Svajcarska zabranjuje izgradnju minareta. Da li isto treba da ucini Srbija?

Da li Srbija kao Svajcarska treba da zabrani izgradnju minareta uz dzamije?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
u demokratskoj svajcarskoj tako nesto nije dozvoljeno

ni u demokratskoj Grckoj

u Grckoj je ZABRANJENO DA UOPSTE POSTOJE DZAMIJE - i sa i bez minareta

U Sloveniji takodje

U italiji isto

Uskoro i u Svajcarskoj
Srbija treba da se pridruzi ovoj koaliciji hriscanskih demokratskih drzava i da zabrani postojanje minareta i razglase na dzamijama jer je to u suprotnosti sa kulturnim obrascem Srbije i nasim hriscanskim duhom....

Pogotovo sto ruzi arhitekturu nasih gradova i pretvara ih da lice na srednjoazijske zaostale kasabe...

Privkuose mi ova velika slova paznju ( ne nikako nacizam ) osim ako krit ne spada u grcku, onda si u pravu

Ma nije problem da se pušta pojanje hodže, al na nekoj drugoj ferkvenciji, da može da rasteruje komarce idruge sitne insekte... :hahaha1:

pa oni to pustaju na frekvenciji tako da ti celo deranje zveci u uvu i da se opd ovog satanistickog zavijanja smoris ko darko milicic na klupi detroita....

ako je tako nesto zabranjeno u vecini demokratskih zemalja EU zasto ne bi bilo i u Srbiji ne vidim razlog?

u demokratskoj svajcarskoj tako nesto nije dozvoljeno

ni u demokratskoj Grckoj

u Grckoj je ZABRANJENO DA UOPSTE POSTOJE DZAMIJE - i sa i bez minareta

U Sloveniji takodje

U italiji isto

Uskoro i u Svajcarskoj
Srbija treba da se pridruzi ovoj koaliciji hriscanskih demokratskih drzava i da zabrani postojanje minareta i razglase na dzamijama jer je to u suprotnosti sa kulturnim obrascem Srbije i nasim hriscanskim duhom....

Pogotovo sto ruzi arhitekturu nasih gradova i pretvara ih da lice na srednjoazijske zaostale kasabe...

Ti palamudis po obicaju jer dalje od livade nisi video nista osim prica tvojih ortaka...

Ma nije problem da se pušta pojanje hodže, al na nekoj drugoj ferkvenciji, da može da rasteruje komarce i druge sitne insekte... :hahaha1:

Ako može na arapskom umesto "bog je veliki", da peva "bijež'te otale, bijež'te otale..." i to na onoj ferkvenciji koja izluđuje insekte, ja ću čak biti spreman i da sponzorišem izgradnju takvih minareta...:hahaha::rotf:

Poslednja izmena:
ono sto Srbi treba da razumeju jeste da Islam nije samo religija vec je i religija i politicki sistem

U pravom Islamu te dve stvari su neodvojive

A islamski politicki sistem tzv SERIJAT je nespojiv sa nasom hriscanskom demokratijom i ljudskim pravima

Zato taj i takav islam kojeg simbolizuje dranje sa dzamija 5 put dnevno sa razglasa od 1000 vati, proterivanje deda mraza iz vrtica, farbanje trotoara u zeleno , treba zabraniti , a dozvoliti normalno ispovedanje islamske vere bez ugrozavanja ostalih

Poenta je sto minareti i dranje sa dzamija ugrozavaju ljudska prava onih koji nisu muslimani a pre svega ugrozavaju javni red i mir.

Razglase treba zabraniti, čak je i u mnogim muslimanskim zemljama to prevaziđeno.

Džamije ne treba zabranjivati, ako ima vernika, neka ima i džamija. Priča o arhitekturi je sviranje q. Kao, postoji grad u Evropi koji je istog arhitektornskog stila na kompletnoj svojoj teritoriji? Uostalom, i muslimanskih stilova ima raznih, viđala sam minarete koji komotno mogu da se smeste u bilo koji hrišćanski grad.

Ako može na arapskom umesto "bog je veliki", da peva "bijež'te otale, bijež'te otale..." i to na onoj ferkvenciji koja izluđuje insekte, ja ću ček biti spreman i da sponzorišem izgradnju takvih minareta...:hahaha::rotf:

Naravno i na vrhu da bude obavezno jedan veliki "air wick", koji će na svakih 5 minuta da uradi jedno veliko pssssssssssssst...

521627_APARAT_ELECTRIC_ODORIZANT_WICK_AIR2.jpg

:hahaha:

Razglase treba zabraniti, čak je i u mnogim muslimanskim zemljama to prevaziđeno.

