Svaki, koji pogleda na ženu požudno, već je u srcu svojemu učinio s njom preljubu!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
27 Čuli ste, da je bilo rečeno: Ne čini preljube!
28 A ja vam kažem: Svaki, koji pogleda na ženu požudno, već je u srcu svojemu učinio s njom preljubu. 29 Ako te dakle sablažnjava oko tvoje desno, iskopaj ga i baci ga od sebe, jer je bolje za te, da propadne jedan od udova tvojih, negoli da se sve tijelo tvoje baci u pakao.
Мислим да Исус овде даје општи пример шта значи починити грех у срцу, у мислима, зато што Бог зна сваку нашу мисао и свако наше осећање, и од њега ништа не можемо сакрити. Поента је да будемо чисти у срцу и да имамо чисте мисли. Не треба на речи из Светог Писма гледати буквално, није то списак правила понашања.

Мислим да Исус овде даје општи пример шта значи починити грех у срцу, у мислима, зато што Бог зна сваку нашу мисао и свако наше осећање, и од њега ништа не можемо сакрити. Поента је да будемо чисти у срцу и да имамо чисте мисли. Не треба на речи из Светог Писма гледати буквално, није то списак правила понашања.

Nemam ja tih problema.
Samo vidim da drugi imaju očigledno prati ih što govore.

Neeee.
Bog kaže ne gledaj u ženu posebno ne u seksualne atribute a ti si gledo.
Što si gledo ako te to ne interesira?
Što nisi primjetio recimo nokat na njenoj levoj nozi da nije podšišan već taj drugi lepši za oko dio???

Poenta je kako nekoga gledas. Da li gledas s pozudom i kao seksualni objekt ili drugacije.
Poenta je da si sagresio i ako su pomislio na to iako nisi de facto zgresio jer nisi bio s tom osobom.
To ti je varijanta zbog cega te hapse iako si planiraod a nekoga ubijes - iako ubistvo nisi pocinio, planirao da obijes banku iako do pljacke nije ni doslo...

Poenta je kako nekoga gledas. Da li gledas s pozudom i kao seksualni objekt ili drugacije.
Poenta je da si sagresio i ako su pomislio na to iako nisi de facto zgresio jer nisi bio s tom osobom.
To ti je varijanta zbog cega te hapse iako si planiraod a nekoga ubijes - iako ubistvo nisi pocinio, planirao da obijes banku iako do pljacke nije ni doslo...

U pravu si...moguće je iskontrolisati pogled, fokusirati se na nešto drugo, u tom trenutku...ali ona prva, potisnuta misao koja prođe kroz glavu ipak postoji, javila se...ili vraćanje filma na taj trenutak...je neizbežno...:lol:
Misliš, recimo na pokušaj ubistva...ali ako pokušaš, a ne uspeš, ili se u poslednjem trenutku predomisliš...naravno da si kriv...zbog pokušaja.
Ako nešto ostane samo u tvojoj glavi, ne daš mu da pusti koren, da se širi...ne vidim greh bez konkretnog dela....ili dela u pokušaju...

Pa ja sam danas bio u drustvu jedne ortakinje koja nije skontala da je otvorila vrata u majci - bez suknje pa nista. Podsetio sam je da nije obucena :rumenko: Al' ne zgresih :super:

Zensko ti otvorilo vrata samo u majci bez suknjice? Slucajno?
Tako nesto ne postoji. Nijedna zena ti nece "slucajno" otvoriti vrata bez donjeg vesa. Ima da te natera da senis pred vratima ceo dan ako treba dok se ona obuce.

Ta je Pope moj tela nesto. A da li je tela od tebe il si se ti slucajno naso na putu, e to je drugo pitanje.

Pa takodje je receno i da svaka zena koja sablazni muskarca , gorece u paklu (otprilike) .

Pa ja smatram preventive radi da treba da ih teramo sve da nose crne kese preko celog tela sa zicom da se slucajno ne bi razaznao oblik , a one koje se toga ne pridrzavaju spaliti za primer :P

Znas , moguce je da se neke zene tese mislima da ih muskarci non-stop culno gledaju i non-stop misle na sex. Mislim da bi razuveravanje bilo previshe bolno za iste. :mrgreen:

Ti li si onaj Hrišćanin, koji se na svakoj temi hvalio zalaganjem i trudom, radom na sebi, ne bi li postao bolji....e, sinko...negde grešiš...ovakav rad na sebi se nikada nije isplatio. :mrgreen:

Tako nesto ne postoji. Nijedna zena ti nece "slucajno" otvoriti vrata bez donjeg vesa. Ima da te natera da senis pred vratima ceo dan ako treba dok se ona obuce.

Ta je Pope moj tela nesto. A da li je tela od tebe il si se ti slucajno naso na putu, e to je drugo pitanje.

Bravo Marko...:ok:

Samo katolicke,ili celog hriscanstva?

Ne bih generalizirao.
Kao što sam ti rekao u evanđelju po Ivanu na moju radost i zahvalu dobrom BOGU na tome što je ostalo ućenje koje je odozgor.
Ne mogu se načuditi kako je dospijelo među takav kukolj kao što je recimo Matejevo evanđelje koje potpuno sotonističko.

Zato ne mogu generalizirati što sam pogrešno prije radio.
Ima ljudi koji su našli u u ev po Ivanu zaista riječ BOGA koji je blagi Gospod koji ne sudi koji razumje ljude i potrebe ljudi.
Dok ovaj drugi sudi i stavlja visoke ciljeve ped ljude koji nisu to u stanju pratiti kao što si i ti primjetio.
No duga je to priča.
Ima gdje blagi Isus u v po Ivanu spomnije ovog drugog suca i koji traži svoju slavu a taj ti je u evanđelju po Mateju.

Tesko je to reci. U pitanju je frisko razvedena samohrana majka.

Sve jasno....:lol:
Ja ću sad da ti potvrdim da je bez sumnje htela nešto...eh, muškarci...:dash:

E onda se molila u pogresnu crkvu odn. popa :mrgreen:

To ti je kao iz onog vica.
Dolazi zena da se ispovedi u crkvu i kaze popu. Oce, da li sam sagresila? Bila sam pop Jocom iz druge parohije. Da li je to veliki greh?
Jeste cero. Kako da nije. Ne treba da ides kod popa iz druge parohije.
:hahaha:

E onda se molila u pogresnu crkvu odn. popa :mrgreen:

To ti je kao iz onog vica.
Dolazi zena da se ispovedi u crkvu i kaze popu. Oce, da li sam sagresila? Bila sam pop Jocom iz druge parohije. Da li je to veliki greh?
Jeste cero. Kako da nije. Ne treba da ides kod popa iz druge parohije.
:hahaha:

:zcepanje:
U takvoj situaciji nije ništa čudno pogrešno proceniti situaciju/čoveka...to je ipak vanredno delikatno stanje duše i srca...:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back