Svajcarska zabranjuje izgradnju minareta. Da li isto treba da ucini Srbija?

Da li Srbija kao Svajcarska treba da zabrani izgradnju minareta uz dzamije?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kao što sam rekao,treba se u nečemu ugledati na Hrvate.Zabranjivati izgradnju džamija i nikad ne pričati o tome.

"Izvinite molim vas, treba se sačekati novi urbanistički plan" ;)

"A jel ova postojeća, ima građevinsku dozvolu?":think:

"Molim???":think:

"Pa vi niste legalizovali ovoj objekat???":think:

"Pa jel znate da vas kači zakon o nelegalnoj gradnji?":think:

Prebaciš odgovornost na šalterske službenike... A ostalo je lako...:mrgreen:

pa mi ne zelimo da se vi integrisete u sistem , vec da se DEZINTEGRISETE :zcepanje: :evil: :ok:

drugo vi koristite demokratiju nasu hriscansku toleranciju da nad nama sprovodite vas psihicki teror deruci se 5 put dnevno na razglase od 2000 vati sa vasih dzamija i zapisavate NASU ZEMLJU vasim dzamijama i minaretima

mnoge zemlje ne dozvoljavaju tu vasu praksu - Slovenija, Italija, Grcka, Kipar, Hrvatska, Spanija, Nemacka a u skoro i Svajcarska.

Ja se nadam jednog dana i Srbija :rtfm:

Ово нисам знао, па зар није у сред Загреба изграђена нова џамија ???

"Izvinite molim vas, treba se sačekati novi urbanistički plan" ;)

"A jel ova postojeća, ima građevinsku dozvolu?":think:

"Molim???":think:

"Pa vi niste legalizovali ovoj objekat???":think:

"Pa jel znate da vas kači zakon o nelegalnoj gradnji?":think:

Prebaciš odgovornost na šalterske službenike... A ostalo je lako...:mrgreen:

Jes ko ona Slobina crkva kod bibilioteke u Pristini i prasteci objekti uzduz i popreko :zcepanje::zcepanje:

Tamo gde se dozvoli gradnja džamije, treba da se dozvoli i minaret uz nju, jer je to neodvojivi deo džamije, kao zvonik na crkvi.

I dobacuju je. Ispaljuju te svoje azijske strele na sve strane. Jedna od njih je pala i u moj grad. Mala, čovek bi rekao nevažna, ali otrovna. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

A, tebi smešno, jel'? Misliš: "Širimo se, a vi kauri puknite od muke"?

E, pa samo se vi širite... Možda vam i pođe za rukom da zavladate Evropom kroz koju deceniju ili vek. Ali, znajte, uvek će se među nama naći dovoljan broj ovakvih

E, pa samo se vi širite... Možda vam i pođe za rukom da zavladate Evropom kroz koju deceniju ili vek. Ali, znajte, uvek će se među nama naći dovoljan broj ovakvih

Derane objasni ti meni sto je toliko pusto od Horgosa pa dole to mene zanima ?

Derane objasni ti meni sto je toliko pusto od Horgosa pa dole to mene zanima ?

Zato što nam se tako hoće. To što je pusto ne znači da smo ostavili mesta za vas.

Bas bih volio da vidim pokusaj da se srusi ijedan minaret u Sandzaku ...

Sa takvom nacionalistickom i sovinistickom politikom, dovescete Srbiju na Beogradski pasaluk ...

Dzamije sa minaretima su deo kulture naroda u Sandzaku, a najvise smeta vama koji niste ni blizu ijedne dzamije ...

Tako da je u pitanju samo vas sovinizam ...

Tamo gde su, neka ih. A, tamo gde ih nikada bilo nije, ne treba ni da bude.

dzamije, kao i ostali vjerski objekti mogu i trebali bi da se grade prema potrebi, sa minaretom, ili bez, ovisi o arhikteturi mjesta gdje se gradi...
ali, neka se ne uvrijede muslimanski vjerneci ja ono , za mene nenaviknuto pa zbog toga arlauikanje pet puta na dan, nebih dozvolila, isto tako nebih dozvolila koranske fundamentalisticke skole u tim istim dzamijama (kao uostalom ni krscanske fundamentalisticke)

Bas bih volio da vidim pokusaj da se srusi ijedan minaret u Sandzaku ...

Sa takvom nacionalistickom i sovinistickom politikom, dovescete Srbiju na Beogradski pasaluk ...

Dzamije sa minaretima su deo kulture naroda u Sandzaku, a najvise smeta vama koji niste ni blizu ijedne dzamije ...

Tako da je u pitanju samo vas sovinizam ...
Ne pričaj gluposti.Ko je govorio o rušenju postojećih džamija?:eek:

Švajcaraska: Akcija protiv minareta
15. avgust 2009. | 10:28
Švajcarska desničarska stranka počela .....
................................
Sta mislite da li Srbija treba da se pridruzi demokratskoj Svajcarskoj i zabrani izgradnju minareta uz dzamije kao i razglas na istim? Inace razglas na dzamijama je zabranjen i u jednoj Saudijskoj Arabiji.

mislim da desni deo treba da se pridruzi svajcarskom desnom krilu...

