

Mračak@

Elita
Poruka
24.612
Поштовани,

Предлажем комунистима свим земаља да се у следећем распореду карата све републике у оквиру бивше СФРЈ поделе на пригодне покрајине, како би поново обновили егалитарно југославеннко друштво.

Молим Вас, немојте правити никакве револуције и чуда, пре него што свака република не буде имала своје дивне покрајине, које ће чувати као зенице ока свога.

Дакле, АП Триглав, Истра, Далмација, Славонија, Дубровник-Бока Которска, Источна Херцеговина, Западна Херцеговина, Косово, Метохија, Западна Македонија, Војводина, Босанска Крајина, Ромска Кнежевина.

Све те дивне покрајине, да имају мјешовите извршне комитете, пропорционално броју становника различитих народности.

Живело Јајце 2030!

Смрт симетрији у државном уређењу и фашизму у свему томе, слобода народу!

П.С. Ауторска тема.

Хвала

Jugosalvija se i jeste rapsala po avnojevskim granicama. Najveća ironija u svemu tome jeste, što su amerikanci insistirali da se po tim granicama Jugoslavija raspadne. Tobože je to bila borba protiv komunizma, gde su komunisti iscrtali te iste granice koje su prvi put spomenuli 1920 i neke u Drezdenu kao projekat raspada Jugosalvije.

Dok Evropska unija traži da se obavi restitucija kod gradjana sa stanjem od pre 1945 godine.

Znači za ameriknace i EU, komnističke granice važe, dok ideologija koja ih je skrojila ne važi. Baš čudno :ceka:

Jugosalvija se i jeste rapsala po avnojevskim granicama. Najveća ironija u svemu tome jeste, što su amerikanci insistirali da se po tim granicama Jugoslavija raspadne. Tobože je to bila borba protiv komunizma, gde su komunisti iscrtali te iste granice koje su prvi put spomenuli 1920 i neke u Drezdenu kao projekat raspada Jugosalvije.

Dok Evropska unija traži da se obavi restitucija kod gradjana sa stanjem od pre 1945 godine.

Znači za ameriknace i EU, komnističke granice važe, dok ideologija koja ih je skrojila ne važi. Baš čudno :ceka:

@ Gosn Bole, zasto ste mi kljucali osobnu, autorsku temu o kantonizaciji CG.....pa znam da prosrpski sajt in4s nije u srbijanskom APRu, ali su me zamolili da napisem, svoje vidjenje.

Uzimajuci povjesne i demografske trendove.

Sada sa ovil lepim obrazlozenjem, mi otkljucajte temu, prosim ljepa.....

@ Gosn Bole, zasto ste mi kljucali osobnu, autorsku temu o kantonizaciji CG.....pa znam da prosrpski sajt in4s nije u srbijanskom APRu, ali su me zamolili da napisem, svoje vidjenje.

Молим Вас без спама.

С поштовањем

https://forum.krstarica.com/faq.php?faq=vb3_board_faq#faq_pravilnikforumakrstarice

https://forum.krstarica.com/showthread.php/781514-VAŽNO-Pravilnik-foruma-Politika

Zato što na forumu Krstarice postoji pravilnik koji je važeći za sve članove. Postupite po pravilniku i tema može da bude editovana i da se pokrene. Ako se do sada niste upoznali sa pravilnikom. To možete uraditi na ova dva linka koja sam vam postavio :)

Је ли?
А зашто свака будала може да каже "ауторска тема" БЕЗ ЛИНКА?
Мени су умало очи вадили ГДЈЕ ЛИНаК за било шта?
Ово је као оно ПОЛИС БРУТАЛИТИ или ХЕЉП НАТО...

Pa možeš i ti da imaš svoju autorsku temu bez linka. Ako je jedintvena, gde sličnu ili istu takvu neko već nije pokrenuo. Ako ne opisuje nečije izjave, pogotovo izjave polittičara. Ako ne opsiuje neke konkretne dogadjaje tipa " Otvara se septičaka jama, što se zaista dogodilo". Za takve stvari su ti potrebne potvrde da je neko nešto rekao i da se dogodilo. Zato ti je potreban link.

A ko se to zalagao za nesto drugo.. Milošević je to prihvatio.. Taj brak je stvoren pre AVNOJa i trebalo je krenuti od tada .. Još jedna u nizu od gluposti SM

ameri su insistirali jer nisu zanli koj bi bilo veće sranje od raspada po granicama koje su suprotne volji naroda.

Е, не би то било ништа страшно да се то само односи на бившу СФРЈ. Ипак смо ми мали народи ( Срби само бројно) да би та неправда услед те идеолошке нелогичности ( лицемерја, неетичности) представљала проблем који може угрозити читаво човечанство.

