Швајцарска забрањује ношење бурки од фебруара 2025. године

Aha.
A kad bi došli neki crnci iz Afrike ili indijanci iz Južne Amerike koji idu goli,
Švajcarci bi trebalo da pristanu i na to?
A kad bi došli neki ljudožderi, jel bi oni smeli da jedu švajcarce ili samo svoje? :mazi:
Sad već prelaziš neke granice
Ovde pričamo o religioznom oblačenju

ta priča oko "plate" za nošenje hidzaba nije od juče! od rata na ovamo kruže takve glasine... ovo što sam gore napisao za 50€/mesečno mi je rekao prijatelj iz Hercegovine, isto od drugara iz Sarajeva sam čuo slične priče oko finansiranja vehabija.
čuo sam eto da i u Novom Pazaru ima parova gde se muškarac oblači/izgleda kao vehabija, žena potpuno pokrivena ne rade nigde, a lepo žive imaju svoju kuću, odgajaju decu, imaju sve što im treba. niko "ne zna" odakle im pare!?
gde ima dima ima i vatre!
ljudi na forumu koji me znaju iz diskusija, znaju da ne verujem u teorije zavere, ali u ovom slučaju ne bih opšte isključio mogućnost da se na taj način finansira širenje islama parama iz bogatih arapskih zemalja.
moja bivsa komsinica je udata u NP, tamo je preko 40 godina...za takve stvari sam od nje dobio podatak

Sad već prelaziš neke granice
Ovde pričamo o religioznom oblačenju
Ovdje se redi o reciprocitetu. Muslimani zahtjevaju da se oni koji dolaze k njima iz nemuslimanskih zemalja pridržavaju njihovih običaja. Isto bi trebalo vrijediti i u Europi. Nošenje pokrivala za lice ili čitavo tijelo je odlika kriminalnog djelovanja u europskoj kulturnoj perspektivi. Europska kultura nalaže da sugovorniku vidiš lice, smatra se uvredljivim imati čak i tamne naočale, one za sunce, kada razgovaraš s nekim, a kamoli da si u interakciji s nekim koga uopće ne možeš idenitificrati. Možda je to njima religijski običaj, ali meni je to uvredljivo. Budući da ja ne idem tamo njima, nego oni kod mene, na njima je da prilagode svoje ponašanje ili ako ne žele, da ostanu u zemljama gdje se tolerira oblačenje poput lopova i kriminalca.

Ovdje se redi o reciprocitetu. Muslimani zahtjevaju da se oni koji dolaze k njima iz nemuslimanskih zemalja pridržavaju njihovih običaja. Isto bi trebalo vrijediti i u Europi. Nošenje pokrivala za lice ili čitavo tijelo je odlika kriminalnog djelovanja u europskoj kulturnoj perspektivi. Europska kultura nalaže da sugovorniku vidiš lice, smatra se uvredljivim imati čak i tamne naočale, one za sunce, kada razgovaraš s nekim, a kamoli da si u interakciji s nekim koga uopće ne možeš idenitificrati. Možda je to njima religijski običaj, ali meni je to uvredljivo. Budući da ja ne idem tamo njima, nego oni kod mene, na njima je da prilagode svoje ponašanje ili ako ne žele, da ostanu u zemljama gdje se tolerira oblačenje poput lopova i kriminalca.
A što ih onda primamo da dođu u Evropu ako su takvi ?

A što ih onda primamo da dođu u Evropu ako su takvi ?
Oni imaju pravo doći, ako ispunjavaju uvjete za to, ali isto se moraju prilagoditi kulturi icivilizaciji u koju su došli. To što je njima u njihovim zemljama, recimo, dozvoljeno držati goveda u kući ili platiti marvom za ubojstvo ili neku drugu veću štetu, ne znači da se tako mogu ponašati u drugoj državi. Stara je izreka - kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin. Da parafraziram, kada dođeš kod nekoga kao gost pa i trajni, moraš poštovati kuću/grad/zemlju i društvo u koje si došao. Ako ti se ne sviđa, vrati se odakle si došao i uživaj sa sebi sličnima u zemlji prilagođenoj tvojim običajima i pravilima.

Oni imaju pravo doći, ako ispunjavaju uvjete za to, ali isto se moraju prilagoditi kulturi icivilizaciji u koju su došli. To što je njima u njihovim zemljama, recimo, dozvoljeno držati goveda u kući ili platiti marvom za ubojstvo ili neku drugu veću štetu, ne znači da se tako mogu ponašati u drugoj državi. Stara je izreka - kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin. Da parafraziram, kada dođeš kod nekoga kao gost pa i trajni, moraš poštovati kuću/grad/zemlju i društvo u koje si došao. Ako ti se ne sviđa, vrati se odakle si došao i uživaj sa sebi sličnima u zemlji prilagođenoj tvojim običajima i pravilima.
Slažem se 100 posto ali ovde pričamo o tome da je njima taj hidžab (barem koliko se ja razumem) religiozna stvar ...

Kakvo bre kršenje svakog prava, o čemu pričaš?
U krštenim zemljama nije dozvoljeno da ideš ulicom maskiran.
ENDE.
Замисли Боле да се православним хришћанима забрани да њихове жене носе мараме и сукњу? Или хришћанима да носе крст или бројаницу у јавности?

Јел би се бунио? Е тако је муслиманима кад им се забрани бурка.

А јел имају они права да практикују своју религију у ЕУ?

Ja bih se javio za hokejaški tim Novosibirsk
Da pobedimo Avangardu

Ili bar prebijemo :lol:
Pogledaj ovo na Netflixu, jedan od najacih dokumentaraca o sportu ikada.

Ja sam se valjao na podu od smeha dok sam gledao, bukvalno.

Kao kada bi Toni Soprano kupio neki lokalni hokejaski tim. :cepanje:

Hokej rulz, to je tako feneomenalan sport, i sve sto ga prati :worth: :worth:

Slažem se 100 posto ali ovde pričamo o tome da je njima taj hidžab (barem koliko se ja razumem) religiozna stvar ...
To je njihov problem. Njima je to religiozna stvar, meni je sredstvo zastrašivanja. Što ja znam što se i tko se krije iza toga i što nosi ili prenosi ispod?

Ajmo mi onda sa šajkačom i opankama u sred Rijada ? ;)
U Indoneziji se ljudi osuđuju na smrtnu kaznu ako se otkrije da imaju Bibliju u svom vlasništvu ili su je čitali. Mislim da se to odnosi samo na Muslimane, ali nisam siguran. Zašto bih ja poštovao njihovu religiju, a oni moju ne poštuju?

Back