Švajcarska: Nezavisnost Kosova nije upitna !

Poruka
17.920
Bern -- Šefica diplomatije Švajcarske Mišlin Kalmi Rej je izjavila da brani priznavanje Kosova kao nezavisne države, uprkos optužbama protiv Hašima Tačija.

Tači je na vlasti samo od januara 2008, Deklaracija nezavisnosti i njeno priznavanje od strane mnogobrojnih zemalja, ne zavisi od njegove ličnosti, rekla je Kalmi Rej.

Povodom izveštaja i trgovini ljudskim organima, Kalmi Rej je izjavila da optužbe moraju biti istražene od strane Euleksa.

"Zemlje koje su umešane, naročito Kosovo, moraju ih rasvetliti. Potrebno je izgraditi pravnu državu Kosovo, a to znači i preispitivanje svoje prošlosti", kazala je ona.

Kalmi Rej je rekla da je odmah po priznanju nezavisnosti Kosova, Bern tražio od Prištine da poštuje zakone i izgradi pravnu državu.

Prema njenim rečima, Švajcarska nije prva zemlja koja je priznala Kosovo, već trideseta ili trideset prva.

"Austrija je to učinila pre nas, ukoliko vas to razuverava", rekla Kalmi Rej, ali i istakla da je Švajcarska među prvima prenela Ujedinjenim nacijama da je potrebno pričati i nezavisnosti Kosova.

Kalmi Rej, koja od januara preuzima funkciju predsednika Švajcarke, odbacila je kritike da je ta zemlja "zatvorila oči" prema Prištini.

"Rekli smo 2008. godine. Sada imate državu i ta državna mora biti pravna. Ako je bilo strašnih zločina u prošlosti, oni se ne mogu sakriti pod tepih", rekla Kalmi Rej švajcarskim listovima "Tages Anzajger" i "Bund".


Izvor : B 92

Taci & Co ce svakako na ovaj ili onaj nacin morati da ode sa politicke scene a mozda i u bajbok...Ostaje da Kosovo izgradi valjane institucije pre svega pravosudni sistem.
 
Ni Rim se nije izgradio za jedan dan ... I Kosovo je kud i kamo isto ako se uporedi sa komsijama tj. jedna te ista gologuzija.

Mnogo si bre poleteo visoko BeLJUsi! Uporedjujes narko pokrajinu sa Rimom! Ej, smesno, pazi da ne padnes mnogo nisko, brzinom svetlosti.
A sto se tice okruzenja, to je svima na Balkanu tradicija da sjase Murta i uzjase Kurta, gledaju samo sebe , a narod ko sisa.
 
Poslednja izmena:
Vidis da se uvek slozis sa mnom :heart: Kakva bre pokrajina vidi sta pise ovde : http://www.bmeia.gv.at/aussenminist...ber-anerkennung-des-kosovo-unterzeichnet.html

E pa kad Austrijanci pisu mora da je sve "tacno"... Pa 98% onoga sto Austrijanci pisu je LAZ i nije vredno citanja. Oni su i onako izgubljeni i u prostoru i u vremenu. :zgrudvanje::sanke:
Kako su priznali i oni i drugi, uskoro ce to i da povuku, a i onako niste priznati od SRBIJE, Rusije, Kine, Indije, Brazila, a ove drzave ne treba zanemariti i potceniti.
I kao sto rekoh, djavo je dosao po svoje, na vratima je, a i onako zivite mnogo gore nego pre, tako da cete uskoro i sami svoje priznanje povuci!
Slozila sam se uopsteno za vladajuci kartel na celom Balkanu. :zpozdrav:
 
То око Тачија је једна велика ујдурма за глупе еуропљане у Србији. ЕУ сада шатро склања своје слуге и ситне пилићаре преко којих су одрадили посао да покажу како окупатор сада гради неке услове правне квази-државе. Наравно,глупљи део Срба се позива да тапше и кличе ситуацији у којој се ништа неће променити - неће се стране трупе повући, неће се Срби вратити својим кућама, неће престати окупација Космета од стране ЕУ и НАТО.

Према томе, Тачи је ситан и није он узрок проблема и српског страдања на Космету, него су то злочинци и криминалци који воде ЕУ,САД и НАТО.
 

Back
Top