Шта ћемо са Кримом? Комунистички диктатор који је тенковима газио људе у Будимпешти из неког хира је променио административну (унутрашљу) границу и доделио Крим Украјини. Иначе он је родом из те државе која је добила Крим. Сада Запад постепено али истрајно у име одбране наслеђа ( лика и дела) човека којег би обесили да су га живог ухватили ескалира сукоб са Русијом. Уопште се не може видети крај те есколације и није немогуће да ће на крају то ескалирати у термонуклеарни сукоб.
Тако да смо ми једноставно безначајни.

Што се тиче теме, камо среће да су Хрватска и Босна пре распада имале две или три аутономне покрајине је би тада сва патња кроз коју смо деведесетих година прошли била избегнута.

"Dežela Štajerska" i "Dežela Kranjska" šokirale javnost
Separatističke afere su aktuelne i u Sloveniji, gdje paravojne grupe najavljuju stvaranje "Dežele /države/ Štajerske" i "Dežele Kranjske", a političari, pravosuđe i mediji su zatečeni.

126634.jpg
Slovenija, posle "Štajerske garde" stigla "Kranjska straža"Foto: RTS

Prvo su se pojavili snimci na društvenim mrežama na kojima maskirani i naoružani vojnici pozdravljaju zastavu crno-bijele boje sa zmajem i zaklinju se na vjernost "Deželi Štajerskoj", da bi se to kasnije ponovilo i sa slično obučenim vojnicima koji salutiraju pred znamenjem "Dežele Kranjske".
"Vojska Štajerske" imala je obuku ili trening kod sela Apače nadomak austrijske granice, a njihov lider Andrej Šiško jedini je nosio crveni kačket bez maske na licu.
Šiško je na slovenačkim izborima dobio više od 16.000 glasova u svojoj oblasti, što nije beznačajan podatak za političku scenu Slovenije.
On je poručio da narod ima pravo da se samoorganizuje i pozvao se na Austrougarsku monarhiju, čiji je dio bila i sadašnja Slovenija. U to doba, napominje Šiško, postojale su četiri "dežele": Štajerska, Koruška, Kranjska i Primorska.
Šiško se smatra izabranim vojvodom za štajersko područje i ističe da među njegovim vojnicima ima i pripadnika slovenačke vojske i policije.
Kao razlog za stvaranje "Dežele Štajerske" on je naveo lošu ekonomsku sutuaciju, kao i loše stanje u oblastima odbrane i očuvanja nacionalnog bića.
Nakon političkog i medijskog šoka, uslijedila je, kako navode neki politički analitičari, grozničava potraga za pravnom osnovom da se Šiško pošalje u zatvor.
Šiško je dodao "ulje na vatru" upozorenjem da i "dežele Primorska, Kranjska, Koruška i Prekomurska" takođe imaju naoružane čete.
Nakon što je policija upala u njegov stan u Ljubljani i pronašla metke za "kalašnjikov", Šiško je završio u pritvoru, suočen sa mogućnošću da dobije pet do deset godina zatvora zbog optužbi za puč i huškanje na rušenje ustavnog poretka.
Šiško zatim izjavljuje da je sve bila šala i da puške nisu bile prave, nakon čega je pušten na slobodu. Ali, uskoro se na društvenim mrežama pojavljuju novi snimci marša "Štajerske vojske" iznad Maribora, na kojima istražioci prepoznaju prave puške u rukama vojnika, pa Šiško opet odlazi u zatvor.
I dok tužilaštvo traga za Šiškovim pomoćnicima, a javnost komentariše aferu, u centar pažnje javnosti dolazi "Dežela Kranjska", odnosno maskirani vojnici koji salutiraju pred grbom koji sadrži "neko plavo biće sa krilima", kako navode slovenački mediji, i sjekire.
Ispod fotografije piše: "Obuka kranjske straže u šumama Dežele Kranjske".
Odmah nakon što je policija krenula u akciju, snimci nestaju sa "Fejsbuka".
Dio političkih analitičara smatra da je sve to bila jedna vrsta separtističke parodije i namjernog uzbunjivanja javnosti, ali dio podsjeća na slovenačku prošlost, te činjenicu da se i Slovenija otcijepila od Јugoslavije bez čvrstog ustavnog osnova.
Јedan dio medija podsjeća da je Slovenija podržavala razne separatizme i pravo naroda na samoopredjeljenje, pa je tako najotvorenije podržala i, kako se u Sloveniji kaže, "Kosovare" /Albance/ u njihovim separatističkim težnjama.
Međutim, kada je riječ o teritoriji Slovenije, ta pravila ne važe. Tada se svaki pokušaj separatizma, bio šaljiv ili ozbiljan, u korijenu siječe.

Back