Svaki prst je povezan sa 2 organa: japanske metode lečenja za 5 minuta!

Sensei

Master
Moderator
Poruka
70.454
Ova neverovatna tehnika je poznata i kao Shin Jitsu!

1711697661576.pngOva tehnika nam pomaže da delujemo na neki organ tako što samo drugom rukom uhvatimo prst i čvrsto ga držimo tri do pet minuta. Morate duboko da dišete dok to radite, a nakon toga treba da masirate svaki prst na obe ruke. Prosečno vreme provedeno na svakom prstu trebalo bi da bude skoro tri minuta.
 
Palac
Organi: želudac i slezina
Emocije: anksioznost i depresija
Fizički simptomi: problemi sa kožom, bol u stomaku, nervoza, glavobolja

Kao sidro za ruku, palac nosi težinu svih odluka. Najčešće se povezuje sa emocijama depresije i anksioznosti. Takođe je povezan sa slezinom i želucem. Ako ste se u poslednje vreme osećali potišteno i zabrinutiji, ili ste osećali više glavobolja i napadaja nervoze, pokušajte da držite palac i nežno ga pritiskajte. Pazite da ne stisnete previše.
 
Kažiprst
Organi: mokraćna bešika i bubrezi
Emocije: strah, zbunjenost, nezadovoljstvo
Fizički simptomi: Bol u leđima, mišićima i zubima, problemi sa varenjem.

Drugi po redu je kažiprst, koji je povezan sa stanjima straha i zbunjenosti, kao i bubreg. Pacijenti koji imaju problema sa mišićima i bolovima u leđima ili nelagodnost u rukama i nogama takođe su prijavili da se osećaju bolje nakon ovih masaža.
 
Srednji prst
Organi: Žuč i Jetra
Emocije: bes, razdražljivost i neodlučnost
Fizički simptomi: Menstrualni bol, migrene, glavobolje, posebno u prednjem delu, umor, problemi sa cirkulacijom.

Ovo takođe smanjuje područja bola i upale. Ako se u poslednje vreme osećate umornije nego obično ili ako imate problema sa cirkulacijom, pokušajte da pritisnete srednji prst. Ovaj prst je uglavnom povezan sa emocijama besa i razdražljivosti. Takođe pomaže kod problema sa jetrom. Ovakve vežbe takođe stvaraju značajan efekat opuštanja. Nakon vežbanja ovih vežbi, pacijenti su primetili smanjenje krvnog pritiska i nivo anksioznosti.
 
Domali prst
Organi: debelo crevo i pluća
Emocije: tuga, strah, negativnost
Fizički simptomi: astma i drugi problemi sa disanjem, problemi sa varenjem, stanje kože.

Ako sumnjate u sebe, ili ako osećate negativnu ili tužnu energiju svuda okolo, pokušajte da se fokusirate na prstenjak. Primena pritiska ovde takođe može pomoći kod problema sa varenjem i disajnim putevima. Pokazalo se da ovaj pomaže u smanjenju bolova u grudima i bubrezima. Kada radite ove vežbe, ne zaboravite da uvek ostanete mirni i da kontrolišete svoje disanje!
 
Mali prst
Organi: tanko crevo i srce
Emocije: nervoza, anksioznost i odsustvo samopouzdanja
Fizički simptomi: bol u grlu, bolesti srca, problemi sa kostima.

Najčešće, mali prst je povezan sa stanjem niskog samopoštovanja. Možda ste neko ko stalno razmišlja o situacijama ili osuđuje nešto preteško. Dok radite ovu vežbu, pokušajte da napustite listu stvari koje vas muče i pokušajte da razbistrite svoj um i budete u sadašnjosti. Ova vežba će biti odlična ako patite od bolova u telu i bolova ili problema sa nervima.
 

Back
Top