Džamije ne treba zabranjivati, ako ima vernika, neka ima i džamija. Priča o arhitekturi je sviranje q. Kao, postoji grad u Evropi koji je istog arhitektornskog stila na kompletnoj svojoj teritoriji? Uostalom, i muslimanskih stilova ima raznih, viđala sam minarete koji komotno mogu da se smeste u bilo koji hrišćanski grad.

Pogotovo tamo gde su crkve prepravljne u džamije, kao što je recimo aja sofija...;)

Evo ti mi kaži, please...

Evo primer kod mene u Nišu... Da stavimo na stranu ćele kulu..

Premda je do tada, računajući i prethodno zdanje, Svetinikolska crkva 6 puta menjala veru (pretvarana u džamiju i vraćana u pravoslavni hram), do današnjeg dana je ostala da služi pravoslavnim vernicima.

Pa nađi primer takve džamije u svetu...:mazipsa:

Ko kaže da ja hoću da se integrišete tamo gde ja živim?Tamo gde se vi ''integrišete'' sve što je nemuslimansko vrlo brzo biva dezintegrisano.[/QUO

Ne mozes traziti ili zahtevati gde cu se ja ili ti ( vidis ja dajem sansu i tebi ) integrisati to je prvenstveno ljudsko pravo...
Vidi,ja šansu koju mi daješ neću iskoristiti.Ako muslimani postanu većina u mom gradu,ja ću se odseliti,ustvari to je jedan od retkih razloga zbog kojeg bih napustio Srbiju.Recimo,ne bih otišao ako izbije neki rat,pa ti vidi.

Tamo gde se dozvoli gradnja džamije, treba da se dozvoli i minaret uz nju, jer je to neodvojivi deo džamije, kao zvonik na crkvi.

Međutim, treba se zapitati gde i kada im treba dozvoliti grdnju džamija uopšte. Ovo kažem, jer od globalnih religija islam je danas jedina agresivna religija u cilju svog proširenja. Isto kao što je bila katolička od srednjeg veka pa sve do pre koju deceniju. "Proširiti veru po svaku cenu i na svaki način".
Kada nikne neka džamija u nemuslimanskom gradu, taj grad se, prvo polako, a kasnije sve brže pretvara u muslimanski. Oni se smišljeno doseljavaju, kao da je ta džamija lampa koja privlači noćne leptire. Zatim niču nove i nove džamije, jer zaboga ta jedna je malo da ih sve primi na molitvu.

Oni se slepo drže utvrđenog plana, kao amaneta Muratovog Bajazitu iz onog filma: "Čuješ li ova zvona? To zvoni Lazareva Ravanica. A, iza nje se, jedna za drugom, nižu druge crkve, rimska, pa florentinska, pa crkva u Parizu... Dokle god se čuje kaursko zvono dotle ćeš morati dobaciti islamsku strelu".

I dobacuju je. Ispaljuju te svoje azijske strele na sve strane. Jedna od njih je pala i u moj grad. Mala, čovek bi rekao nevažna, ali otrovna. U ovom mirnom panonskom gradu su živeli Sloveni, Huni, Avari, Goti, Sasi i drugi, ali Turci i turci su uvek bili na nivou statističke greške. A, danas, nakon što je islamska strela pogodila hrišćansko telo, otrov njen se dobrano proširio, širi se i dalje i preti da usmrti taj organizam u dogledno vreme. Jer, svakim danom je moguće sresti sve više zamotanih žena, i sve više bradatih muškaraca u trofrtaljkama i pletenim belim kapicama. Uskoro će im biti potrebna još jedna džamija u gradu. Pa, još jedna, pa još jedna...

Poslednja izmena:
e zamisli nislijo da ti jedan ovakav balija dreci 5 put dnevno na uvo svih 365 dana u godini , i to pojacan razglasom od 1000 vati

jer ovaj muslimanski poziv na molitvu, ezan se pusta 5 puta dnevno svaki dan u godini

e tako to izgleda u gradovima gde zive muslimani

dovoljno ti je da odes do novog pazara pa da vidis na sta to lici

I to pazi ovo im je kao NAJBOLJI DREKAVAC

A zamisli kako drece ovi sto su treca liga dernjave? :think:

Ма какви - таква дрека и завијање 5 пута дневно ТО БИ ЗАКОНОМ ЗАБРАНИО... то ни под разно не бих допустио јер то је узнемиравање других грађана. Као што никако не бих дозволио да се неки хоџа изиграва и да бира локацију за џамију на месту и на општини у којој нема довољан број верника као што онај болесник из Н.Пазара би хтео ДА НАТРТИ ЏАМИЈУ НА СРЕД КАЛЕМГЕДАНА.

Иначе, према броју верника на појединим општинама (према подацима из пописа) свакако бих дозволио подизање џамије - па чак и минарета АЛИ би строго ограничио да могу да се оглашавају неколико пута годишње као што се хришћани неколико пута годишње оглашавају звонима на црквама... да би били сви равноправни.

Back