Ne pričaj gluposti.Ko je govorio o rušenju postojećih džamija?:eek:

mislim stvarno...Ni ja nigde da procitam jednu rec o rusenju, ali covek nas`o. Mozda je moj monitor zastareo:eek: Ne bi` im dao minarete, ili moze u nekom arhitektonsko-religijskom :D kontekstu, ali bez razglasa i bez muizina (ako se to tako zove) nek` ugrade zvona i zvone k`o svi ostali :zcepanje:

Evo,da se ogradim.Treba im dozvoliti da grade i tamo gde im dozvoli nemuslimansko stanovništvo ako istima ne smeta urlanje sa minareta i ostalo što ide uz to.

Нема потребе да се ограђујеш! Рекао си оно што си мислио и тога се не треба стидјети. И за нас и за њих је боље да их не граде јер ће у будућности донијети само несрећу. Ни цркве не би требало градити у Техерану и сличним градовима.

B92 je tendenciozno preveo tekst a u britanskom Independentu ne pise "svajcarska desnicarska partija..." vec SVAJCARSKA ZABRANJUJE MINARETE

evo ovde

Swiss move to ban minarets as 'symbols of Islamic power'

Town becomes focus of right-wing campaign ahead of controversial referendum

By Tony Paterson

The normally sleepy Swiss country town of Langenthal has become the focus of a virulent right-wing campaign to ban minarets from all mosques in the Alpine republic on the grounds that they symbolise ideological opposition to the country's constitution.

Switzerland's "stop minaret" movement is backed by the influential ultra-conservative Swiss People's Party, (SVP) which was re-elected in 2007 with its largest ever share of the vote after mounting an anti-foreigner campaign that was denounced by the United Nations as racist.

Ulrich Schüler, an SVP parliamentarian and leading member of the anti-minaret movement, says the edifices are political rather than religious. "They are symbols of a desire for power, of an Islam which wants to establish a legal and social order fundamentally contrary to the liberties guaranteed in our constitution," he said.

Switzerland is home to a population of about 400,000 Muslims, the majority of whom are Turks, Bosnians and Albanians. The "stop minaret" campaign was launched two years ago, prompting a national debate on the subject. A petition in support of its aims has since been signed by more than 100,000 citizens. Under Swiss law the issue now has to be decided by a national referendum which will be conducted in late November.

However, before then, the "stop minaret" campaign is hoping to create a legal precedent by thwarting construction of a minaret in Langenthal, a provincial town halfway between Bern and Basel that is home to 14,000 people and 11 churches.

Thomas Rufener, the town's mayor, said about eight per cent of Langenthal's residents were Muslims. "All the main parties have given their approval for the mosque," he said. The regional canton of Bern has given approval in addition for the construction of a domed mosque. That will stand alongside the planned minaret which will be little more than 30 feet high.

An anti-minaret campaign has now lodged a formal complaint with the canton, claiming that the planned mosque amounts to an "ideological intrusion". Daniel Zigg, a campaign spokesman, said the building would attract more than 100 Muslim believers a day during the Ramadan fast because it was the only one of its kind in the canton.

The anti-minaret campaigners are hoping to force Bern to rescind its approval for the minaret and score an important victory in the run-up to the November referendum. "There may be different laws governing this kind of thing in certain part of Paris or Berlin, but we don't want them in Switzerland," Mr Schüler said.

Two years ago his party fought a general election with famously xenophobic campaign posters depicting a flock of white sheep kicking a black sheep out of Switzerland.

Switzerland has permitted the construction of mosques with minarets in major cities such as Geneva, Zurich and Winterthur where they have been accepted with little noticeable objection. However the inauguration of a mosque with a minaret in the small town of Wangen in June brought protests from the "stop minaret" movement and accusations that the town's Muslim community had links with the right-wing Turkish extremist group, the Grey Wolves.

Switzerland's Muslim community has been largely reluctant to discuss the anti-minaret campaign. Ahmed Sadaqat, Imam at Zurich's Balgrist mosque, the first to be built in Switzerland in 1963, recalled last week how the building provoked vociferous protests at the time. But he added: "Since then there have be no problems at all." He accuses the anti-minaret campaigners of failing to make any distinction between Islam, the burqa and terrorism. "They should accept that Muslims are a fact in this society and that they live here. They must accept this reality," he said.

http://www.independent.co.uk/news/w...rets-as-symbols-of-islamic-power-1771879.html

--------

napred Svajcarci :super:

lepo pise u tekstu sve sto sam vec rekao

sobzirom da su skupili 100.000 potpisa , bice raspisan referendum u novembru mesecu za zabranu minareta u celoj Svajcarskoj

GO GO POWER SWISS RANGERS :super:

Poslednja izmena od moderatora:

Back