SVAKA ČAST: Vratio vlasniku torbu sa više od 110.000 evra

Forumaš Veličanstveni

Elita
Banovan
Poruka
15.221
igor-paunovic-radomir-radosavljevic-kladovo-nasao-torbu-vratio-torbu-novac-1413583689-582410.jpg

KLADOVO - Torbu u kojoj se nalazilo 110.000 evra, raspoređenih na štednoj knjižici i u kešu, bankovna kartica, nekoliko ogrlica od zlata i lična dokumenta pronašao je preduzetnik Igor Paunović (39) u svojoj radnji u Kladovu.
I sav taj novac vratio je vlasniku, penzioneru iz Austrije Radomiru Radosavljeviću.

Bez nagrade

- On je došao do moje radnje da izabere vrata za renoviranje kuće. Razgledao je, a potom smo se ispred objekta dogovarali da ga posetim kako bih uzeo mere. Kad sam ušao u radnju, video sam da je zaboravio torbu i odmah sam otrčao da mu je vratim - veli Igor, kome nije palo na pamet da proveri sadržaj tuđeg prtljaga.

Učinio je delo o kojem priča celo Kladovo.
- Radomir mi nije kazao šta je u torbi, ali sam video da je bio srećan. Kasnije mi je otkrio šta sam mu vratio. Smatram da bi svako civilizovan uradio isto, bez obzira na to koliko se teško živi. Ponosan sam na svoj čin, ali ne treba da se diže galama oko toga - ispričao je u dahu Paunović i dodao da čast nije dobio, ali da je nije ni očekivao.

Samo pohvala

Radosavljević, koji živi u Beču, kaže da mu je supruga umrla pre četiri meseca i da je zato rasejan i zaboravan:
- Igor je fin i korektan dečko. Veoma sam mu zahvalan. Da ga nije bilo, ne bih se setio gde sam ostavio torbu. Odužiću mu se čim se vratim iz Austrije.

http://www.kurir-info.rs/vesti/drus...u-torbu-sa-vise-od-110000-evra-clanak-1592377

Kad Srbin obeća da će se oduži ćim završi neki preči poso to nemo da misliš rodjo...
Nego, dal će Ivica Dačić da zaposli ovog momka ili će Srbija da se smeje budali?
Ono što je u Švedskoj normalno u Srbiji se zove glupa budala i služi za narodnu sprdnju jer odskače.

mogao je da capne koju hiljadarku. :mrgreen:

banka pa naplati taksu za koriščenje nejne usluge...
svaka banka to radi i Intesa a.d., i Komercijalna a.d, i o.t.p. a.d

ja bi uzeo sigurno 300 evra za proviziju, dakle ništa nagrada, nego eto troškovi transfera
e sad tih 300 evra je sasvm opravdano:
200 evra dugujem ukupno četvorici drugara odavde
a skoro 100 evra dugujem našima u dijaspori

banka pa naplati taksu za koriščenje nejne usluge...
svaka banka to radi i Intesa a.d., i Komercijalna a.d, i o.t.p. a.d

ja bi uzeo sigurno 300 evra za proviziju, dakle ništa nagrada, nego eto troškovi transfera
e sad tih 300 evra je sasvm opravdano:
200 evra dugujem ukupno četvorici drugara odavde
a skoro 100 evra dugujem našima u dijaspori

vis da je deda senilan. deste hiljada manj vise, ne bi ni primetio. :mrgreen:

igor-paunovic-radomir-radosavljevic-kladovo-nasao-torbu-vratio-torbu-novac-1413583689-582410.jpg

KLADOVO - Torbu u kojoj se nalazilo 110.000 evra, raspoređenih na štednoj knjižici i u kešu, bankovna kartica, nekoliko ogrlica od zlata i lična dokumenta pronašao je preduzetnik Igor Paunović (39) u svojoj radnji u Kladovu.
I sav taj novac vratio je vlasniku, penzioneru iz Austrije Radomiru Radosavljeviću.

Bez nagrade

- On je došao do moje radnje da izabere vrata za renoviranje kuće. Razgledao je, a potom smo se ispred objekta dogovarali da ga posetim kako bih uzeo mere. Kad sam ušao u radnju, video sam da je zaboravio torbu i odmah sam otrčao da mu je vratim - veli Igor, kome nije palo na pamet da proveri sadržaj tuđeg prtljaga.

Učinio je delo o kojem priča celo Kladovo.
- Radomir mi nije kazao šta je u torbi, ali sam video da je bio srećan. Kasnije mi je otkrio šta sam mu vratio. Smatram da bi svako civilizovan uradio isto, bez obzira na to koliko se teško živi. Ponosan sam na svoj čin, ali ne treba da se diže galama oko toga - ispričao je u dahu Paunović i dodao da čast nije dobio, ali da je nije ni očekivao.

Samo pohvala

Radosavljević, koji živi u Beču, kaže da mu je supruga umrla pre četiri meseca i da je zato rasejan i zaboravan:
- Igor je fin i korektan dečko. Veoma sam mu zahvalan. Da ga nije bilo, ne bih se setio gde sam ostavio torbu. Odužiću mu se čim se vratim iz Austrije.

http://www.kurir-info.rs/vesti/drus...u-torbu-sa-vise-od-110000-evra-clanak-1592377

Kad Srbin obeća da će se oduži ćim završi neki preči poso to nemo da misliš rodjo...
Nego, dal će Ivica Dačić da zaposli ovog momka ili će Srbija da se smeje budali?
Ono što je u Švedskoj normalno u Srbiji se zove glupa budala i služi za narodnu sprdnju jer odskače.

Onaj ko tolike pare dozvoli da izgubi(bilo koja suma d aje u pitanju), samo posredno "salje poruku" da mu te pare nisu ni bile toliko vazne.
Da jesu, ne bi se nikada dogodilo da skine pogled sa njih, a kamoli izgubi.
Zato je idiot onaj ko mu ih je vratio.

Do sada sam vracao novcanik sa celom platom, novcanik sa svim dokumentima, jedan mobilni telefon, ali mi se cini da pare vise ne bih vracao. Skoro sam izgubio mobilni i nije mi ga vratio, pa sam rekao da vise necu ni ja glumeti postenjacinu. Dokumenta vracam, lovu jok ;)

Такође. Именик сам листала, на врата сам ишла само да бих некоме однела нађен новчаник, БусПлус, картице, личну карту...

Наше ствари нико никада није вратио.

Poslednja izmena od moderatora:
Za sebe smem da garantujem da bih u delicu sekunde dao tom coveku 10 000 e i pritom bih mu sredio papire da zivi i radi u Austriji ako je to u mojoj mogucnosti.

Sto se tice sredjivanja papira, tu bi bila varijanta fiktivnog braka koja se krece od 10 000 evra+ jos evra. Ali tako bi trebalo postupiti i vratiti dug prema ovom postenom pronalazacu

Back