Svajcarska zabranjuje izgradnju minareta. Da li isto treba da ucini Srbija?

Da li Srbija kao Svajcarska treba da zabrani izgradnju minareta uz dzamije?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa shto ste onda podrzavali otimanje KiM? Bolje da ste gledali svoja posla i pravili red u svom dvorishtu.
To ce vas koshtati jednog dana.

Ja sigurno nisam ništa otimao a kamoli KiM ako je to ono na što mislim za krivca se moraš okrenut oko sebe sami ste birali upravu sami spaštate,( nije sarkazam nego je istina na vašu žalost ) Tebi za utjehu i mi smo birali svoju pa i zato sada plačamo svoj izbor večineSvaki nosi svoje breme:heart:

Швајцарци иду корак даље....

Švajcarska: Zahtev za zabranu jevrejskih i muslimanskih groblja

Blic - Pre 45 minuta
Lider Hrišćansko-demokratske narodne partije Švajcarske, članice vladajuće koalicije, Kristof Darbelej založio se za uvođenje zabrane postojanja zasebnih jevrejskih i muslimanskih groblja, preneli su danas američki mediji.

Darbelej je ovu ideju izneo u televizijskom intervjuu u utorak, dva dana pošto su švajcarski birači na referendumu podržali inicijativu za zabranu izgradnje novih minareta, koja je potekla od ultrakonzervativne Švajcarske narodne partije i drugih desničarskih organizacija.

Kritičari kažu da Darbelej, lider partije centra, koja je član koalicione vlade, pokreće "krstaški rat" da privuče birače, predlažući slične ksenofobične mere, navela je Jevrejska telegrafska agencija (JTA).

Darbelej je rekao da postojeća jevrejska i muslimanska groblja ne bi bila obuhvaćena zabranom, ali da u budućnosti ne bi trebalo da budu odvojena.

Prema pisanju švajcarskog onlajn dnevnika "Tagesancajger", Darbelej takodje želi da zabrani nošenje burki, tradicionalne muslimanske ženske odeće koja pokriva celo telo.

Odluka švajcarskih birača na referendumu izazvala je oštra reagovanja u Evropi, a posmatrači ocenjuju da zahtev za zabranu postojanja odvojenih grobalja predstavlja dalju eskalaciju.

Švajcarci su se u nedelju na referendumu izjasnili za zabranu izgradnje novih minareta sa 57,5 odsto glasova.

Od ukupno 26 kantona konfederacije, 22 su glasala za zabranu izgradnje minareta. U Švajcarskoj živi između 350.000 i 400.000 muslimana koji čine oko pet odsto od ukupno 7,5 miliona stanovnika.

Ne smeta im minaret: U Grazu će se 2010. izgraditi moderna džamija

U ovom štajerskom gradu živi oko 18.000 muslimana, a Austrijancima minaret ne smeta. Vlasti žele samo da se džamija uklopi u urbani izgled grada.

Nakon što su Švicarci referendumom dali do znanja da u svojoj zemlji ne žele minarete na islamskim bogomoljama, u Grazu je pronađena lokacija za gradnju nove moderne džamije u zapadnjačkom stilu. Gradnja bi trebala uslijediti već početkom 2010. godine, pišu austrijski mediji.

Gradonačelnik Graza Siegfried Nagl nema ništa protiv gradnje džamije, ali želi da se ona uklopi u urbani izgled ovoga austrijskog grada u kojem od 37.000 stranaca iz 161 zemlje živi oko 18.000 muslimana.

Austrijski list Kleine Zeitung proveo je anketu među građanima Graza pitajući ih što misle o džamiji u ovom gradu i njihove reakcije su bile vrlo pozitivne.

http://www.vecernji.hr/vijesti/ne-s...e-2010-izgraditi-moderna-dzamija-clanak-60433

Nisam ni znala da sam glasala. Ja podrzavam Svajcarsku, kakvu god odluku da je donela, jer je to demokratski, a vec se pokazala demokratija muslimanskih zemalja koje pokusavaju da ucenjuju jedan tako pitom i iskren narod svojim prljavim novcem.
Ja sam za to da se svi muslimani isele u Rusiju i Tursku, kada je vec nehumano ubijanje, iako oni pobise sve sto mrda.

Хахахаха тишина тамо покатоличени & исламизирани Срби. :mrgreen: Знате ви добро шта сте обојица. :mrgreen:

e sad me nasmija...:hahaha:
Etnički Srbi su kukavički pobjegli u današnju Vojvodinu i Baranju 1690. nakon prve ozbiljnije čarke s Turcima a ovu naciju koja se danas zove srpskom i kojoj je jedini temelj pravoslavna sekta svetosavlje poslije Crnogoraca/Dukljana u najvećem postotku sačinjava narod Vlaha.
Kako je Dušan mrzio Vlahe iz dna duše i čak imao zakone u kojima se zabranjuje miješanje Srba sa Vlasima nisam siguran bi li vas prvo pobio ili bi ga prije od šoka srce izdalo kada bi vidio tko je sve danas Srbin.
Ti Srbi iz Hrvatske su upravo ti Dušanovi Vlasi a došli su kao turski martolozi, tj. banditi. Koliko se vas može pohvaliti pretcima koji su iz Srbije a ne Crne Gore, Bugarske, Hrvatske, Grčke i Albanije u zadnjih 350 godina? Koliko vas ima da niste i Vlasi podrijetlom? 5, 10%?
U Srbiji sve ispod Save i Dunava ima veze sa etničkim Srbima koliko i Arapi sa skijaškim skokovima.

Back