Svako je za neku oblast života i rada težak debil

Poruka
7.411
Posmatrajuci razne ljude a i nas same dolazimo do zakljucka da u svakom coveku cuci po jedan mali idiot, bar za odredjeni uzi segment zivota. Koje su vasi najveci antitalenti i kako se (ne) borite sa njima? :confused:

Recimo jedan covek moze biti visokoobrazovan ali nesposoban da pokrene jednostavan biznis ili trgovinu ni sa pocetnim kapitalom od milion evra, nema kapacitet za to. Bilo je primera dobitnika LOTO premija koji su ostajali bez istih nakon par godina. Drugi moze biti nesposoban da nasledi imovinu ili pravilno kupi nekretninu (opet, ta nesposobnost nema nikakve veze sa obrazovanjem - nebitno cak ni da li je pravnik po zanimanju).

Pa zatim ima promasaja u ljubavnom zivotu, organizaciji svakodnevnih aktivnosti... a sve na vrlo banalnoj osnovi

Da li je lakse ako se taj debilizam kod bliznjih ili sebe jednostavno prihvati kao cinjenica, ili je moguc napredak

osim mene, ja sam debil za SVAKU oblast!

DaRkGuitaRist88

Ističe se
Poruka
2.220
Da budem kasir i radim na kasi u prodavnici nikad ne bih mogao jer sam spor za te radnje i sporo racunam, konobar takodje slicno jer me puca neka anksioznost.Da radim na traci negde brzina gde se zahteva tesko, nedavno sam primetio da na radnim pozicijama gde ima previse ljudi okolo i slicno drma me neka anksioznost i sav sam napet da moze da dodje da pogresim pa posle dodje do ruganja i konstantnog ismejavanja i svadje teranje u pm svake nedelje dok ne resis da das otkaz jer te kolege neke namerno sabotiraju...

Imam tu manu da sam ponekad spor i da mi treba vremena ponekad da odradim stvar na vreme...Ne podnosim pritisak ljudi na poslu i provokacije dok me van toga to ne dotice...

Zaboravljam to sto naucim ako prestanem da radim vec posle godinu ipo dve...

Ne znam sta jos, da drma me neka anksioznost stecena iz skole kad treba da bude neki test i kad mi neko stoji nad glavu i naravno ima kratko vreme da se zavrsi ja se uvrtim i to sto znam ne uradim i jedva zavrsim pola testa...Tako isto kad treba da popunjavam nesto i kad ne neko gleda i ocekuje da pozurim ja nazvrljam lose tj rukopis mi za 30% losiji i ruke mi zadrhte...

U nekim skoro slicnim situacijama nemam problem ali u nekim bas ovakvim specificnim primerima da i vas je cudno i ne mogu to da pobedim.

Poruka
8.694
Posmatrajuci razne ljude a i nas same dolazimo do zakljucka da u svakom coveku cuci po jedan mali idiot, bar za odredjeni uzi segment zivota. Koje su vasi najveci antitalenti i kako se (ne) borite sa njima? :confused:

Recimo jedan covek moze biti visokoobrazovan ali nesposoban da pokrene jednostavan biznis ili trgovinu ni sa pocetnim kapitalom od milion evra, nema kapacitet za to. Bilo je primera dobitnika LOTO premija koji su ostajali bez istih nakon par godina. Drugi moze biti nesposoban da nasledi imovinu ili pravilno kupi nekretninu (opet, ta nesposobnost nema nikakve veze sa obrazovanjem - nebitno cak ni da li je pravnik po zanimanju).

Pa zatim ima promasaja u ljubavnom zivotu, organizaciji svakodnevnih aktivnosti... a sve na vrlo banalnoj osnovi

Da li je lakse ako se taj debilizam kod bliznjih ili sebe jednostavno prihvati kao cinjenica, ili je moguc napredak
Ne bih išla toliko daleko da to zovem debilizmom, ali razuem poentu.

Ja sam totalni idiot kad se radi o bilo kakvim poslovima koji uključuju komuniciranje s ljudima, i apsolutno se ne trudim da to menjam. Ne možeš matoro pseto naučiti novim trikovima.

Krajnji sam antitalent za slikanje, crtanje itd. Pa za još milion stvari.

Do pre par godina, bila sam najveća glupača na svetu što se tiče emotivnog/ljubavnog života. Nisam se naučila boljem (ponavljam, matora sam za te stvari) prosto me strefio sticaj okolnosti. Ko kad dobiješ na lotu. Što nema veze s tvojom pameću, sposobnostima itd - potrebno je samo biti na pravom mestu u pravi čas.

Promena je moguća kod vrlo mladih ljudi, ali ne više kad pređeš određenu granicu. Nakon nje, sve što ti preostaje jeste da se prilagođavaš. Što nije toliko loše, jer te može strefit da se neočekivano nađeš prisiljen prilagođavati BOLJEM.

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
25.392
Za mnogo toga, nažalost.
Za kućne poslove (ja i kad sredim kuću, to se ništa ne vidi), ne umem ni da se sredim niti lepo našminkam (mda, to me mnogo ne tangira u životu), nisam socijalizovana osoba, više sam tip osobenjaka, totalni sam debil za party i "opštenarodna veselja", za estetiku, totalni sam antipod ženstvenosti! 😁
E.t.c!

The_Night_Hawk

Cloud surfer
Poruka
49.873
Pa da su fakultetski obrazovani ljudi glupi za život!
P.S.Da, da,...samo se vi "polupismeni" tešite!:roll:
Ne znam ja ko je polupismen a ko obrazovan.
Jos manje me zanima da saznam.
Tema je promasaj od starta.
Kakav mu je bre to izraz tezak debil?
Pa i da je napisao nesposobni za vecinu stvari, pa sta onda?
Ljudi tako zive oduvek. Zato imamo zanatlije i poljoprivrednike itd.
Msm...tema je ono kao voda je mokra.
OK.

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
25.392
Ne znam ja ko je polupismen a ko obrazovan.
Jos manje me zanima da saznam.
Tema je promasaj od starta.
Kakav mu je bre to izraz tezak debil?
Pa i da je napisao nesposobni za vecinu stvari, pa sta onda?
Ljudi tako zive oduvek. Zato imamo zanatlije i poljoprivrednike itd.
Msm...tema je ono kao voda je mokra.
OK.
Najveći deb.li i jesu oni koji se uvek prave prepametni!
Ofc, da to nema nužno veze sa stepenom obrazovanja. Obrazovan čovek i ne mora po defoltu biti pametan. Što bi?